Familie-Părinţi/Alimentatie sanatoasa

8 utilizari neobisnuite ale piperului. De la dureri de ureche, la alungarea rozatoarelor!

utilizari neobisnuite ale piperului

Piperul[1] este un condiment des utilizat pentru a da gust salatelor si fripturilor, insa – inca din vremuri antice – proprietatile piperului au fost folosite atat in medicina, cat si in gospodarie.

Piperul si sanatatea

1. Decongestionarea nazala: Piperul rosu incalzeste organismul si stimuleaza eliminarea mucusului, ceea ce duce la decongestionarea cailor nazale si la o respiratie mai usoara.

2. Constipatie: Piperul rosu te infierbanta si simti nevoia sa bei multa apa, ceea ce inmoaie scaunul.

3. Tuse: Piperul rosu linisteste iritatia gatului si dilueaza mucusul.

4. Durere de urechi: Piperul negru ajuta la calmarea durerilor de urechi. Presara piper macinat pe un tampon de vata, roteste vata pana se face ca o minge si pune-o deasupra urechii. Atentie, NU in interiorul urechii!

 

Piperul in gospodarie

1. Insecticid:Poti face un insecticid natural dintr-o lingura de piper rosu macinat amestecat cu doua linguri de detergent de vase si doua linguri de ulei vegetal. Amesteca mixtura cu 3,8 litri de apa, apoi transfer-o intr-un recipient cu pulverizator si stropeste plantele din gradina. Vei scapa astfel de tantari. Procedeul trebuie repetat dupa ploaie.

2. Astupa gaurile: Daca ai un radiator care curge, toarna piper negru in radioator si sigilezi temporar gaurile.

3. Indeparteaza veveritele:Amesteca piper rosu macinat cu mancare pentru pasari. Pasarile nu vor avea probleme cu gustul, ba mai mult vitamina C le va imbunatati penajul. In schimb, veveritelor nu le place gustul de piper asa ca vor evita sa te mai viziteze.

4. Te scapa de rozatoare: Ca sa nu mai ai probleme cu rozatoarele care iti distrug cablurile si firele de afara, stopeste-le cu o solutie cu piper.

Sursa: care2.com

Imagine de Couleur[2] de la Pixabay[3]

Endnotes:
  1. Piperul: https://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/alimentatie-sanatoasa/combina-turmeric-cu-piper-negru-rezultate-uimitoare-pentru-sanatate/
  2. Couleur: https://pixabay.com/ro/users/Couleur-1195798/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=3061211
  3. Pixabay: https://pixabay.com/ro/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=3061211
 

Vizualizări: 10135
 

Cuvinte cheie: , , , , ,