Cel mai puternic antioxidant pe care trebuie sa-l consumi

by Sfatul Parintilor | 13/11/2023 18:09

Cu totii am auzit despre antioxidanti, insa cati stiu care este cel mai puternic oxidant din lume? Unul care poate preveni cancerul, bolile de inima, imbatranirea, problemele neuologice si multe altele? Cu toate ca acest antioxidant a fost studiat in profunzime, cei mai multi dintre oameni nu au auzit despre el. Este vorba despre glutation. Este un puternic detoxificant, imbunatateste sistemul imunitar si este crucial pentru o viata sanatoasa. Chiar daca organismul il produce in cantitati reduse, dieta necorespunzatoare, poluarea, mediul toxic, stresul, infectiile si radiatiile au ca efect scaderea si mai mult a nivelului de glutation din organism.

Ce este glutationul

Este o simpla molecula produsa in mod natural de organism. Este o combinatie a cisteinei, glicinei si glutaminei. Glutationul anihileaza radicalii liberi, dar si toxine precum mercurul si a alte metale grele din corp.

De unde poti lua glutationul

Glutationul produs de organism nu este suficient intr-un mediul precum cel actual. Iata cateva surse de hrana care contin glutation sau elementele care ajuta corpul sa produca mai mult.

– broccoli

– varza de Bruxelles

– varza

– conopida

– avocado

– piersica

– pepene rosu

– scotisoara

– turmeric

– rosii

– mazare

– usturoi

– ceapa

– ardei rosu.

De obicei, cei mai multi dintre oameni nu consuma suficient de des astfel de alimente. In locul lor prefera sa aiba o dieta necorespunzatoare cu multe produse procesate. Cheia unei vieti sanatoase este limitarea alimentelor din de fast food si inlocuirea lor cu produse proaspete de genul celor enumerate mai sus care nu doar ca furnizeaza o multime de nutrienti, ci si sunt usor digerate de corp. Productia de glutation este stimulata de exercitiile fizice. Totodata, prin transpiratie si respiratie profunda sunt eliminate o multime de toxine din organism.

Ce beneficii are cacaoa? Cum te ajuta antioxidantii din cacao[1]

Glutationul protejeaza impotriva bolilor cronice

Principala functie a glutationului este eliminarea radicalilor liber. In plus, are un rol esential in imbunatatirea sistemului imunitar care lupta impotriva dezvoltarii bolilor cronice. Mai mult, acest oxidant s-a dovedit a fi suficient de puternic incat sa ajute in tratarea SIDA.

9 sfaturi pentru imbunatatirea nivelului de glutation

1. Consuma alimente bogate in sulf

Acestea sunt ustoroiul, ceapa precum si legumele crucifere (broccoli, kale, varza, conopida etc).

2. Proteina din zer bioactiv

Este o sursa extraordinara de cisteina si de aminoacizi care ajuta la formarea glutationului. Alege produsele nepasteurizate, care nu sunt produse la scara industriala si care nu contin pesticide, hormoni si antibiotice.

3. Sportul creste nivelul de glutation

Si astfel sistemul imunitar se imbunatateste, la fel ca si detoxifierea organismului. Incepe usor, cu o alergare usoara sau un mers mai rapid timp de pana la 30 de minute. De asemenea, sportul cu greutati de trei ori pe saptamana este folositor.

4. Consum de N-acetil-L-cisteina

Este derivatul N-acetil al aminoacidului natural L-cisteina. Este folosit de multa vreme pentru tratarea astmului si a bolilor de plamani.

Cele mai sanatoase alimente pentru micul dejun. Sunt bogate in proteine, antioxidanti si fibre[2]

5. Capsule de Acid alphalipoic

Este cea de-a doua substanta din punct de vedere al importantei in producerea glutationului. In conditii normale corpul produce suficient insa cand este supus stresului si unei alimentatii inadecvate, nivelul sau scade drmatic.

6. Acid folic si vitaminele B6 si B12

Si de aceste elemente are organismul nevoie pentru productia de glutation.

7. Selenium

Este un mineral important care ajuta corpul sa produca si mai mult glutation.

8. Vitamine C si E

Impreuna cresc productia de glutation.

9. Silimarina

‘Folosit de multa vreme pentru tratarea bolilor de ficat si, in plus, ajuta la imbunatatirea nivelului de glutation.’Folosit de multa vreme pentru tratarea bolilor de ficat si, in plus, ajuta la imbunatatirea nivelului de glutation.

© Supertrooper | Stock Free Images[3]

Endnotes:
  1. Ce beneficii are cacaoa? Cum te ajuta antioxidantii din cacao: https://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/alimentatie-sanatoasa/sanatatea-din-cacao/
  2. Cele mai sanatoase alimente pentru micul dejun. Sunt bogate in proteine, antioxidanti si fibre: https://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/alimentatie-sanatoasa/cele-mai-sanatoase-alimente-pentru-micul-dejun-sunt-bogate-in-proteine-antioxidanti-si-fibre/
  3. Stock Free Images: https://www.stockfreeimages.com/

Source URL: https://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/sanatate-fizica-si-mentala/cel-mai-puternic-antioxidant-pe-care-trebuie-sa-l-consumi/