Motive științifice să nu mai mănânci mâncarea rămasă de ieri și reîncălzită

by Sfatul Parintilor | 16/01/2020 17:56

Gătitul este un proces de durată și sunt dese situațiile în care timpul sau obsoeala nu îți permite să prepari o masă caldă. Prin urmare, de multe ori ajungi să mănânci mâncare de ieri reîncălzită. Îți explicăm în continuare motivele științifice pentru care nu este bine să mai faci acest lucru, alături de alimentele care devin nocive prin reîncălzire.

De ce nu este bine să reîncălzești mâncarea: bacteriile se pot multiplica în vreme fierbinte și umedă, există specii de bacterii care rezistă la căldură, bacteriile se multiplică când sunt expuse la temperaturi de la 5 la 60 grade Celsius, fierberea nu distruge toate bacteriile, iar procesul de gătire/preparare poate introduce bacterii suplimentare.

Atunci când gărești alimentele corect te asiguri că sunt distruse toate bacteriile nocive; prin consumul alimentelor insuficient preparate termic poți ajunge să dezvolți toxiinfecție alimentară. Iată câteva aspecte importante de urmărit:

Citește continuarea pe Qbebe: http://bit.ly/2QSL48D[1]

Endnotes:
  1. http://bit.ly/2QSL48D: https://www.qbebe.ro/mama/alimentatie/motive-stiintifice-sa-nu-mai-mananci-mancarea-ramasa-de-ieri-si-reincalzita

Source URL: https://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/alimentatie-sanatoasa/motive-stiintifice-sa-nu-mai-mananci-mancarea-ramasa-de-ieri-si-reincalzita/