Familie-Părinţi/Actualitate

Echinoctiu de primavara 2019. Semnificatii astrologice PUTERNICE. Cum te influenteaza energia primaverii

echinoctiu de primavara 2019 - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - equinox-2194645_1920

Echinoctiul [1]de primavara va avea loc intre 20 si 21 martie. Soarele se va muta in Berbec si in timp ce traverseaza constelatia ne vom bucura de o perioada minunata in care ziua si noapte vor avea acelasi numar de ore. De altfel, echinoctiu inseamna „noapte egala”, noaptea si ziua impartindu-si in mod egal cele 24 de ore. Lumina este in crestere. Ceea ce a si dus la asocierea echinoctiului de primavara cu Pastele.

Berbecul este primul semn al ciclului zodiacal, iar intrarea soarelui in Berbec reprezinta inceputul unui nou ciclu. In plus, echinoctiul reprezinta primavara in Emisfera Nordica si inceputul toamnei in Emisfera Sudica.

Schimbarea anotimpurilor are o semnificatie speciala.

Primavara este perioada in care florile incep sa-si deschida petalele. Am depasit iarna, acum este timpul pentru dezvoltare si noi inceputuri. Energia primaverii inseamna trecerea de la Sinele Interior la Manifestarea externa. Inseamna rejuvenare si nastere – un nou start in vietile noastre.

Toamna, pe de alta parte, este sezonul mortii. Ne indreptam spre iarna si ni se aminteste de inevitabilitatea mortii. Insa cea mai interesanta componenta a acestui ciclu este amintirea primaverii – ca renasterea va avea loc in curand.

Este important ca unele lucruri sa moara astfel incat sa poata fi inlocuite si mai apoi sa poata renasca cu un scp mai inalt. Toamna ne incurajeaza sa ne indreptam atentia spre sinele interior.

Sa privim in interior si sa ne gandim la vietile noastre, ne analizam gandurile si incercam sa ne eliberam de ele. Este timpul sa ne facem ordine in ganduri si sa facem loc pentru noul pe care ni-l aduce primavara.

Echinoctiu de primavara 2019 – SuperLuna in Balanta

Echinoctiile sunt speciale pentru ca au energii vibrationale diferite, bazate pe miscarea in univers. In 2019, echinoctiul are loc aproape de SuperLuna in Balanta[2].

El semnifica eliberarea si doreste sa ne ajute sa renuntam la lucrurile care nu ne mai sunt de folos, astfel incat sa putem merge mai departe. Balanta este logica si iubeste echilibrul, de aceea este posibil sa ne gasim echilibrul in vietile noastre. Aducem armonia in corpurile, sufletele si mintile noastre, si vom avea grija de fiecare aspect al vietii noastre. Tocmai de aceea, lumea noastra interioara este atat de importanta.

De asemenea, in acest an, Chiron se va alinia cu Soarele. Chiar daca un astfel de eveniment se intampla in fiecare an, doar o data la 50 de ani Chiron in Berbec se intalneste cu soarele. Cand planetele se vor alinia, Chiron va dezvalui Soarelui cateva secrete.

Vom avea la dispozitie aceasta intelepciune pentru intregul an.

Chiron este un vindecator si ne va demonstra ca ranile nu trebuie sa fie simbolul slabiciunii. Ba chiar poti deveni pncte forte daca ne permitem asta.

Cu ajutorul lui Chiron, ne putem dezvolta abilitatea de a folosi ranile ca instrumente de dezvoltare a intelepciunii si, totodata, sa ne vindecam prin intermediul lor. Asadar, in acest an, ne indreptam atentia catre ranile noastre si vom incerca sa ne vindecam.

Nu vom incerca sa „reparam nimic”, mai degraba sa integram ranile in noi, definindu-ne cine suntem cu adevarat. Echilibrul SuperLunii in Balanta ne ajuta sa ne cunoastem pe noi insine ca intreg si sa ne gasim echilibrul necesar pentru a fi un intreg.

Anul astrologic ne ofera energia de a lucra in acest sens.

Am fost invinsi de ranile noastre interioare, insa acum Vindecatorol ne ajuta sa ne gasim forta in rani.

Echilibrul este cheia – asa ca nu te lasa dominat de nimic. Uneori, viata poate fi dificila si poate incerca sa te domine, insa asta se poate intampla doar daca ii permiti. Incarca-te cu energia Super Lunii din Balanta si permite-i armoniei sa faca parte din tine. Nu doar ca este prima zi a egalitatii de ore dintre zi si noapte, ci si timpul perfect pentru a echilibra ciclurile energetice care ne guverneaza pe toti. Si, precum alte evenimente astrologice si spirituale asemanatoare si acesta se aliniaza perfect in timpul celest.

Este momentul in care avem abilitatea de a echilibra perfect componentele energiile masculine si feminine din noi. Si pentru a alimenta aceasta turnura de evenimente spirituale si totodata armonioase pe 21 martie va fi o Superluna in Balanta. Si ce planeta ar putea influenta mai bine echinoctiul daca nu Balanta un semn al echilibrului, armoniei, dreptatii si actiunii bine gandite?

Nu doar ca vom primi energia Balantei, ci vom vedea si Mercur care va stationa in 22 martie in miscarea retrograda, lucru ce ne va ajuta sa ne eliberam de haosul constant cauzat de miscarea retrograda. In ultimele doua saptamani ne-am fortat fie sa ne reducem la tacere vocea interioara, in timp ce ne chinuiam sa gasim o modalitate sa le comunicam celorlalti sentimentele noastre.

Aceasta combinatie de energie in crestere impreuna cu forta echilibrata a Universului, este perfecta pentru a ne reanaliza prioritatile, ambitiile si obiectivele. Foloseste aceasta energie in crestere pentru a construi o fundatie sanatoasa pe care sa ne dezvoltam o viata prospera.

Surse: consciousreminder.com, awarenessact.com

Endnotes:
  1. Echinoctiul : https://ro.wikipedia.org/wiki/Echinoc%C8%9Biu
  2. SuperLuna in Balanta: https://sfatulparintilor.ro/horoscop-3/horoscop-lunar/horoscop-superluna-plina-in-balanta-21-martie-2019-punct-si-de-la-capat-in-relatii-cum-te-impacteaza-noul-val-energetic-intens/
 

Vizualizări: 764
 

Cuvinte cheie: ,