by Sfatul Parintilor | 05/04/2023 18:09
Preparate din peste pentru Florii 2023. Pentru a face postul mai usor, Biserica a lasat “portite” pofticiosilor si le permite acestora sa manance peste in zilele de dezlegare la peste.
500 g muschi de crap
2 rosii
6 catei mari de usturoi
condimente pentru peste
sare
ulei
Bucata de muschi de crap se spala, se sterge si se portioneaza. Se unge cu ulei si se presara putina sare, condimente. Bucatile se pun in tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei.
Rosiile se spala, se sterg si li se scoate miezul care se poate folosi la alt preparat. Se taie apoi in cubulete si se amesteca cu doi catei de usturoi tocati marunt, cu sare si piper. Se pun langa bucatile de peste.
Se da tava la cuptor pana cand pestele este gata.
Se servesc bucatile de peste cu cubulete de rosii deasupra si mujdei de usturoi facut din restul de 4 catei.
Pofta buna!
Alte retete gasiti pe Cooking with my soul[1].
800 g crap sau alt peste pe care il preferati
1 ceapa mare
1 radacina de patrunjel
1 fir de praz
1 telina mica
2 morcovi medii
2 cartofi
1 foaie de dafin
1 legatura patrunjel verde
3 linguri de pasta de tomate
ulei de masline
sare, piper
Legumele curatate si taiate cubulete le pui la fiert in apa cu sare (mai putin ceapa). Lasa sa fiarba 20-25 minute si adaugi cartofii in ultimele 10 minute.
Pestele se sareaza, pipereaza si stropeste cu zeama de lamaie.
Prajeste in ulei de masline bucatile de peste 2 minute pe fiecare parte.
In vasul in care se va face tocanita, pui ulei de masline si calesti ceapa taiata marunt si prazul rondele pana se inmoaie. Stingi cu zeama in care au fiert legumele si dupa 2-3 clocote pui legumele scurse. Completeaza cu zeama daca e nevoie si asezonezi cu sare, piper si foaia de dafin.
Adauga pasta de tomate si amesteci usor sa nu se sfarame legumele.
Lasa 10 minute sa fiarba si pui si bucatile de peste prajit.
Serveste cu patrunjel verde taiat marunt presarat pe deasupra. Optional poti pastra cateva bucati de peste si sa ornezi fiecare portie cu el in momentul servirii.
Pofta buna!
300 g file de cod
2 dovlecei mici
2 cepe medii
600 ml supa de legume
150 g orez cu bob lung
100ml vin alb
ulei de masline
sare, piper
coaja rasa de lamaie
Orezul il fierbi conform instructiunilor de pe pachet.
Dovlecelul il tai cubulete marunte. Ceapa o tai marunt si o calesti putin (in cratita in care se va fierbe supa) . Adauga apoi si dovlecelul si lasi sa se prajeasca putin.Toarna supa si da la fiert.
Orezul scurs il pui in supa, toarna si vinul, sareaza si pipereaza dupa gust.
Lasi la foc mic 7-10 minute.
Pestele il tai cubulete si il pui in supa lasand la foc mic inca 5 minute.
La final pune patrunjel verde.
Serveste calda si presara coaja rasa de lamaie deasupra.
Pofta buna!
Reteta de miclescumirela
1 pachet foietaj
300 g masline
1 cutie sau 2 de ton in ulei
4 -5 catei de usturoi
Decongelam aluatul, amestecam maslinele cu tonul si usturoi in blender. Intindem pasta de ton peste aluat, rulam si punem la congelat ruloul pentru cca 1 ora . Din rulada formata taiem inele de cca 2 centimetri si le punem la copt intr-o tava tapetata cu hartie de copt . Le coacem al foc mare, sunt un aperitiv delicios si aspectuos.
Pofta buna!
Reteta de liola56
400 g malai grisat
1 lingurita sare
1lingura ulei
2 cani cu apa
si
8 bucati peste (caras, crap..) potrivit de mari
1 lingura sare
1 ceasca malai grisat
400 ml ulei pentru prajit
2 capatani usturoi
1. Pestele, curatat, spalat si uscat se sareaza si se lasa un timp la rece; asa gustul se imbunatateste si se va praji si mai usor – sarea il „va intari”
2. Il dam prin malai grisat si apoi il prajim in ulei, la foc potrivit; se scoate pe servetele de bucatarie sa ramana surplusul de ulei.
3. Intre timp facem o mamaliguta potrivit de moale, pe care o vom rasturna din ceaun pe un platou; in mamaliguta facem loc pentru peste (pus cu codita in sus!) si la mijloc facem un „crater” unde vom pune mujdeiul de usturoi.
4. Mujdeiul de usturoi se face din usturoi presat, frecat cu sare si cu ulei; diluam cu apa minerala (sau apa simpla calduta)
5. Pentru un aspect mai placut si o cromatica a platoului, eu am pus si putin patrunjel tocat
Pofta buna!
1 kg de peste proaspat, curatat
4 linguri pasta de rosii
4 catei de usturoi
2 foi de dafin
1 ardei iute
tarhon (dupa gust)
4 linguri ulei de masline extravirgin
sare
piper
Pestele (file sau trunchi) spalat se taie in bucati potrivit de mari care se ung cu 2 linguri de ulei de masline, se condimenteaza si se pun intr-o tava.
Tava se da la cuptor si te tine timp de 15 minute la foc mediu.
Prepararea sosului: Intr-o tigaie se pune uleiul ramas in care se adauga usturoiul zdrobit si ardeiul iute spalat, curatat de seminte si taiat fin; amestecul se pune la foc mediu.
Acum se adauga in sos tarhonul tocat, sarea, piperul si foile de dafin. Totul se mai fierbe 1-2 minute.
Sosul astfel preparat se toarna peste pestele din tava care se introduce in cuptor, la foc mediu, pentru inca 20 de minute.
Preparatul se serveste cald, presarat cu piper proaspat macinat.
La servire, alaturi de acest preparat se poate servi garnitura de cartofi natur, presarati cu patrunjel verde tocat fin.
Pofta buna!
2 pesti macrou
o legatura patrunjel
o lamaie
50 ml ulei de masline
sare
piper
Uleiul si sucul de lamaie se pun intr-un blender si se omogenizeaza. Adaugam patrunjelul tocat si se mai mixeaza putin. Sosul obtinut se tine la frigider cam o ora inainte de a fi servit.
Pestele se curata se spala si se condimenteaza cu sare si piper si se unge cu un pic de ulei de masline.Se cresteaza din loc in loc si se aseaza pe gratarul incins .
Se serveste cald stropit din abundenta cu sos de patrunjel.
Pofta buna!
Reteta de anisoara67
cateva bucati de crapusori sarati, uscati si afumati, cativa cartofi, o capatana de usturoi, sare, ulei, un strop de otet sau suc de lamaie (dupa preferinta), cateva fire de patrunjel verde
Se pune apa sa fiarba apoi se scufuda cateva secunde, pestele uscat, atat cat sa putem sa ii indepartam pielea cu solzi. Se portioneaza si se pune la fiert impreuna cu cartofii care pot fi curatati si lasati intregi, feliati rondele groase sau cubulete mai mari. Se lasa sa fiarba pana se inmoaie, dar nu foarte tare, cartofii. Pestele se scoate pe o farfurie si cartofii se scurg de apa in care au fiert, oprind o cescuta pentru mujdeiul de usturoi.
Se curata usturoiul, se zdrobeste si apoi se freaca cu un pic de sare si cu cate un pic de ulei pana cand obtinem o pasta legata, ca maioneza, pe care o diluam cu o linguira de otet si cateva linguri de zeama in care au fiert pestele cu cartofii. Se poate adauga, dupa preferinta si hrean ras.
Se serveste pestele alaturi de cartofii fierti, stopiti cu mujdeiul preparat.
Pofta buna!
Amicul meu severinean, etnologul Isidor Chicet, m-a dus într-o vară în ospeţie într-o casă de sârbi de pe malul Istrului, la Sviniţa. Până să intrăm în odaia cea bună, acasă la Milca Balaci, ne-am oprit câteva minute lângă smochinii care priveau lung înspre drumul care duce spre Cazane. Cu Milca Balaci am pornit o vorbă, cu reţete de dulceaţă de smochine, împărtăşindu-i ce mai ştiam şi eu din drumurile mele greceşti. Dar nu ca să vorbim despre smochine ne-am dus noi până acolo. Mai degrabă voiam să aflăm o reţetă de peşte…
„Am mâncat la Sviniţa, o dată, la nişte bătrâni, o ciorbă de cegă… Cu foarte multe roşii tăiate felii sau întregi, cu puţin orez şi cu bucăţi mari de cegă”, îmi spunea Isidor Chicet. Ciorba de cegă se acreşte cu zeamă de murături, cu lămâie sau cu „piparcă” („adică ardei iute, murat, tăiat feliuţe şi pus în ea”).
În schimb, Milca Balaci, gazda cea vrednică, ne-a umplut farfuriile cu ciorbă de capete de şalău. Şi nu s-a lăsat mult îndemnată să îmi dea şi reţeta.
Mai întâi se pun zarzavaturile la fiert cu apă, sare şi oţet. Când a fiert zarzavatul, se adaugă în oală capetele de şalău (de preferat să fie capete de la pești mari, prinși în Dunăre) şi se lasă să fiarbă doar cât să se albească ochii peştilor. Atunci se toarnă în zeamă mujdei de usturoi, frecat bine cu ulei, iar la sfârşit se pune puţină mentă proapătă, care dă un gust aparte, nemaiîntâlnit altundeva, acestui preparat de pe Clisura Dunării.
Pofta buna!
Gasesti zilnic retete delicioase pe ANTENASATELOR.RO[6].
2 bucati peste file (merlucius)
0,5 kg cartofi
1 ardei sau gogosar rosu proaspat
1 ling ulei de masline
1 lamaie
putina sare
Cantitatile de mai sus sunt pentru 2 portii.
Pestele se spala bine cu apa rece si se stropeste cu suc de lamaie, apoi se presara sare si se lasa apox. 30 min. asa; cartofii se curata si se taie rondele apoi se pun in tigaie care a fost unsa in prealabil cu putin ulei de masline impreuna cu ardeiul sau gogosarul taiat felii.
Pestele se prepara in tigaie tip gratar si se lasa 2-3 min pe fiecare parte.
Se serveste cald si este o mancare sanatoasa pentru intreaga familie, se poate gati si pentru copii mici.
Pofta buna!
Reteta de Dinu Anamaria Simona
Se pun intr-o tava de cuptor cateva bucati de peste (eu de obicei aleg cod pentru fetita mea de 1 an si 10 luni), cartofi taiati bucatele, rosii feliate, putin usturoi pentru gust, buchetele de broccoli si se baga la cuptor pentru aproximativ 30 minute (eu de obicei ma orientez dupa cum arata mancarea, verific cu furculita ca toate ingredientele sa fie patrunse, pentru ca aici depinde de intensitatea cuptorului, de cat de gros e stratul de cartofi etc. si atunci nu ma uit neaparat la ceas).
Este o reteta sanatoasa, usor si rapid de pregatit, pe care eu si familia mea o savuram cu placere.
Pofta buna!
Reteta de doyna
2 lingurițe de ulei
1-2 linguri pastă de curry roșu
800g de orez fiert
300g de creveți decorticați
zeama de la 1 lime
1 lingură sos de pește
ceapa verde pentru decor
1. Se încinge uleiul într-un wok sau o tigaie mare, la foc mediu.
2. Se încinge pasta de curry cu o lingură de apă, apoi se adaugă orezul, se amestecă, se desface în boabe și se zdruncină tigaia pentru ca orezul să se încorporeze în pasta de curry.
3. Se adaugă creveții și se încing până se pătrund. Se toarnă zeama de lime și sosul de pește. Se servește orezul prăjit în boluri cu sos de pește. Se presară ceapa verde si este gata
Pofta buna!
Reteta de Don Mariano[8]
300 g fructe de mare
150 g orez
2 dovlecei medii
1 ceapa potrivita
4 rosii medii
150 g spanac (oparit)
ulei de masline
2 lamai
1 legatura de patrunjel verde
sare, piper, curry
Fructele de mare se decongeleaza prin soc termic, se lasa la scurs, stropesti cu zeama de lamaie, sarezi si piperezi dupa gust.
Dovleceii ii tai marunt dupa ce au fost spalati si curatati, ceapa o taie marunt, spanacul il speli, il cureti si il oparesti, rosiile le speli si le tai felii.
Spala orezul si il calesti in ulei, adauga legumele impreuna cu supa.
Condimenteaza cu sare, curry si piper dupa gust si amesteca din cand sa nu se prinda orezul. Adauga dupa 10 minute si fructele de mare,amesteca si introduce la cuptor 15 minute la foc potrivit. Serveste cald cu patrunjel verde taiat fin.
Mai multe retete gasiti la Don Mariano[8].
Pofta buna!
Reteta de anisoara67
400 g carne de salau, fara oase, 300 g morcovi baby congelati, un ardei verde, un ardei rosu, 2 rosii, patrunjel verde,c ateva frunze de busuioc, sare, piper, 2 foi de dafin, un morcov, un pic de ulei
1 Se fierbe carnea in apa cu sare si 2 foi de dafin, timp de 10 minute.
Zarzavatul se curata, se spala si apoi se taie cubulete fine, la fel si rosiile care se oparesc si se curata de pielite apoi se taie cubulete.
Se caleste zarzavatul intr-un pic de ulei pana se inmoaie, se sareaza si pipereaza dupa gust, apoi se scoate din tigaie, se adauga patrunjelul si busuiocul taiat fin si se lasa sa se scurga bine uleiul, apoi adaugam o lingura de zeama in care a fiert pestele (aceasta zeama va ajuta zarzavatul sa stea legat pe preparat).
2 Se monteaza aperitivul in 3 forme circulare. Se pune in forme un strat de morcovi baby, se preseaza usor apoi carnea de salau fiarta si suvitata si deasupra se pune un strat de zarzavat calit. Se dau formele la rece pentru o ora apoi se scoate preparatul cu grija si se serveste ca aperitiv rece. Este delicios!!
Pofta buna!
Reteta de adriana88
4 bucati de crap
5 catei usturoi
sare
piper
busuioc
1 ceapa mare
5 rosii
Intr-o farfurie amestecam sare, piper, 3 catei de usturoi pisat, busuiocul. Condimentam bucatile de crap si le acoperim cu folie dupa care dam la frigider 30 min. In blender adaugam ceapa curatata, usturoiul, rosiile si le blenduim.
In vasul termorezistent uns cu ulei adaugam sosul de rosii, deasupra adaugam bucatile de crap si dam la cuptor pana scade sosul si se rumeste frumos.
Pofta buna!
Reteta de ady76sor
peste fara oase,
3 rosii,
2 ardei grasi,
doua cepe,
condimente
Între rețetele primite la redacție și inserare în carte se află și cea propusa de G. Oromolu, fost ministru: „Crap in solzii lui”.
„Nu cureti solzii pestelui, nici nu-l spinteci. Toate maruntaiele i le scoti prin urechi. Il speli bine. Apoi pe aceeasi cale introduci intr-insul: sare destula, piper, untdelemn fin de salata, foaie de dafin, cimbru, putin tarhon, nucsoara. Culci pestele intr-o tava unsa cu untdelemn si-l pui la coptor. Cand pestele s-a copt, il scoti din tava, ii tragi solzii jos si-l dai la masa”.
Pofta buna!
Retete delicioase gasesti pe AntenaSatelor.ro[11].
Reteta de ryta
pastrav – 3 buc
morcov – 2-3 buc
ceapa – 1 buc
patrunjel – 2-3 legaturi
sare
piper
Sos Meuniere:
50-100 g unt
Sare + piper
1-2 lamai
Se curata pastravul si se presara sare si piper, se unge tava cu unt si se da la cuptor. Morcovul si ceapa se curata si se taie rondele. Se unge o tava cu unt dupa care se pune un pat de patrunjel taiat, morcov si ceapa. Se pune patravul si se acopera si el cu patrunjel ceapa si morcov.
Se da la cuptor. Se poate servi si cu sos de lamaie(sos meuniere).
Sos Meuniere:
Topim untul intr-o tigaie, punem patrunjelul lasam 2-3min, apoi adaugam putina coaja de lamaie si zeama de la o lamaie intreaga. Mai lasam pe foc inca 3-4 min.
Pofta buna!
Reteta de dannai
File merluciu – 1kg, lamaie – 2 felii, usturoi – 2 catei, cartofi – 500 g, 1 ceapa, jumatate de ardei rosu, 3 morcovi, sare, ulei
Merluciul se spala, se pune intr-un vas yena alaturi de usturoi, lamaie, sare, ulei, apa si se baga la cuptor. Cartofii se curata, se spala, se taie felii, ceapa se curata se taie, morcovii se curata, se spala si se taie rondele, ardeiul se taie fasii. Legumele se pun intr-o tava la cuptor cu ulei, apa si sare. Se lasa circa 45 min. la 150 grade.
Pofta buna!
4 fileuri de ton rosu,
zeama de la o lamaie,
ulei de masline,
sare,
2 catei de usturoi,
patrunjel uscat.
Se iau fileurile si se sareaza pe ambele parti, apoi se adauga si patrunjelul uscat. Se stropesc abundent cu ulei de masline si cu zeama de la o lamaie; in acest sos se adauga si cei doi catei de usturoi taiati pe din doua. Se lasa fileurile la frigider, in acest sos, o ora.
Se pune la incins o tigaie de teflon; cand s-a incins bine, se pun fileurile de ton (se poate turna peste ele si sosul in care au stat). Se tin maximum doua minute pe ambele parti. Daca sunt tinute prea mult, carnea se intareste si devine prea seaca. Se poate servi la masa cu salata verde si piure de cartofi.
Pofta buna!
Reteta de liliandrei
1 peste (macrou)
1 ceapa mica
1 morcov
1 ardei
100 ml sos rosii
Pestele curatat si spalat bine se curata legumele,se taie marunt si se pun la calit toate; se adauga sosul de rosii, sare, piper.
Se pune si pestele si se lasa la foc mic, nu se amesteca in tigaie, se scutura (altfel se sfarama pestele) este gata cam in 20-30 min.
Cand este gata se presara marar proaspat.
Pofta buna!
Reteta de farfuriavesela
4 pesti macrou, curatat si spalat
2 morcovi
5 cartofi micuti
1 ceapa rosie
1 ardei gras taiat mic
rosii cherry
1 lamaie
3 linguri de ulei
1 cana apa / vin alb
Condimente
sare, piper, cimbru, busuioc, foi de dafin
Procedeul de preparare este unul simplu dupa cum ati vazut si in film.
Am dat sare pestelui, ca intre timp cat tai legumele, sa isi ia gustul de la ea.
Taiem legumele, cubulete, feliute.
In vasul de yena am pus un pic de ulei dupa care am asezat legumele taiate, le condimentez bine dupa care asez pestele, in cavitatea caruia am introdus jumatati de feliute de lamaie.
Punem restul de ulei deasupra pestelui pentru a nu se usa, punem si apa in vasul nostru, atata cat sa acopere legumele si la cuptor merge acest vas plin, cam 45 min, pana cand legumele se fierb, iar pestele este gata rumenit.
Simplu dar gustos!!
Pofta buna!
Reteta de Carmen-Ana Dobrica
4 buc macrou
400 g Mexico Mix (orez, mazare, porumb, ardei gras rosu, morcov, ciuperci)
o lamaie
3 linguri ulei masline
1/2 lingurita oregano
1/2 lingurita cimbru
4 foi de dafin
piper macinat
sare
Bucatile de macrou se curata bine in interior, se elimina capul si aripioarele fiecarui peste, apoi se spala foarte bine.
Fiecare bucata de peste se unge cu putin ulei de masline, se freaca cu oregano si cimbru,apoi se sareaza si se pipereaza.
Pe patru foi de copt se imparte Mexico Mix Bonduelle ( desi congelat valorile nutritive şi gustul sunt pastrate), asezam langa Mix sau deasupra pestele, presaram daca este necesar sare si piper macinat, adaugam cate o foaie de dafin si 2 felii de lamaie in fiecare pachet,iar apoi fiecare foaie de copt se impacheteaza cat mai etans.
– bain – marie : fiecare pachet se asaza intr-un vas cu gaurele ( gen sita) prevazut cu capac, asezat deasupra altui vas cu apa fierbinte si se gateste 30-40 de minute pe flacara de aragaz.
– la cuptor: cele patru pachete se asaza pe o tava si se tin la cuptor 30 de minute.
Dupa gatire, pestele se serveste pe farfurie direct din papillote (folie).
Pofta buna !
Reteta de odiana
3 rosii, o conserva de ton, 100 gr masline fara sambure, 150 gr boabe de porumb, ulei de masline, zeama de la o lamaie, sare.
Se pun intr-un bol rosiile taiate in bucati mici, maslinele si ele taiate pe jumatate, se adauga si boabele de porumb bine stoarse de zeama, se pune si tonul bine scurs de suc/ulei. Se adauga pune sare, ulei si zeama de lamaie.
E foarte racoritare si usor de facut.
Este recomandat sa alegeti niste rosii carnoase, nu zemoase, pentru a evita prea multa zeama in salata.
Pofta buna!
Reteta de anisoara67
O stiuca de aprox.1 kg, 200 g
amestec de legume(dupa preferinta),
ulei de masline,
o lingurita de amestec de condimente,
o lingurita de legume deshidratate fara sare,
un praf de sare.
Se curata stiuca de solzi apoi se taie in partea de sus, pe spinare, indepartand cu grija spinarea si coastele pestelui. Spalam bine pestele, il stropim cu ulei de masline, il saram si condimentam dupa gust. Legumele daca sunt praospete se curata si se spala bine apoi se taie in cubuleter mici si se fierb in apa cu sare, la fel procedam si cu cele congelate numai ca le dam in cateva clocote in apa cu sare apoi se scurg bine. Umplem portofelul format la peste cu acste legume fierte apoi fixam partea de la coada cu 2 scobitori, sa nu curga legumele. Se asaza pestele intr-o tavita cu partea taiata si umpluta cu legume in sus, stropim bine cu ulei de masline, presaram peste peste praful de legume deshidratate, mai turnam un pic de ulei in tava si dam la cuptor cca 30 minute la foc potrivit pana se runeneste usor pestele. Se serveste cald dar este delicios si rece.
Pofta buna!
Reteta de cami_marga
3 pastravi
1 cutie de rosii
1 ceapa
1/2 lamaie
sare
Se curata si se spala pastravul. Se taie ceapa rondele si se pune in tava. Peste ceapa se adauga jumatate din cutia de rosii si se presara putina sare. Se pune pastravul in tava, se adauga restul de rosii, se adauga iar putina sare si pe deasupra lamaia taiata rondele. Se completeaza cu o cana de apa, se acopera tava cu o folie de aluminiu si se introduce la cuptor.
Cand apa a scazut la jumatate se scoate tava din cuptor, se indeparteaza folia de aluminiu si se introduce din nou la cuptor pentru aproximativ 20 minute, dupa care poate fi servit.
Pofta buna!
4-5 pesti intregi (stiuca, salau, caras, crap..ce ai la indemana)
1 lamaie
sare, piper, rozmarin
2 -3 linguri ulei
Pestele curatat si spalat il crestezi din loc in loc. Condimentezi apoi cu zeama de lamaie, sare si piper. Il lasi un timp la rece sa-si traga aromele. Se unge cu ulei si il frigem la foc potrivit, cu atentie sa nu se arda.
Cand e gata, pregatim o saramura zdravana si o mamaliguta nu prea vartosa. Nu trebuie sa lipseasca un ardei iute!
Pofta buna!
Reteta de paul_a
un peste mare
2 kg sare grunjoasa
Se curata pestele, se spala bine apoi se lasa la zvantat.
Se da drumul la cuptor apoi se pune sare intr-un vas de yena cam de grosimea unui deget. Se pune pestele peste sare, apoi se mai pune un strat deasupra lui pana la limita vasului. Se lasa la cuptor cca o ora, pana cand sarea de deasupra se pietrifica. Dupa aceea se sparge sarea cu un ciocanel. Se scoate pestele pe farfurie, se curata de piele si se serveste cu cartofi natur.
Pofta buna!
1 calacan de marime medie (se gaseste in piete, proaspat, si este un sortiment de peste de Marea Neagra foarte sanatos, cu o carne alba, fara grasime, cu un gust foarte bun)
ulei de masline extra virgin
lamaie
1 legatura patrunjel proaspat
jumatate de kilogram de rosii
2 capatani mari de usturoi
sare
In momentul in care cumparati calcanul din piata, rugati sa vi-l portioneze, ca sa nu mai aveti aceasta problema acasa. Apoi, spalati bucatile, sarati-le si asezati-le pe gratar. Nu uscati carnea, ea trebuie sa ramana zemoasa si frageda. Puneti bucatile de calcan intr-un vas acoperit, sa se mentina calde.
Separat, intr-un vas mai inalt, puneti rosiile taiate in jumatati, legatura de patrunjel si cateii de usturoi provenind de la cele doua capatani. Adaugati sare, ulei de masline si zeama de lamaie. Intruduceti blenderul si pasati pana obtineti un sos omogen; gustati de sare si eventual condimentati din nou.
Sosul astfel obtinut se toarna in farfurie, peste bucatile de calcan.
Pofta buna!
Reteta de Cornel15
un peste mare (crap, macrou)
1 ceapa
1 morcov
1 lamaie
1 ardei gras
sare, piper
Pestele se curata si se spala bine. Legumele le curatam, le spalam si le taiem marunt. Punem pestele condimentat cu sare si piper in tava, iar legumele maruntite le punem pe langa si pe peste. Stropim cu putin ulei de masline si bagam la cuptor. Este gata cand este rumenit. Poate fi servit cu usturoi sau mamaliguta. Se serveste cald.
Pofta buna!
Source URL: https://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/alimentatie-sanatoasa/preparate-din-peste-pentru-florii-2018-cele-mai-delicioase-30-retete-pentru-dezlegare-la-peste/
Copyright ©2024 Sfatulparintilor.ro unless otherwise noted.