Familie-Părinţi/Alimentatie sanatoasa

Mananca 4 migdale pe zi si vezi efectele! Nu te-ai fi gandit niciodata la punctul 6

migdale - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - almond-3523569_1920

Migdalele[1] sunt alimente excelente care pot fi consumate zilnic datorita continutului ridicat de proteine, vitamine si fibre.  Mancate regulat, migdalele [2]pot reduce riscul de a dezvolta anumite probleme de sanatate precum cancerul, boli de inima, obezitate si diabet de tip 2.

Chiar daca migdalele au in componenta lor grasimi, trebuie spus ca este vorba despre grasimi sananoase, mononesaturate care te fapt protejeaza sanatatea inimii. Insa trebuie consumate cu moderatie.

Iar numai 4 migdale pe zi pot face adevarate minuni in ceea ce priveste sanatatea ta. Ele furnizeaza 3.5 g de fibre, 6 g proteina si 9 g de grasimi mononesaturate. De asemenea, ofera o cantitate importanta de vitamina E, magneziu si mangan. Totodata, in continutul lor se regasesc, in cantitati mici, cupru, calciu, riboflavina, fier, zinc si fosfor.

Iata cele mai importante 7 beneficii pentru sanatate de care te vei bucura daca mananci zilnic 4 migdale.

1. Nivele sanatoase ale colesterolului

Migdalele sunt excelente pentru reducerea LDL (colesterolul rau) si cresterea HDL (colesterolul bun). Asa cum se stie, un nivel ridicat al LDL creste riscul de a te confrunta cu diverse afectiuni precum atac de cord, atac cerebral ori afectiuni ale arterelor.

Cand inlocuiesti cu migdale cipsurile ori dulciurile, vei reduce nivelul colesterolului rau cu pana la 10%. In plus, organismul tau va primi si vitamina E si flavonoide. Toate acestea previn acumularea de placa pe peretii vaselor sanguine ceea ce inseamna eliminarea riscului de infundare a vaselor de sange.

2. Par mai puternic si mai stralucitor

Migdalele contin toate vitaminele si mineralele necesare imbunatatirii sanatatii parului. Pentru stimularea cresterii, migdalele contin magneziu si zinc. Vitamina E are proprietati antioxidante care reduc stresul oxidativ si fac firul de par mai puternic. Iar vitamina B ingroasa firele si ofera o stralucire naturala parului.

De asemenea, daca masezi scalpul cu ulei de migdale vei preveni aparitia matretii si vei hrani direct parul. Uleiul de migdale a fost utilizat inca din Egiptul antic pentru ingrijirea atat a parului cat si a pielii.

3. Reduce riscul de boli de inima

Migdalele contin multe substante benefice care sprijina sanatatea inimii. Grasimile mononesaturate, spre exemplu, poti tine sub control nivelul colesterolului rau. Insa fibrele, vitamina E, omega 3 si sterolii, toate acestea sub benefice inimii.

Migdalele sunt si o sursa nemaipomenita de l-arginina, substanta ce face ca peretii vaselor de sange sa devina mai flexibili si, prin urmare, sunt sanse mai mici sa se formeze cheaguri de sange care sa blocheze fluxul sanguin si sa se ajunga la atac de cord.

4. Mai putine riduri

Cu totii ne dorim sa prevenim imbatranirea prematura, iar migdalele ne pot ajuta datorita manganului si vitaminei E pe care le contin. Manganul este o proteina ca sprijina productia de colagen.

Colagenul ajuta pielea sa fie ferma si catifelata. Vitamina E protejeaza impotriva efectelor negative ale razelor ultraviolete ceea ce inseamna ca reduce aparitia petelor pe piele si a ridurilor. De asemenea, reduc inflamarea pielii si elimina inrosirea ei.

5. Imbunatateste digestia

Coaja migdalei este o sursa excelenta de prebiotice care sprijina cresterea si inmultirea bacteriilor bune din sistemul digestiv. Aceste bacterii sunt responsabile cu metabolizarea nutrientilor din alimente. De asemenea, protejeaza impotriva infectiilor intestinale.

Prebioticele hranesc aceste bacterii sanatoase, insa dincolo de asta, studii recente au indicat ca un consum regulat de alimente prebiotice poate imbunatati functionarea sistemului imunitar si scade riscul de cancer, boli de inima si artrite reumatoide.

6. Ajuta la scaderea in greutate

Desi, contin o multime de grasimi si calorii, migdalele pot ajuta la scaderea in greutate. Studiile au aratat ca mancatul de migdale contribuie la senzatia de satietate, ceea ce ajuta la scaderea poftelor de alimente nesanatoase. Persoanele care consuma migdale in fiecare zi, au tendinta de a ingera mai putin carbohidrati.

Participantii unui studiu despre consumul de migdale au scazut in greutate si li s-a redus IMS (Indice de Masa Corporala) cu 18% comparativ cu alti subiecti din a caror dieta au lipsit migdalele. De asemenea, s-a redus circumferinta coapselor, cu 14% in primul grup si numai cu 9% in cel de-al doilea.

7. Imbunatateste activitatea creierului

Studiile au arata ca o dieta bogata in vitamina E ajuta la reducerea declinului cognitiv determinat de imbatranire, mentine la cote inalte memoria si imbunatateste starea de alerta.Magneziul din migdale intareste terminatiile nervoase din creier.

In plus, proteina ajuta la repararea celulelor creierului, prin urmare imbunatateste functiile cognitive.

Sursa: hhdresearch.org

Endnotes:
  1. Migdalele: https://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/sanatate-fizica-si-mentala/ulei-de-migdale-care-sunt-beneficiile-care-sunt-contradictiile/2/
  2. migdalele : https://ro.wikipedia.org/wiki/Migdal
 

Vizualizări: 112