Familie-Părinţi/Casnicie si cuplu

Aceste greseli iti vor distruge casnicia. Incet, DAR SIGUR!

sfatulparintilor.ro - Semnale de alarma - pixabay_com

In zile noastre procentul relatiilor fericite si de durata este mai scazut decat al divorturilor si al mariajelor nefericite.

Este clar ca mariajul pur si simplu si-a pierdut magia si credibilitatea. Pentru tinerele generatii este mai dificil decat oricand sa ramana intr-o relatie pe termen lung.

Insa, un mariaj de calitate este esential pentru o viata lunga si sanatoasa a oricarei persoane. Este important pentru ambii parteneri sa se inteleaga reciproc.

 

Iata cele mai intalnite greseli care distrug o casnicie.

 

 

  1. Asteptarea ca partenerul sa se schimbe de dragul tau

Un lucru e sigur: nicio fiinta umana nu este perfecta. In cazul in care te astepti ca partenerul sa se schimbe potrivit asteptarilor tale, atunci acest lucru inseamna o problema imensa pentru relatia voastra. Chiar daca unul dintre parteneri promite ca se schimba de dragul fiintei iubite, nu inseamna ca se va schimba potrivit asteptarilor celuilalt. Cel mai bine este sa accepti jumatatea asa cum este, cu exceptia unor obiceiuri cu adevarat rele.

 

 

  1. Dorinta de a castiga fiecare disputa

Oamenii lupta pentru a demonstra ca au dreptate, ceea ce, de cele mai multe ori, este egoul lor care incearca sa domine. Cand te afli intr-o asemenea situatie, cel mai bine este sa-ti spui punctul de vedere si sa vii cu o solutie care sa rezolve problema.

 

 

  1. Sa permiti ca o a treia persoana sa intervina

Este una dintre cele mai intalnite greseli facute de cuplurile moderne. Cand o a treia persoana interfereaza, lucrurile se inrautatesc. Nu poti sti daca persoana respectiva este suficient de matura pentru a rezolva problemele voastre. Cel mai bine este ca tu si partenerul sa va rezolvati singuri problemele. Cu o singura exceptie: atunci cand apelati la ajutor specializat, psiholog, consilier marital etc.

 

  1. Neglijarea problemelor fizice si emotionale ale partenerului

Cand unul dintre parteneri ignora sentimentele jumatatii sale, atunci acesta ar putea cauta pe altcineva care sa i le satisfaca. Indiferent de ce este vorba, nu uita sa-i spui sotului/ei cat de mult il/o iubesti.

 

 

  1. Nerespectarea diferentelor

Nu exista pe acest pamat doua persoane la fel. Intr-un fel sau altul suntem cu totii putin diferiti. Insa este crucial sa respecti diferentele dintre tine si jumatatea ta. Acest lucru este vital pentru a avea o relatie sanatoasa si de lunga durata.

 

 

  1. Neacceptarea greselilor

Cand egoul este puternic este greu pentru cineva sa accepte greseala. Insa nu te va durea daca iti ceri iertare. Chiar si atunci cand ai dreptate poti sa-ti ceri scuze din inima. Nu lasa egoul sa-ti distruga dragostea.

 

  1. Lipsa comunicarii

Indiferent ca problema cu care va confruntati este mica sau mare este important sa mentineti comunicarea. Multe relatii au de sufeit doar din cauza lisei comunicarii intre parteneri.

 

 

  1. Diferenta de opinii

Este important sa respecti opinia partenerului. Spre exemplu unul dintre voi vrea sa aiba o familie marita cat de repede posibil, in vreme ce celalalt nu este inca pregatit sa-si asume genul acesta de responsabilitate. Cel mai bine este sa ajungeti la un consens si sa aveti o familie grozava si fericita.

Sursa: naturalhealthyways.com

 

Vizualizări: 2031
 

Cuvinte cheie: , ,