Familie-Părinţi/Casnicie si cuplu

6 motive sa iesi dintr-o relatie toxica

cuplu relatie final -sfatulparinitlor.ro - freedigitalphotos.net

Sunt relatii de cuplu toxice, in care partenerii mai mult au de suferit decat sa le fie bine, cu toate acestea insista sa ramana. Din obisnuinta, de frica sau din motive economice, sunt femei si barbati care nu vor sa realizeze ca le poate fi mult mai bine daca ies din aceasta relatie.

 

Iata 6 motive sa iesi dintr-o relatie toxica si sa-ti permiti sa fii fericit(a).

 

 

1. Viata e mult prea scurta ca sa nu fii fericit

In momentul in care o relatie nu te mai face fericit, ar trebui sa-ti pui semne de intrebare. De ce sa te agati de ceva care iti aduce numai durere? Daca relatia ta te raneste, daca relatia ta este numai o lupta, atunci mai bine iesi din ea. O relatie sanatoasa presupune doi oameni fericiti impreuna.

 

 

2. Mai bine singur decat intr-o companie nepotrivita

Nu te lasa cuprins de frica singuratatii. Este mai bine sa fii singur, in compania propriului Eu, decat intr-o relatie toxica, langa un partener care nu te respecta sau violent.

 

 

3. Viata ta are sens

Multe persoane raman ancorate in relatii care le fac rau doar pentru ca nu-si imagineaza cum va fi viata dupa despartire. Cred ca fara partenerul de pana atunci viata lor nu va mai avea sens, vor fi pierduti. Daca te confrunti cu o astfel de problema incearca sa nu gasesti salvarea in alti oameni, ci chiar in interiorul tau. Viata ta are sens si poate fi foarte frumoasa si de unul singur.

 

4. O relatie toxica nu te lasa sa te dezvolti

Experientele pe care le traim, bune si rele, ne ofera lectii de viata valoroase. Insa asta nu inseamna ca trebuie sa iti faci viata grea acceptand dramele dintr-o relatie toxica. Daca esti intr-o astfel de relatie esti stresat, frustrat, lipsit de energie, intrucat depui prea multe eforturi inutile ca relatia sa mearga. Atunci cand, in ciuda eforturilor tale, in loc sa-ti fie mai bine, iti este mari rau, este un semn clar ca trebuie sa iesi din acea relatie.

 

 

5. Accepta adevarul

Adevarul este, uneori, ca nu poti schimba persoana de langa tine. Insa te poti schimba pe tine. Partenerul crede si spera ca te poate schimba pe tine, iar tu, la randul tau, speri si crezi ca-l poti schimba. Si cu cat incercati mai mult, cu atat mai multe resentimente veti acumula unul fata de celalalt. Cu cat vreti mai mult sa controlati totul, cu atat mai mult uitati sa va iubiti.

 

 

6. Parasind o relatie toxica, faci loc pentru o relatie sanatoasa

Cel sau cea care este cu adevarat jumatatea ta e acolo, undeva, si te cauta. Ramanand intr-o relatie toxica nu ai timp si ochi sa-l(o) vezi. Iti refuzi dreptul de a avea langa tine pe cineva care sa te respecte, sa te aprecieze si sa te iubeasca asa cum esti. Iti refuzi dreptul la iubire si fericire.

 

Vizualizări: 9578
 

Cuvinte cheie: , ,