Familie-Părinţi/Casnicie si cuplu

5 stereotipuri in relatii pe care trebuie sa le eviti ca sa nu ajungi la despartire

cearta cuplu - sfatulparintilor.ro - freedigitalphotos.net

Nimeni nu doreste sa devina „acel/a barbat/femeie” dintr-o relatie. De la monstrul cu ochii verzi la mitocanul din pat, iata 5 stereotipuri intr-o relatie in care nu ti-ai dori sa intri.

 

 

1. Mitocanul din pat

Imagineaza-ti urmatoarea scena: vii acasa dupa o zi grea de la birou si abia astepti sa te intinzi in pat si sa dormi. Acasa iti gasesti partenerul/a cu chef de sex. Cat de frustrant poate fi asta! Insa, daca el/ea este obligat/a sa doarma prea multe nopti pe canapea, iti imaginezi ca nu va fi fanul/a ta numarul 1.

 

 

2. Detectivul

Daca esti implicat/a intr-o relatie nu inseamna ca trebuie sa stii in fiecare secunda ce iti face partenerul/a. Iar daca il/o controlezi la fiecare 5 minute, ii citesti SMS-urile primite/trimise si email-ul, sau daca esti suspicios/asa de fiecare data, nu este de mirare ca acesta/aceasta se va enerva sau se va simti ofensat/a. Nicio relatie nu poate supravietui daca intre parteneri nu exista incredere.

 

 

3. Monstrul cu ochii verzi

Gelozia nu a fost a fost niciodata o trasatura de caracter apreciata, mai ales cand nu este rationala. Doar pentru ca iubitul/iubita are o discutie politicoasa cu chelnerul/rita, nu inseamna ca i curand vor ajunge si in pat. Sau daca partenerul/a a iesit intr-o seara cu prietenii asta nu inseamna ca prefera compania lor in defavoarea ta. S-a demonstrat ca gelozia ii face pe oameni suparaciosi si depresivi asa ca renunta la ea inainte sa-ti strice relatia.

 

4. Prietenul cu beneficii

Sexul este o parte pozitiva si sanatoasa dintr-o relatie puternica, insa nu este totul. Daca te afli intr-o relatie doar pentru sex, atunci este o greseala. Este important sa-ti amintesti ca libidoul prietenului/ei tale ar putea fi diferit de al tau, ceea ce inseamna ca daca insisti mereu sa faceti sex, s-ar putea sa incepi sa-l/o calci pe nervi.

 

 

5. Nemultumitul

Unele persoane gasesc mereu motive de nemultumire. Indiferent de eforturile pe care le face partenerul/a ele mereu fac un comentariu negativ si spun ca un lucru nu este bun. Nu fi tu acea persoana. Nimeni nu este perfect, iar daca tu te plangi mereu, in curand partenerul/a se va satura de atitudinea ta negativa.

 

Credit foto:freedigitalphotos.net[1]

Endnotes:
  1. Credit foto:freedigitalphotos.net: http://www.freedigitalphotos.net
 

Vizualizări: 12641
 

Cuvinte cheie: , , ,