Familie-Părinţi/Actualitate

Feng Shui: Cum sa utilizezi culorile in casa si la birou

Feng Shui culori birou

Ceea ce vedem intr-o culoare sunt undele de energie. Culoarea alba contine tot spectrul culorilor vizibile si toate energiile lor. Atunci cand vedem un mar rosu, vedem, de fapt, valurile de energie rosie, pe care ochiul nostru le interpreteaza ca fiind culoarea rosie.

De aceea este indicat sa aduci cat mai multa lumina si cat mai multe culori in casa ta sau la birou. Cu cat culoarea este mai puternica, mai intensa, cu atat impactul este mai profund.

Culorile au impact sub toate aspectele: mobila, haine, accesorii, chiar si in site-uri si retelele de social-media.

Iata cum sa folosesti culorile in casa ta dupa principiile feng shui.

1. Galbenul aduce caldura si bucurie

In feng shui-ul traditional, centrul camerei (locul in care se unesc diagonalele imaginare) este perfect pentru culoarea galbena. Plaseaza in punctul respectiv ceva galben si vei crea in casa ta centrul sanatatii. Galbenul oboseste ochii de aceea nu este indicat sa o folosesti pentru site-uri sau post-it-uri.

2. Verdele promoveaza dezvoltarea si flexibilitatea

Cercetatorul Robert Ulrich a demonstrat ca peisajele din natura cu arbori verzi cresc viteza de vindecare. Pentru a creste creativitatea este indicat sa porti ceva verde. Verdele este indicat si la sedintele de brainstorming.

3. Albastrul reprezinta reinceperea ciclului naturii

Albastrul stimuleaza increderea de sine si te ajuta sa comunici mai clar. Albastrul calmeaza anxietatea si te ajuta sa gasesti rapid solutii la probleme. Albastrul suprima apetitul, asa ca este indicat in curele de slabire. Totusi, prea mult albastru strica, pentru ca poate fi coplesitor.

4. Rosul creste pulsul

Rosul este asociat cu Focul, un element care stimuleaza schimbarea. Rosul este magnetic si puternic. In feng shui-ul traditional, usile rosii sunt asociate cu intampinarea prosperitatii. Femeile care se imbraca in rosu la prima intalnire isi cresc sansele de a obtine si a doua intalnire.

5. Violet, culoarea spiritului

Violetul este asociat cu meditatia si este o culoare ideala pentru spatiile rezervate spiritului. Culoarea violet pe stanga dupa usa de la intrare atrage prosperitatea. Violetul nu este o culoare propice pentru spatiile destinate intalnirilor sociale.

6. Portocaliul este ideal pentru spatiile in care vrei caldura si bucurie

Culoarea portocalie este asociata cu sanatatea, asa ca este ideala pentru a fi folosita in spatiile de vindecare. Atat culoarile tari, cat si cele pastelate (coral, culoarea piersicii), aduc mai multa bucurie in incapere.

 

Sursa: mindbodygreen.com.

Imagine de Speedy McVroom[1] de la Pixabay[2]

Endnotes:
  1. Speedy McVroom: https://pixabay.com/ro/users/Viscious-Speed-1744878/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=1084082
  2. Pixabay: https://pixabay.com/ro/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=1084082
 

Vizualizări: 7163
 

Cuvinte cheie: , , , , , ,