Familie-Părinţi/Alimentatie sanatoasa

10 cauze neasteptate ale bolilor cardiace si tensiunii arteriale ridicate

Adesea alimentatia nepotrivita, lipsa miscarii, supraponderalitatea si anumite gene pot fi raspunzatoare pentru cresterea tensiunii arteriale. Insa adevaratele motive pentru aceste disfunctii sunt: datoriile, partenerii cicalitori, copiii rasfatati, prieteni nerecunoscatori sau rudele care iti mananca sufletul.

Nu este de negat faptul ca problemele cu tensiunea au predispozitie genotipica si fenotipica, dar multe din cauzele des intalnite si invocate de doctori se pare ca incep sa isi piarda din importanta in fata altor factori negativi din vietile noastre de zi cu zi. Iata care sunt considerate drept cauze care favorizeaza, declanseaza si mentin problemele de hipertensiune arteriala sau bolile de inima:

 

Datoriile

Daca ai avut vreodata vreo datorie, stii cum iti tresare inima cand cel caruia ii esti indatorat te suna, mai ales proprietarii care iti fac viata amara doar pentru ca le-ai inchiriat casa.

 

Partenerii cicalitori

Daca ai avut candva in viata ta un barbat sau o femeie care te cicalea continuu, ai simtit pe pielea ta ca iti afecteaza pulsul si iti ridica tensiunea mai rau decat colesterolul.

 

Adolescenti rebeli

Cand esti parinte de adolescent neascultator, esti mereu ingrijorat si stai cu inima cat un purice: ce a mai facut copilul tau si de data asta?

 

Soferi nepriceputi

Cand ti-e lumea mai draga si te relaxezi pentru un moment in traficul haotic, sigur vei da peste un sofer care incurca tot si ridica tensiunea participantilor la trafic.

 

Politicienii

Singurul rol si scop al lor este sa isi apere si sa isi urmareasca interesele proprii in detrimentul oamenilor de rand, cum esti si tu.

Soti care inseala

Daca e ceva mai rau decat un partener cicalitor, trebuie sa fie un partener caruia ii place sa agate si te inseala de fiecare data cand are ocazia.

 

Socri bagaciosi

Cand mariajul devine subiect de discutie pentru toata lumea si socrii voar sa controleze tot ce se intampla in afara dar si inauntrul dormitorului, atunci in cel mai bun caz te alegi doar cu tensiunea ridicata.

 

Prieteni falsi

Cei care fac parte din grupul tau de prieteni dar de care ai prefera sa te lipsesti. Sunt mai rai decat dusmanii pentru ca sunt prefacuti si ipocriti. Iti pot strica toata buna dispozitie cand descoperi ipocrizia lor si iti cauzeaza stres si tensiune.

 

Cartile de credit

Toata lumea le foloseste si incepe usor usor sa renunte la banii cash in favoarea lor. Dar daca ai o carte de credit si nu ai o limita pe care sa o respecti la cumparaturi, vei ajunge sa ai datorii mari, griji si automat tensiune ridicata.

 

Amante

Poate parea distractiv pentru multi, dar de multe ori ajunge sa fie un stres nu o placere. Telefoane cand nu trebuie, intalniri accidentale cand esti cu sotia sau alte intamplari planificate de amanta sau nu, sunt adesea cauze ale bolilor cardiace sau chiar decese in cazul barbatilor. Daca vrei sa iti ridici tensiunea, fa-ti o amanta. Nimeni nu iti va garanta ca ea va fi o persoana de calitate care nu va avea nicio intentie sa iti strice relatia cu sotia si nu e foarte simplu sa scapi de ea atunci cand vrei tu.

 

Vizualizări: 8848
 

Cuvinte cheie: , , , ,