7 alimente care nu sunt atat de sanatoase pe cat crezi - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

7 alimente care nu sunt atat de sanatoase pe cat crezi

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » 7 alimente care nu sunt atat de sanatoase pe cat crezi
alimente care nu sunt atat de sanatoase - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - loaf-2796393_1920

Foarte multi ani s-a crezut ca grasimile sunt responsabile pentru obezitate, boli de inima si multe alte afectiuni. Insa exista si alte alimente care nu sunt chiar atat de sanatoase pe cat crezi. Mai ales daca sunt consumate in exces.

Iata 7 alimente care nu sunt atat de sanatoase precum crezi, asa cum reies ele din cartea „The Big Fat Surprise: Why Butter, Meat & Cheese Belong in a Healthy Diet” („Grasimile surpriza: De ce untul, carnea si branza sunt sanatoase”, scrisa de Nina Teicholz.

1. Uleiurile vegetale

Printre acestea se numara uleiul de soia, de porumb, alune si cel de floarea soarelui care produc oxidanti toxici atunci cand sunt folosite la temperaturi ridicate pentru o perioada lunga de timp. In plus, studiile au aratat ca dietele bogate in uleiuri vegetale pot conduce la o crestere a riscului de cancer comparativ cu dietele bogate in grasimi saturate.

Alegeri mai bune: unt, untura, seul, ulei de cocos sunt mai stabile la temperaturi ridicate si nu se oxideaza usor.

2. Lapte degresat

Vitaminele A, D, K si E pot fi absorbite de organism numai cand sunt insotite de grasime (chiar si in cazul in care ai o dieta bazata pe legume). De asemenea, fara grasimi, calciul nu poate fi absorbit.

Alegeri mai bune: Lapte integral care contine grasimile necesare pentru absorbirea vitaminelor.

Citeste si: 11 alimente sanatoase pentru oase puternice

3. Alimente sarace in grasimi

Inlaturarea in totalitate a grasimi din alimente interfereaza cu gustul si textura si pentru a compensa asta producatorii folosesc alte substante care sunt bazate pe carbohidrati. Rezultatul este un produs sarac in grasimi insa bogat in carbohidrati si zahar.

Alegeri mai bune: Alege mereu produsele normale care, de obicei, contin mai putin zahar si carbohidrati decat optiunile fara grasimi.

4. Fructe

Sunt bogate in fructoza, in special in cazul fructelor foarte dulci precum ananasul, strugurii, pepenele verde si fructele uscate. Fructoza merge direct in ficat si provoaca cresterea trigliceridelor si a celorlalte lipide nesanatoase care pot duce la boli de inima.

Alegeri mai bune: pentru gustari alege branzeturi sau nuci, alune.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 02/09/2021