by Sfatul Parintilor | 11/11/2016 22:56
Este weekend si daca vrei sa-ti impresionezi musafirii cu un platou cu branzeturi perfect, iata cateva reguli pe care sa le aplici.
Alege branzeturi fabricate din diferite tipuri de lapte: vaca, oaie, capra.
Moale, semimoale, tare, alege branza de diferite texturi, pentru ca platoul sa aiba un spectru bogat. Cum ar arata Brie langa parmezan?
Iata cateva combinatii pe care le poti incerca: branza de capra – ricotta – fromage blanc; brie – camembert – cambazola; gouda – havarti – fontina; gruyère – comté – cheddar – manchego – gouda; Parmigiano-Reggiano – Pecorino Romano – Grana Padano – Manchego; Stilton- Gorgonzola.
Atunci cand faci un platou de branzeturi, alege o anumita regiune si cumpara branza care reprezinta acea regiune.
Daca pe platou pui cel mult trei tipuri de branza, socoteste o cantitate de 50-60 g de persoana pentru fiecare tip de branza. Daca pui pe platou mai multe tipuri de branza, aproximativ 30 g de persoana pentru fiecare tip de branza sunt suficiente.
Temperatura ideala la care se tine branza este cuprinsa intre 19si 21 de grade. Daca este mai frig de atat, gustul branzei isi va pierde din intensitate, daca este mai mult, se va topi sau molesi. Scoate de la frigider branzeturile cu jumatate de ora inainte sa le servesti pe platou.
Pentru ca branza sa fie regina, painea ar trebui sa fie cat mai simpla, fara arome, fara sa fie prajita. Altfel, interfereaza cu gustul delicat al branzei.
Fiecare tip de branza trebuie taiat cu un alt cutit pentru a nu se altera gusturile din cauza cutitului. N-ai vrea sa mananci brie cu gust de branza albastra, nu?!
Sursa: healthy_cooking.com
Source URL: https://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/alimentatie-sanatoasa/cum-sa-realizezi-un-platou-cu-branzeturi-perfect/
Copyright ©2024 Sfatulparintilor.ro unless otherwise noted.