Sfaturi pentru pregătirea şi păstrarea conservelor din legume pentru iarnă

by Sfatul Parintilor | 08/09/2017 23:16

 

Conservarea se face numai prin sterilizare, care în majoritatea cazurilor au o durată mai mare, unele conserve trebuiesc sterilizate în două zile consecutive, timp de 20-30 minute în prima zi după ce apa da în clocot şi 10-20 minute în a doua zi.

 

Pentru conservarea legumelor pentru iarnă se vor folosi mereu numai borcane mici, care trebuiesc bine spălate şi uscate.

 

Pentru ca legumele să-şi păstreze cât mai nealterate calităţile nutritive, gustative şi dietetice, se recomandă pe cât posibil să evităm prăjelile şi înlocuirea lor prin înăbuşire, coacere, opărire.

Citeste continuarea pe GASTROPEDIA.RO[1].

Endnotes:
  1. GASTROPEDIA.RO: http://gastropedia.ro/sfaturi-pentru-pregatirea-si-pastrarea-conservelor-din-legume-pentru-iarna/

Source URL: https://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/alimentatie-sanatoasa/sfaturi-pentru-pregatirea-si-pastrarea-conservelor-din-legume-pentru-iarna/