Familie-Părinţi/Casnicie si cuplu

9 semne ca mariajul e la final

semne final mariaj - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - business-3219263

Cand mariajul [1]lor ajunge la un punct critic majoritatea oamenilor incearca cu orice pret sa-l resusciteze. Sunt atat de hotarati sa-l refaca incat de multe ori uita sa capteze si semnalele trimise de partener.

Si, oricat de mult ar incerca, stradania lui va fi in zadar, tocmai pentru ca celalalt nu depune nici un efort.

Iata care sunt semnele care transmit mesajul ca o casnicie se apropie de final, potrivit dr. Bryce Kaye, autorul cartii „Trusa de prim-ajutor a mariajului”.

1. Sunteti „decuplati”

Daca unul dintre soti prefera sa stea mai mult timp la serviciu, cu prietenii, in fata calculatorului/televizorului, oriunde, numai alaturi de partener NU, atunci relatia este aproape de final.

Cu cat trece mai mult timp fara ca partenerii sa depuna cel mai mic efort pentru a indrepta situatia, cu atat casnicia este iremediabil distrusa.

Citeste ZILNIC aici[2] horoscopul de dragoste!

2. Unul refuza sa incerce

Daca unul dintre soti a captat mesajul ca ceva este in neregula, dar celalalt refuza sa faca orice miscare pentru a incerca sa salveze casnicia, atunci primul n-are nici o sansa de reusita.

Nu are sens sa se mai chinuie de unul singur daca timp de un an n-a fost chip sa-l convinga pe celalalt sa faca ceva pentru a revigora mariajul.

Horoscopul saptamanal de dragoste pentru zodia ta este aici[3]!

3. Nu mai exista respect

Unul dintre aspectele importante ale unei casnicii este respectul reciproc. Cand acesta a disparut, celalalt partener se va simti desconsiderat, injosit, respins.

Mariajele ajunse in acest punct sunt mai mult decat toxice. Indiferent daca jignirile sunt spuse ca forma de atac sau ca forma de aparare, ele trebuie sa fie oprite definitiv. Fie prin consiliere maritala, fie prin divort.

4. Nu mai exista echipa

In momentul in care partenerii incep sa „functioneze” pe orbite diferite, dupa ce de-a lungul mariajului erau o singura echipa, atunci trebuie ridicate semne de intrebare.

Nu trebuie sa se prelungeasca aceasta stare pentru ca o data ce s-au invatat sa lucreze separat, va fi mai greu sa se reintregeasca echipa de odinioara.

5. Sotul/sotia infidel(a) isi tine amantul(a) aproape

Daca v-ati inselat partenerul(a) si acesta v-a iertat, UITATI de amant(a). Nu puteti avea nici o relatie de prietenie cu cel/cea cu care v-ati inselat sotul/sotia.

Oricat de inocenta ar fi prietenia, partenerul de viata va fi tot timpul suspicios. In plus, daca ati fost tentat odata sa inselat, veti fi la fel de usor si a doua oara. Si de data aceasta s-ar putea sa nu mai fiti iertati.

6. Nu se mai fac compromisuri

Secretul unei casnicii reusite este ca ambii parteneri se pun pe planul doi si incearca sa-i satisfaca celuilalt toate poftele. Daca unul dintre soti refuza sa-i mai asculte celuilalt dorintele, indiferent de natura acestora (afectiva, sexuala, gospodareasca etc) atunci s-a ajuns la un punct critic.

Comunicarea este totul, iar daca unul din parteneri nu numai ca nu-l mai asculta pe celalalt, dar nici nu-i mai impartaseste dorintele sau nevoile, atunci este un semn clar ca mariajul lor este la inceputul sfarsitului.

7. Infidelitate in serie

Sunt persoane pur si simplu incapabile sa ramana monogame. Indiferent de ce i-ar face partenerul, sunt foarte usor atrasi in sfera adulterului. De cele mai multe ori, acestia sunt si „cu gura mare” si dau vina pe cel inselat ca este prea gelos, prea posesiv si ca vrea sa detina controlul permanent.

Daca va confruntati cu infidelitati in serie, cel mai bine ar fi sa puneti punct mariajului. Va fi foarte greu sa-l vindecati definitiv. La un moment dat, partenerul tot va recidiva.

8. Nu sunteti de acord in ceea ce priveste copilul

Sunt multe lucuri de-a lungul casniciei asupra carora trebuie sa va puneti de acord, cateodata chiar iesind scantei cand trebuia sa se ia o hotarare (unde plecati in vacanta, va schimbati sau nu masina, faceti sau nu o investitie care poate afecta bugetul familiei). Aceste lucruri sunt normale.

Dar daca unul dintre parteneri refuza in mod constant sa faceti un copil, atunci trebuie sa va ridicati semne de intrebare. Este posibil ca mariajul vostru sa fi ajuns la final.

9. Nu mai exista comunicare

Orice problema in casnicie, indiferent de gravitatea ei, poate fi rezolvata prin comunicarea sincera intre parteneri. Daca insa discutiile voastre in familie se rezuma la cine duce copilul la scoala si cine cumpara laptele, atunci aveti probleme.

Lipsa discutiilor intime intr-un mariaj este semn rau, mai ales daca va este mai usor sa le impartasiti altora decat propriului partener.

Endnotes:
  1. mariajul : http://sfatulparintilor.ro/problemesex/probleme-sex/8-semne-ca-mariajul-e-la-final/
  2. aici: https://sfatulparintilor.ro/horoscop-3/horoscop-zilnic-horoscop-3/horoscop-zilnic-dragoste/
  3. aici: https://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/casnicie-cuplu/horoscop-dragoste/
 

Vizualizări: 55484
 

Cuvinte cheie: , , , , , , ,