Tratamente naturiste. Rubarba - planta care protejează împotriva cancerului - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Tratamente naturiste. Rubarba – planta care protejează împotriva cancerului

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Tratamente naturiste. Rubarba – planta care protejează împotriva cancerului
rubarba - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Cunoscută încă din Antichitate drept element de bază pentru multe tratamente naturiste, această plantă are numeroase beneficii pentru organism și conține vitamine, minerale și antioxidanți puternici.

Reventul sau rubarba, este o plantă ierboasă perenă, înaltă de 1-2 m. În pământ posedă un rizom dezvoltat și numeroase rădăcini cărnoase, lungi, galben-portocalii la interior.
Frunzele sunt toxice, conțin acid oxalic, care poate provoca moartea. În medicina populară se folosesc pețiolurile și rizomii. Pentru preparatele culinare, de la rubarbă se folosesc numai pețiolurile frunzelor. Pețiolurile de rubarbă au o culoare care poate să varieze de la roz deschis până la roșcat-violaceu. Cu cât este mai închisă la culoare, cu atât este mai acrișoară.

 

Deşi este o legumă, a fost catalogată drept fruct în Statele Unite ale Americii în 1947 în scopuri economice. Asemănătoare cu tijele de ţelină, însă de culoare roz, este consumată în principal în deserturi sau pentru acrirea ciorbelor, deşi poate fi folosită fără probleme şi crudă. Cu un conţinut bogat de minerale, vitamina C, calciu, fier şi fosfor, rubarba are, pe lângă calităţile culinare, importante proprietăţi curative. Substanțele active din rubarbă ajută la întărirea sistemului imunitar și prevenirea infecțiilor.

O cană plină de cuburi de rubarbă furnizează 1/3 din doza zilnică recomandată de Vitamina K. Unele studii subliniază faptul că Vitamina K ajută la menținerea oaselor puternice în cazul oamenilor vârstnici. Rubarba este o sursă excelentă de vitamina C, care este un nutrient important pentru sistemul imunitar. Conține fibre alimentare care ajută la reglarea sistemului digestiv. Este și o sursă importantă de calciu, care este esențială pentru oase și dinți puternici. Mai mult decât atât, rubarba este săracă în calorii-are doar 16 Kcal la 100g pețiol, contribuind la reglarea greutății corporale.

 

Compușii care conferă rubarbei culorea intensă sunt antioxidanții puternici care îmbunătățesc sănătatea și previn îmbolnăvirile. Acestea sunt afecțiunile pe care medicina naturistă le previne și tratează cu rubarba:

 

1. Previne cancerul

Licopenul și antocianinele, antioxidanții foarte puternici care se găsesc în rubarbă, au proprietăți anti-cancer care reduc riscul de dezvoltare anormală a celulelor. De asemenea, rubarba este recomandată în protecţia anticanceroasă a sistemului digestiv şi a plămânilor. Pe de altă parte, luteina neutralizează radicalii liberi care sunt periculoși și pot duce la apariția cancerului.

 

2. Protejează ficatul

Studiile au arătat că persoanele care au consumat rubarbă sau suplimente alimentare pe baza acesteia au eliminat toxinele din organism mai eficient, iar funcţiile hepatice li s-au îmbunătăţit. Potrivit cercetărilor, rubarba este un bun tonic şi regenerator al celulelor hepatice. Rubarba reduce inflamațiile ficatului, fiind astfel ideală pentru persoanele care suferă de hepatită.

 

 

Citește pe ANTENA SATELOR despre cum poți folosi rubarba pentru foarte eficiente TRATAMENTE NATURISTE

Data articol: 07/01/2016