by Sfatul Parintilor | 24/03/2024 18:09
Pastrav la cuptor? O propunere interesanta, nu-i asa?! Mai ales pentru zilelele din post in care este dezlegare la peste.
Iata 10 retete delicioase de pastrav la cuptor trimise de cititoarele site-ului nostru. Sunt numai bune de preparat in zilele cu dezlegare la peste, din post.
Reteta de la ryta
Sos Meuniere:
50-100 g unt
Sare + piper
1-2 lamai
Mod de preparare Pastrav la cuptor
Se curata pastravul si se presara sare si piper, se unge tava cu unt si se da la cuptor. Morcovul si ceapa se curata si se taie rondele. Se unge o tava cu unt dupa care se pune un pat de patrunjel taiat, morcov si ceapa. Se pune patravul si se acopera si el cu patrunjel ceapa si morcov.
Se da la cuptor. Se poate servi si cu sos de lamaie(sos meuniere).
Sos Meuniere:
Topim untul intr-o tigaie, punem patrunjelul lasam 2-3min, apoi adaugam putina coaja de lamaie si zeama de la o lamaie intreaga. Mai lasam pe foc inca 3-4 min.
Pofta buna!
Reteta de la ryta
Mod de preparare Pastrav la cuptor cu sos Meuniere si legume
Se curata pastravul si se presara sare si piper,se unge tava cu unt si se da la cuptor.
Sos Meuniere:
Topim untul ramas intr-o tigaie, punem patrunjelul lasam 2-3min. apoi adaugam putina coaja de lamaie si zeama de la o lamaie intreaga. Mai lasam pe foc inca 3-4 min.
Sosul astfel obtinut se toarna peste pestele scos din cuptor si legume.
Legumele se fac dupa preferinta fiacaruia…la cuptor, la abur, in tigaie…
Pofta buna!
Ingrediente Pastrav la cuptor
Mod de preparare Pastrav la cuptor
Se curata pastravul si se da cu sare si piper,dupa care se pune in vasul yena care in prealabil a fost uns cu unt.Se pune ceapa si patrunjelul peste pastrav dupa care se toarna vinul si se da la cuptor.
Se serveste cu sos de lamaie pe care il fac astfel:
Topim untul ramas intr-o tigaie, punem patrunjelul lasam 2-3min, apoi adaugam putina coaja de lamaie si zeama de la o lamaie intreaga. Mai lasam pe foc inca 3-4 min.
Sosul astfel obtinut se toarna peste pastrav.
Pofta buna!
Reteta de la cami_marga
3 pastravi
1 cutie de rosii
1 ceapa
1/2 lamaie
sare
Mod de preparare Pastrav la cuptor
Se curata si se spala pastravul. Se taie ceapa rondele si se pune in tava. Peste ceapa se adauga jumatate din cutia de rosii si se presara putina sare. Se pune pastravul in tava, se adauga restul de rosii, se adauga iar putina sare si pe deasupra lamaia taiata rondele. Se completeaza cu o cana de apa, se acopera tava cu o folie de aluminiu si se introduce la cuptor.
Cand apa a scazut la jumatate se scoate tava din cuptor, se indeparteaza folia de aluminiu si se introduce din nou la cuptor pentru aproximativ 20 minute, dupa care poate fi servit.
Pofta buna!
Reteta de la olteanumary
1 pastrav mare, 3 cartofi, 1 morcov, 1 telina, 100 ml ulei, 1 pahar de vin alb, sare, piper
Mod de preparare Pastrav la cuptor
Se taie legumele in cubulete si se fierb 10 min. Pastravul se spala se curata si se usuca cu ajutorul unui servetel, se sareaza si se pipereaza dupa gust. Cu o parte din legume se umple pastravul cealalta se pune in tava langa peste si se toarna uleiul. Se baga la cuptor aproximativ 20 minute(depinde de cuptor) si se stinge cu un pahar de vin alb.
Pofta buna!
Reteta de la ada26
Mod de preparare
Mod de preparare
Se curata pestii, se eviscereaza si se spala in putina apa rece, se ung cu untdelemn si cu sare. Se fierbe fasolea (daca e proaspata, altminteri, cea din borcan doar se scurge). Ardeii se spala si se taie cubulete, ceapa se taie solzisori (nu chiar atat de marunti ca solzii de pastrav – !). intr-o tava se pune untdelemn, se face un pat de legume, apoi se asaza pestii, peste care se toarna vin alb si apa, se presara sare (daca mai e nevoie) si piper. Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor, pentru 30-40 de minute, iar cand se scot se presara cimbru.Reteta aflata de la Manastirea Bistrita, judetul Neamt, de Simona Lazar.
Pofta buna!
Mai multe retete delicioase gasiti pe AntenaSatelor.ro[3].
Reteta de la Cornel15
pastrav
1 morcov
1 ardei gras
3 rosii
ulei, sare, piper, tarhon, patrunjel
200 ml vin alb
Mod de preparare
Curatam pestele, il saram si il piperam pe ambele parti. Taiem morcovii, ceapa, ardeiul, rosiile. Deasupra pestelui asezam morcovii, ceapa, ardeiul gras si rosiile. Peste legume punem sare si piper, iar apoi turnam vinul alb. Presaram tarhon si patrunjel. Introducem la cuptor. Lasam sa se rumeneasca.
Pofta buna!
Reteta de la rekaalina
Pastrav-2 buc, sare, ulei, piper usturoi, vin alb
Mod de preparare
Se spala pastravul, se cresteaza, se stropeste cu ulei, vin, se adauga usturoi prin el si se da la cuptor 45 min. Cand e gata se monteaza pe farfurie si e serveste alaturi de mamaliguta si mujdei de usturoi.
Pofta buna!
Imagine de -Rita-👩🍳 und 📷 mit ❤[4] de la Pixabay[5]
Source URL: https://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/alimentatie-sanatoasa/pastrav-la-cuptor-10-retete-delicioase-pentru-zilele-din-post-cu-dezlegare-la-peste/
Copyright ©2024 Sfatulparintilor.ro unless otherwise noted.