Familie-Părinţi/Actualitate

Gandaci de bucatarie. Cum sa scapi de gandaci fara sa utilizezi substante periculoase

Gandaci de bucatarie. Nu incape indoiala ca gandacii[1] sunt dezgustatori, iar cand iti apar in casa trebuie sa iei masuri urgent. Nu doar ca sunt nesuferiti, dar gandacii pot raspandii boli sau pot genera alergii.

Gandaci de bucatarie. Problemele de sanatate pe care le genereaza

Potrivit pestkill.org, gandacii pot raspandi peste 30 de bacterii diferite, 7 agenti patogeni, E.coli, salmonela, viermi parazitari. Din cauza gandacilor[2] poti avea probleme cu diareea, difterie, holera, ciuma, febra tifoida, lepra. Prezenta gandacilor poate genera astm, probleme gastrointestinale, infectii ale tractului urinar, septicemie.

Gandaci de bucatarie. Cum sa scapi de ei

Indepartarea gandacilor folosind substante chimice poate fi o solutie, insa ele fac rau totodata si oamenilor si animalelor. Insa, multe specii de gandaci si-au dezvoltat imunitate la aceste substante care devin, astfel, ineficiente.

Cum gandacii au nevoie de caldura, umiditate si mancare, una dintre primele idei ca sa scapi de ei este sa opresti accesul la cele trei elemente. Pastreaza casa curata si igienizata pentru a preveni aparitia gandacilor.

Gandaci de bucatarie. Bile cu borax

Aceasta reteta utilizeaza pudra de acid boric, considerata sigura pentru oameni si animalele de casa. Acidul boric va afecta scheletul gandacilor, pe care il va deshidrata si va actiona ca o otrava. Efectele se vor vedea dupa 24-72 de ore, insa intregul proces va dura pana la 3-4 saptamani.

Pentru a prepara acest insecticid ai nevoie de:

  • Galbenus crud
  • 30-50 g de pudra de acid boric
  • Manusi din latex.

Mod de preparare

  1. Amesteca galbenusul cu pudra de acid boric.
  2. Pune-ti manusile.
  3. Prepara din mixtura bile rotunde de 1 cm diametru.
  4. Asteapta sa se usuce; dupa aproximativ o ora sunt gata de utilizat.

Gandaci de bucatarie. Pasi de urmat

Inainte de toate, asigura-te ca nu mai lasi prin casa mancare care sa atraga gandacii. Apoi verifica sursele de apa. Izoleaza si repara toate robinetele care nu se inchid corespunzator si din care se prelinge apa.

Gandaci de bucatarie. Unde pui bilele de borax

Bilele de borax ar trebui amplasate in „drumul” gandacilor, pe langa perete, usi si mobila, pe langa aragaz si frigider, prin beciuri, dulapul cu vase, scurgeri, baie etc.

Tu ce trucuri mai folosesti pentru a scapa de gandacii de bucatarie?

Endnotes:
  1. gandacii: http://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/actualitate/cum-sa-scapi-de-purici-definitiv-trebuie-sa-stii-aceste-trucuri/
  2. gandacilor: http://epochtimes-romania.com/news/metode-pentru-a-scapa-de-gandacii-de-bucatarie---237394
 

Vizualizări: 20818
 

Cuvinte cheie: , ,