by Sfatul Parintilor | 25/06/2023 18:08
Ghimbirul are o multime de beneficii pentru sanatate asa ca nu ar trebui sa lipseasca sub nicio bucatarie. Tocmai de aceea este important sa depozitezi bine daca vrei sa-l folosesti proaspat fie intr-o reteta sau chiar sub forma de ceai.
Iar cand nu o faci cum trebuie, in numai cateva zile ghimbirul tau se usuca si isi pierde din savoare si din caracteristicile sale unice.
GHID nou: Cum sa fii cu ADEVARAT BINE cu TINE in pielea ta. Sute de idei pentru o viata armonioasa. Il poti cumpara de aici![1]
Primul pas pentru pastrarea unui ghimbir de calitate este sa stii cum sa alegi cel mai bun produs. Selecteaza ghimbirul cu o coaja matasoasa, cu o textura ferma si care pare mai greu decat marimea sa. Evita bucatile moi, incretite sau care par mucegaite.
Ceai de ghimbir[2]. Beneficii, contraindicatii. Cea mai buna reteta de ceai de ghimbir
Pune ghimbirul intreg, necojit intr-o punga de plastic resigilabila, din care ai scos aerul si baga-l in frigider. Daca ai taiat o bucata din ghibir, asigura-te ca este uscat stergandu-l cu un servetel din hartie inainte de a-l pune in punga.
Daca ghimbirul este decojit il poti depozita la fel insa ar trebui sa stii ca nu se va pastra proaspat la fel de mult.
Citeste si: Ce se intampla in corpul tau daca mananci ghimbir in fiecare zi[3] timp de o luna
Sursa: thekitchn.com
Foto: Pixabay.com[4]
Source URL: https://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/actualitate/cum-sa-pastrezi-ghimbirul-proaspat-mai-mult-timp/
Copyright ©2024 Sfatulparintilor.ro unless otherwise noted.