9 delicatese mortale. Atentie, le poti avea si tu in casa!

by Sfatul Parintilor | 15/01/2020 20:09

Omul este una dintre putinele creaturi de pe aceasta planeta care are capacitatea de a-si ignora instinctele de supravietuire. Omul ajunge de multe ori pe marginea prapastiei din cauza faptului ca isi impune mereu sa depaseasca diverse limite fizice, participand la activitati precum ultramaratoane in desert, sar din avioane ori stabilesc noi recorduri de tinere a respiratiei sub apa.

Cu toate acestea, testarea acestor limite ii face, pe multi sa simta ca traiesc cu adevarat – cand plutesc in aer ori cand… consuma cele mai bizare si periculoase alimente. Care sunt cele mai primejdioase delicatese[1]? Cele care, prin natura lor, sunt otravitoare – iata cateva dintre ele.

 

 

  1. Semintele fructelor

Precum semintele merelor si cele ale cireselor contin cianura de hidrogen (acid prusic). Tocmai de aceea, nu este recomandat sa mananci o ceasca de semnite de piersici, caise, mere etc.

 

 

  1. Rubarba

Frunzele de rubarba contin acid oxalic – cauzator de pietre la rinichi. Nu este nevoie decat de 5 kg de frunze de rubarba pentru a-ti fi pusa viata in pericol, dar si o cantitate mai redusa poate provoca probleme serioase de sanatate.

 

 

  1. Nucsoara

Nucsoara este, de fapt, halucinogena. Da, poti consuma, insa 5 miligrame de nucsoara poate duce la convulsii, iar o cantitate mai mare poate duce chiar la atac de cord.

 

 

  1. Cartofi

Glicoalcaloidul, o substanta toxica, poate fi gasita pe frunzele si tuberculii cartofului. Si in cazul in care cartoful este lasat in lumina soarelui incepe sa produca glicoalcaloid. Ingerarea acestei substante duce la crampe, diaree, dureri de cap sau chiar coma ori moarte. Evita consumul cartofilor care au o culoare verzuie.

 

 

  1. Migdale

Sunt doua tipuri de migdale: cele dulci si cele amare. Ultimele se presupune ca au un continut destul de mare de cianura de hidrogen. Se crede ca este nevoie de doar 7-10 migdale crude amare pentru ca un adult sa aiba probleme de sanatate.

 

  1. Mierea cruda

Mierea nepasteurizata poate contine, adesea, graianotoxina. Iar aceasta odata ajunsa in organism cauzeaza ameteala, slabiciune, transpiratie in exces, greturi si stari de voma care pot dura pana la 24 de ore. De obicei, este de ajuns o singura lingura in care sa fie o cantitate concentrata de graianotoxina pentru a resimti toate simptomele de mai sus.

 

 

  1. Rosii

Tulpina si frunzele rosiilor contin o substanta chimica ce produce agitatie la stomac. Substanta se gaseste si pe tomatele verzi ceea ce insemna ca ai putea avea probleme cu stomacul in cazul in care le consumi. Totusi, este nevoie de cantitati imense de rosii pentru ca viata sa iti fie pusa in pericol.

 

 

  1. Tonul

Pericolul aflat in ton este generat de mercurul absorbit de peste. Odata ajuns in corp, mercurul trece prin rinichi ori se duce in creier ceea ce ar utea cauza nebunie. Tocmai de aceea, medicii recomanda ca femeile insarcinate si copiii sa nu consume deloc ton.

 

 

  1. Caju

Cand sunt crude, nucile caju contin o substanta numita urushiol, care poate fi fatala daca este consumata in cantitati mari.

Sursa: foxnews.com

Imagine de Tumisu[2] de la Pixabay[3]

Endnotes:
  1. cele mai primejdioase delicatese: https://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/sanatate-fizica-si-mentala/intoxicatie-alimentara-alimente-periculoase-pentru-copii-si-adulti/
  2. Tumisu: https://pixabay.com/ro/users/Tumisu-148124/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=4751647
  3. Pixabay: https://pixabay.com/ro/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=4751647

Source URL: https://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/alimentatie-sanatoasa/9-delicatese-mortale-atentie-le-poti-avea-si-tu-in-casa/