Afla care este alimentul care reduce cu 64% riscul de cancer la san

by Sfatul Parintilor | 06/06/2016 21:35

Inca din Antichitate se stie despre beficiile acestui aliment, iar egiptenii il consumau pentru cresterea sperantei de viata.

 

Cercetatorii moderni le dau dreptate. Intr-un studiu realizat la Universitatea din Perth au fost analizate datele a peste 2000 de femei din China. Oamenii de stiinta au studiat obiceiurile alimentare ale acestora, dar si alti factori precum greutatea, sedentarismul si fumatul. Astfel ei au descoperit ca femeile in a caror dieta se aflau ciupercile aveau un risc cu 64% mai scazut de a dezvolta cancer la san. Mai mult, femeile care combinau dieta cu ciuperci cu miscarea regulata si consumul de ceai verde isi scadeau cu pana la 89% riscul de a face cancer la san.

 

„Vinovat” pentru aceasta situatie se face un compus al ciupercilor, care inhiba enzima aromataza, producatoare de estrogen.

 

Ce tip de ciuperca este mai bun pentru combaterea cancerului?

Studiul se afla inca la inceput si se cauta exact acele tipuri de ciuperci care contribuie la lupta impotriva cancerului. Pana acum se crede ca cele mai bune sunt ciupercile chapignon, crimini, shiitake, pleurotus, portabello, maitake, ciuperci coada de curcan, reishi, care contin compusi bioactivi cu potential anticancer.

 

Ciupercile au o aroma si o textura speciale, sunt foarte versatile si se preteaza la tot felul de combinatii alimentare. Atentie, insa, nu riscati sa culegeti ciuperci din paduri decat daca sunteti foarte siguri ca sunt comestibile.

 

O multime de retete cu ciuperci va asteapta in sectiunea Retetele Tale[1].

 

 

 

Ce trebue sa mai stii despre ciuperci

– Ciupercile sunt bogate in fibre, reduc colesterolul LDL, imbunatatesc digestia, scad zaharul din sange, dau senzatie de satietate pentru mai mult timp.

– Ciupercile sunt scazute in grasimi si calorii, nu au colesterol, sunt o sursa buna de vitamina C.

– Ciupercile contin antioxidanti care stimuleaza sistemul imunitar si scad inflamatiile din organism.

– Ciupercile contin vitamina A si contribuie astfel la detoxifierea organismului, imbunatatesc calitatea pielii, unghiilor si a parului.

– Ciupercile sunt o sursa excelenta de potasiu, important pentru sanatatea rinichilor si a sistemului nervos, reduc tensiunea arteriala si scad pulsul.

– Ciupercile contin fier si calciu pentru oxigenarea celulelor si sanatatea oaselor si a dintilor.

 

Sursa: foodrevolution.org

Endnotes:
  1. Retetele Tale: http://sfatulparintilor.ro/reteteletale/?s=ciuperci

Source URL: https://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/alimentatie-sanatoasa/afla-care-este-alimentul-care-reduce-cu-64-riscul-de-cancer-la-san/