Familie-Părinţi/Actualitate

Semnificatia culorilor in feng shui

culori feng shui - sfatulparintilor.ro - flickr_com

In feng[1]-shui, alegerea culorilor este foarte importanta si fiecare are o semnificatie aparte. In feng[2] shui culorile au o energie aparte, aduc echilibru si armonie in casa sau la birou.

 

 

Iata ce semnificatie au culorile in feng shui.

 

 

1. Rosu – element de foc: Pasiune, curaj, romantism

Rosul este cea mai puternica culoare din feng shui si reprezinta elementul foc. Rosul vibrant aduce in casa energie, bucurie, creste energia si dorinta sexuala. In traditia chineza, rosul este simbolul norocului, al fericirii, in India – este culoarea nuntii, simbolul romantismului si al dragostei, iar in cultura occidentala, rosul inseamna curaj si pasiune.

 

 

2. Galben – element de pamant: Fericire, veselie, implinire

In feng shui, galbenul este culoarea soarelui, este simbolul veseliei si aduce lumina in casa sau in biroul tau. Galbenul aduce energie pozitiva si poate fi folosit atat in bucatarie, cat si in sufragerie sau in camera copiilor. Fie ca e galben floarea soarelui sau galben pai, aceasta culoare are aceleasi beneficii energetice.

 

 

3. Albastru – element de apa: Calm, liniste, pace

Ai o varietate larga de culori din care poti alege, de la albastrul cerului, la albastru indigo. Toate inseamna intelepciune, calm, liniste si pace. Poti vopsi in albastru peretele de Est (pentru sanatate), de Sud (bani), Nord (cariera).

 

 

4. Verde – element de lemn: Vibratie, sanatate, dezvoltare

In feng shui, verdele este culoarea reinnoirii, a regenerarii si a energiei revigorante. Verdele este culoarea vindecarii, echilibreaza intreg organismul cu vibratia naturii. Pentru a maximiza efectele pozitive ale energiei culorii verzi trebuie sa folosesti cat mai multe nuante de verde.

 

 

5. Portocaliu – element de foc: Deschidere, optimism, socializare

Daca crezi despre rosu ca este prea intens pentru casa sau biroul tau, atunci poti opta pentru portocaliu. Este o culoare “sociala”, necesara in feng shui pentru a promova comunicarea deschisa, socializarea, caldura.

 

 

6. Mov – element de foc: Mister, noblete, eleganta

Specialistii in feng shui recomanda utilizarea cu precautie a culorii mov. Fiind o culoarea foarte puternica si vibrant, este indicat sa o folosesti mai degraba in obiecte de decor (perne, covor, tablouri) si mai putin in vopsirea peretilor. Movul este recomandat pentru camerele de meditatie.

 

7. Roz – element de foc: Blandete, dragoste, liniste

Rozul este culoarea universala a dragostei si este folosita in feng shui pentru a linisti atmosfera in orice spatiu. Rozul are o vibratie delicata, linistitoare, care poate fi folosita atat in dormitor, cat si in baie.

 

 

8. Gri – element de metal: Claritate, detasare, neutralitate

De multe ori spunem despre gri ca este o culoarea plictisitoare, insa in feng shui este foarte sofisticata. Ea aduce o energie aparte in orice incapere, asa ca trebuie folosita cu grija. Pot beneficia din plin de culoarea gri peretii de Vest (creativitate), Nord Vest (ajutor din partea oamenilor) si Nord (cariera).

 

 

9. Negru – element de apa: Infinit, necunoscut, absorbtie

Culorea noptii, a apelor adanci si a vidului universal, negrul aduce in feng shui putere si delimitari stricte. Nu este indicat sa folosesti negru in sud (unde trebuie element de foc), in camerele copiilor, la intrarea in casa, in bucatarie si in sufragerie.

 

 

10. Alb – element de metal: Inocenta, prospetime, inceputuri

In feng shui, albul este culoarea puritatii, a inocentei, care – de altfel – contine toate celelalte culori. Asa se si explica energia vibranta a unui loc in totalitate alb.

 

 

11. Maro – element de lemn: Putere, stabilitate, energie

Culoarea maro este foarte populara in ultima vreme, ca element de feng shui. Ea are o energie aparte, asociata cu puterea, stabilitatea si energia vibranta. Poti folosi maroul pe Est (sanatate), Sud-est (bani), Sud (faima).

Endnotes:
  1. feng: http://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/actualitate/feng-shui-pentru-armonia-casei-tale-ce-trebuie-sa-stii-despre-bambus/
  2. feng: https://concept-casa.ro/amenajari-interioare/stiluri/feng-shui/8-culori-feng-shui.html
 

Vizualizări: 63995
 

Cuvinte cheie: