Metode naturale de tratare a inflamaţiilor şi mâncărimilor provocate de înţepăturile de ţânţar

by Sfatul Parintilor | 24/06/2012 11:30

În această perioadă a anului, ţânţarii mişună prin aer şi noi avem de suferit de pe urma înţepăturilor acestor insecte. Înţepăturile de ţânţari pot fi periculoase, deoarece aceştia pot transporta diferite boli.

Există mai multe metode prin care putem preveni înţepăturile de ţânţar. Cu toate acestea trebuie să fim pregătiţi să le şi tratăm. „Ţânţarul injectează o substanţă în piele care cauzează inflamaţia.  Aceasta este roşie, umflată şi prezintă o sensibilitate. Inflamaţia devine apoi o mâncărime. Reacţia naturală a organismului cu privire la înţepătură este de a elibera histamină, un compus care semnalează o reacţie alergică şi care provoacă mâncărimi”, a spus dermatologul Neal B. Schultz.

Pentru a scăpa de aceste senzaţii incomfortabile, puteţi încerca mai multe metode naturale.

1. Aplicarea de comprese reci pe zona afectată de muşcătură. Gheaţa amorţeşte nervii, care conduc la senzaţia de mâncărime. Dacă încerci în schimb să pui o compresie caldă, poate avea acelaşi efect asupra nervilor, însă de îndată ce o vei înlătura, mâncărimea se va agrava.
2. „Uleiul de arbore de ceai este unul dintre uleiurile esenţiale preferate de mine”, spune Schultz. Acesta acţionează ca un antiinflamator, astfel că poate combate mâncărimea, umflarea şi durerea, şi se pare că are, de asemenea, proprietăţi antibacteriene şi antivirale, care pot ajuta la prevenirea infecţiilor la locul muşcăturii, explică acesta. Şi uleiul de lavandă este foarte bun pentru a combate aceste senzaţii neplăcute provocate de ţânţar.
Citeste mai mult pe RTV.NET[1].

Endnotes:
  1. RTV.NET: http://www.rtv.net/metode-naturale-de-tratare-a-inflamatiilor-si-mancarimilor-provocate-de-intepaturile-de-tantar_33555.html

Source URL: https://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/actualitate/metode-naturale-de-tratare-a-inflamatiilor-si-mancarimilor-provocate-de-intepaturile-de-tantar/