Sediul sufletului a iesit la iveala! Vezi adevarul despre al treilea ochi!

by Sfatul Parintilor | 18/06/2016 19:00

Situata in centrul anatomic al creierului nostru, glanda pineala, ar putea fi poarta intermediara dintre experientele noastre fizice si cele spirituale. Rene Descartes, filosoful francez al secolului XVII-lea, a denumit glanda pineala „sediul sufletului”. Acesta credea ca acest organ le ofera oamenilor mediul prin care sufletul nostru se poate exprima in realitatea fizica. Glanda pineala a fost un viu subiect de dezbatere al deceniilor trecute si este in continuare, comunitatea stiintifica incercand sa descopere functia biologica si spirituala completa a acestei glande.

Dr. Rick Strassman, autorul cartii “DMT: molecula spiritului”, si-a dedicat ani de zile din viata cercetand functiile glandei pineale. Acesta a descoperit ca aceasta glanda reprezinta fabrica unei anumite substante chimice din creier numita DMT, care induce, atunci cand este produsa de glanda pineala, experiente psihedelice si mistice. Foarte multe culturi diferite vorbesc despre “al treilea ochi” si, teorii moderne, sugereaza ca aceastra expresie nu este altceva decat o referire directa la glanda pineala. Si mai neobisnuit este faptul ca simbolizari ale glandei pineale pot fi observate in cultura multor civilizatii precum cea romana, mexicana, egipteana, babiloniana si greaca. De asemenea, putem observa aceasta simbolistica si in cazul Bisericii Catolice, o mare statuie ce reprezinta glanda pineala putand fi observata in Piata Vaticanului, aceasta fiind cea mai mare statuie de acest fel din lume. Ce ar putea sa insemne toate aceste lucruri? Exista oare cunostinte vechi ale acestei glande la care vechile civilizatii au avut acces? Mai mult decat atat, ce rol are aceasta glanda in cazul experientelor noastre spirituale si cum putem explica acest lucru din punct de vedere fiziologic?

Scrierile din secolul al III-lea i.Hr. ale medicului grec pe nume Herophilus sunt cele mai vechi cu privire la glanda pineala. In aceste scrieri, Herophilus face referire la glanda pineala ca fiind un organ in forma de con de pin, de marimea unghiei noastre de la degetul mic. Denumirea acestei glande provine din limba latina, “pinea” insemnand “con de pin”. Dupa cum am mentionat anterior, aceasta glanda se afla in centrul geometric al creierului uman. In plus, din punct de vedere tehnic, glanda pineala nu este o parte a creierului, deoarece nu este protejata de bariera hemato-encefalica. In cartea sa “DMT: molecula spiritului”, Dr. Rick Strassman atrage atentia cititorilor asupra statutului solitar unic pe care aceasta glanda il ocupa in interiorul creierului uman. In plus,  glanda pineala se afla foarte aproape de centrele senzoriale si emotionale ale creierului, ceea ce ar putea explica de ce experientele spirituale pot provoca emotii de o intensitatea atat de mare.

In secolul al XVII-lea Rene Descartes s-a aflat in cautarea sursei gandurilor noastre, si a ajuns la ipoteza potrivit careia sursa principala ar putea fi chiar glanda pineala. De asemenea, Descartes s-a aratat surprins si de pozitia pe care o ocupa glanda pineala in raport cu lichidul cefalo-rahidian, si a sugerat ca, atunci cand glanda pineala “secreta gandurile noastre”, acestea trec prin acest lichid, pentru ca, mai apoi, sa-si gaseasca drumul spre creier.

 

 

Citeste continuarea pe CAPLIMPEDE.RO[1].

Endnotes:
  1. CAPLIMPEDE.RO: http://caplimpede.ro/sediul-sufletului-a-iesit-la-iveala-vezi-adevarul-despre-al-treilea-ochi/

Source URL: https://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/actualitate/sediul-sufletului-a-iesit-la-iveala-vezi-adevarul-despre-al-treilea-ochi/