Sfatulparintilor.ro

Ceapa verde. Beneficii, cum sa o alegi, cum sa pastrezi ceapa verde mai mult timp

ceapa verde

Multor oameni le place ceapa verde, iar tu te-ai putea numara printre ei. Leguma poate fi folosita in prepararea multor retete.

Beneficii ceapa verde

Ceapa verde are mai multe beneficii pentru sanatate, printre care enumeram:

Cum alegi ceapa verde

Atunci cand vrei sa cumperi ceapa, alege-o pe cea care are bulbi albi si frunze de culoare verde viu. Evita ceapa cu bulbii curatati de coaja si pielita, patati sau loviti. Nu cumpara ceapa care are frunzele vestede, rupte, lovite sau patate. Daca, atunci cand apesi usor pe bulb, iese un sirop urat mirositor, de culoare galbuie, ceapa este stricata.

De asemenea, nu cumpara ceapa care are un aspect lipicios.

Cum pastrezi ceapa verde

Singura problema cu ceapa este ca nu se pastreaza prea bine in frigider. Dupa ce a stat o zi sau doua in frigider, ceapa incepe sa se ofileasca, verdele se tranforma in maro si se moleseste. Din fericire insa, exista cateva solutii la aceasta problema astfel incat tu sa te bucuri de toata ceapa ta verde pe care ai cumparat-o fara sa te simti vinovat ca mai mult de jumatate din ea ajunge la gunoi. Iata, asadar, cum sa pastrezi ceapa mai mult timp verde.

  1. Replanteaz-o

Dupa ce ai taiat din ceapa pune trunchiul ramas intr-un ghivechi pe care sa il umpli cu apa. Plaseaza vasul la geam si adauga apa din cand in cand pe masura ce aceasta este absorbita de ceapa. Leguma continua sa creasca si va putea fi pastrata timp de cateva saptamani. Totusi, solutia nu merge la nesfarsit: dupa cateva taieturi, ceapa incepe sa-si piarda din savoare.

  1. Depoziteaz-o mai bine

Daca nu-ti doresti ca ceapa ta verde sa tot creasca, infasoar-o intr-o hartie umeda, pune-o intr-o punga si tine-o in frigider. Ai grija ca hartia sa fie doar usor umeda – nu uda, nu uscata.

  1. Adu-o inapoi la viata

Ce se intampla daca ceapa deja a inceput sa se usuce? Exista o cale usoara de revitalizare a sa si tot ce ai nevoie este de apa cu gheata. Legumele se usuca din cauza ca isi pierd apa, asa ca daca le pui in apa cu gheata timp de 15-30 minute isi vor reveni rapid.

  1. Congeleaz-o

Intotdeauna exista solutia de a congela ceapa verde ramasa. Spal-o bine, dupa care o usuci, o tai marunt si o pui intr-o punga care se poate inchide pe care, apoi, o pui in congelator. Adauga ceapa atunci cand mancarea este aproape gata – se dezgheata in numai cateva secunde, insa daca o adaugi prea devreme se moleseste.

Imagine de Mike Goad de la Pixabay

Exit mobile version