Shop
Ultimele 100 de articole

Semnificatia culorilor in feng shui

16 aprilie 2019, , Vizualizări:
culori feng shui - sfatulparintilor.ro - flickr_com

In feng-shui, alegerea culorilor este foarte importanta si fiecare are o semnificatie aparte. In feng shui culorile au o energie aparte, aduc echilibru si armonie in casa sau la birou.

 

 

Iata ce semnificatie au culorile in feng shui.

 

 

1. Rosu – element de foc: Pasiune, curaj, romantism

Rosul este cea mai puternica culoare din feng shui si reprezinta elementul foc. Rosul vibrant aduce in casa energie, bucurie, creste energia si dorinta sexuala. In traditia chineza, rosul este simbolul norocului, al fericirii, in India – este culoarea nuntii, simbolul romantismului si al dragostei, iar in cultura occidentala, rosul inseamna curaj si pasiune.

 

 

2. Galben – element de pamant: Fericire, veselie, implinire

In feng shui, galbenul este culoarea soarelui, este simbolul veseliei si aduce lumina in casa sau in biroul tau. Galbenul aduce energie pozitiva si poate fi folosit atat in bucatarie, cat si in sufragerie sau in camera copiilor. Fie ca e galben floarea soarelui sau galben pai, aceasta culoare are aceleasi beneficii energetice.

 

 

3. Albastru – element de apa: Calm, liniste, pace

Ai o varietate larga de culori din care poti alege, de la albastrul cerului, la albastru indigo. Toate inseamna intelepciune, calm, liniste si pace. Poti vopsi in albastru peretele de Est (pentru sanatate), de Sud (bani), Nord (cariera).

 

 

4. Verde – element de lemn: Vibratie, sanatate, dezvoltare

In feng shui, verdele este culoarea reinnoirii, a regenerarii si a energiei revigorante. Verdele este culoarea vindecarii, echilibreaza intreg organismul cu vibratia naturii. Pentru a maximiza efectele pozitive ale energiei culorii verzi trebuie sa folosesti cat mai multe nuante de verde.

 

 

5. Portocaliu – element de foc: Deschidere, optimism, socializare

Daca crezi despre rosu ca este prea intens pentru casa sau biroul tau, atunci poti opta pentru portocaliu. Este o culoare “sociala”, necesara in feng shui pentru a promova comunicarea deschisa, socializarea, caldura.

 

 

6. Mov – element de foc: Mister, noblete, eleganta

Specialistii in feng shui recomanda utilizarea cu precautie a culorii mov. Fiind o culoarea foarte puternica si vibrant, este indicat sa o folosesti mai degraba in obiecte de decor (perne, covor, tablouri) si mai putin in vopsirea peretilor. Movul este recomandat pentru camerele de meditatie.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
codul
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu