Familie-Părinţi/Alimentatie sanatoasa

Retetele Tale: Piftie de cocos cu vin

Auzit-ati auzit in calatoriile voastre gurmande prin lume de cocosul cu vin? O sa va grabiti sa-mi raspundeti ca “da”, amintindu-va de reteta frantuzeasca de “coq au vin”… Si totusi, intr-un sat ratacit printre podgoriile Buzaului, nu departe de locul unde, dupa legenda, s-au gasit mai demult odoarele “Clostii cu puii de aur”, intr-o strachina purtand culorile pamantului ars – si-ale frunzei de vie arsa de toamna – mi-a fost adus dinainte un altfel de “cocos cu vin”. De fapt, fiindca tin la adevar, trebuie sa spun ca gazda a pus pe masa “piftie de cocos cu vin” si-alaturi, o strachinuta cu hrean in otet, o bucata zdravana de mamaliga si… o ulcica plina pana in buza cu un merlot rubiniu.

 

 

Ingrediente

un cocos de 2-2,5 kg,

400 g rasol de vitel,

un genunchi de vitel,

3 litri de apa,

500 ml vin rosu (bun)

 

Reteta completa o gasiti in sectiunea Retetele Tale[1].

Endnotes:
  1. Retetele Tale: http://sfatulparintilor.ro/reteteletale/aperitive-garnituri/piftie-de-cocos-cu-vin/
 

Vizualizări: 659
 

Cuvinte cheie: ,