Sfatulparintilor.ro

Ce inseamna cand te mananca ochii! Interpretari spirituale si medicale

Ce inseamna cand te mananca ochii

Daca nu stii ce inseamna cand te mananca ochii, citeste in continuare. Am descoperit cele mai des intalnite superstitii. Iata-le! Iar daca nu crezi in superstitii, ai mai jos si cauzele medicale.

Ce inseamna cand te mananca ochii – Interpretari spirituale

Ce inseamna cand te mananca pleoapa superioara dreapta?

Cineva se gandeste la tine intr-o maniera pozitiva. Cineva vede ce e mai bun in tine.

Ce inseamna cand te mananca pleoapa inferioara dreapta?

Fii atent si nu semna niciun act fara sa te asiguri ca sunt expuse clar toate detaliile.

Citeste si Ce inseamna cand te mananca nasul! Interpretari spirituale si medicale

Ce inseamna cand te mananca coltul ochiului drept?

Cineva poate reprezenta o amenintare pentru tine. Dar poate fi si un semn ca incepi sa te aliniezi cu misiunea sufletului tau.

Ce inseamna cand te mananca ochiului drept?

Intalnesti o persoana cunoscuta sau necunoscuta, dar pe care iti face placere sa o vezi!

Ce inseamna cand te mananca pleoapa superioara stanga?

Privesti o veste buna, dar neasteptata.

Ce inseamna cand te mananca pleoapa inferioara stanga?

Apar vesti bune dintr-o zona la care nu te gandeai. Tragi concluziile potrivite intr-o chestiune serioasa de viitor.

Ce inseamna cand te mananca coltul ochiului stang?

Apar oportunitati, profita de ele!

Ce inseamna cand te mananca ochiului stang?

Semne ca te vei intalni cu norocul, cat de curand.

Ce inseamna cand te mananca ochii – Interpretari medicale

Dincolo de superstitii, exista si cateva cauze medicale ale mancarimilor de ochi. Indiferent despre ceea ce crezi tu ca ti-ar transmite aceasta mancarime, trebuie sa fii atent si la eventualel iritatii sau infectii ale ochiului. Este foarte important sa intelegi aceste simptome, pentru ca aceste boli sa nu se agraveze.

1. Alergii sezoniere

Daca te mananca ochii in aproximativ in aceea perioada in fiecare an, cel mai probabil te confrunti cu o alergie sezoniera: polen, ambrozie, febra fanului etc. Ca sa deosebesti o infectie a ochiului de alergie, tine cont de faptul ca o alergie vine intotdeauna insotita de stranut si congestie nazala.

Te mai poate interesa: Ce inseamna cand ti se zbate ochiul? Semnificatiile pentru fiecare ochi, in functie de ora

2. Alergii perene

Alergiile perene sunt cele pe care le ai tot timpul anului: mucegaiuri, praf, par de animale, acarieni. De asemenea poti fi alergic la anumite produse din casa ta. Pentru a sti mai multe despre alergia ta, ar fi bine sa faci un test pentru anumiti alergeni.

3. Iritanti atmosferici

Unii oameni sunt sensibili la fum, emisiile de carburanti, chiar si parfumuri.

 

4. Infectii

Ochii sunt sensibili la infectii virale, bacteriene si fungice. Toate au ca simptom mancarimea. Una dintre cele mai comune este conjunctivita. Boala este foarte contagioasa si este acompaniata cu secretii oculare. Uveita (sau inflamatia irisului) genereaza si ea mancarimi oculare, dar si sensibilitate la lumina. Ambele trebuie tratate urgent la medicul oftalmolog.

 

5. Ochi uscati

Lacrimile sunt o combinatie de apa, ulei si mucus care pastreaza ochiul umed. Din diverse motive, ochii nu mai produc suficiente lacrimi si atunci apare senzatia de ochi uscat care genereaza mancarimi. Ochii uscati apar din cauza inaintarii in varsta sau in cauza unor boli precum diabetul, artrita reumatoida. De asemenea, unele medicamente pot avea ca efecte adverse uscarea ochilor: antidepresivele,  medicamentele impotriva tensiunii arteriale, anticonceptionalele, decongestionantele.

6. Ochi obositi

Oboseala, utilizarea excesiva a ecranelor pot duce la senzatia de mancarime a ochilor. De asemenea, condusul pe distante lungi, in special pe timp de noapte sau cand e soarele foarte stralucitor, poate solicita ochiul atat de mult incat sa apara mancarimile.

7. Lentile de contact

Daca nu inlocuiesti regulat lentilele de contact poate aparea iritatia ochiului care se manifesta prin roseata si mancarimi. Scoate lentilele de contact noaptea si urmeaza cu strictete regulile de utilizare.

8. Blefarita

Roseata sau mancarimea ochiului mai poate fi produsa de o inflamatie a pleoapei, cunoscuta sub numele de blefarita. Aceasta apare cand glandele de la baza genelor se blocheaza si nu mai dreneaza corespunzator. Boala este insotita de lacrimare excesiva si inflamatia pleoapei.

Surse: healthline.com

Imagine de Karen Smits de la Pixabay

Exit mobile version