Familie-Părinţi/Actualitate

Abonamente GRATUITE pentru elevi la transportul STB, in Bucuresti. Ce acte sunt necesare

abonamente gratuite pentru elevi -sfatulparintilor.ro - pixabay_com - bus-690508_1920

Societatea de Transport Bucuresti (STB SA) a anuntat pe site-ul sau[1] ca va incepe emiterea/incarcarea de abonamente gratuite pentru elevi incepand cu data de 11 februarie 2019. in conformitate cu HCGMB nr. 838/12.12.2018.

 

Abonamente GRATUITE pentru elev. Acte necesare

Astfel, abonamentele cu reducere 100% se vor elibera la centrele de emitere si incarcare carduri STB SA pe baza carnetului de elev vizat pe anul in curs, care va avea inscris pe prima fila codul numeric personal al elevului, precum si cartea de identitate – in cazul elevilor cu varsta de peste 14 ani – cu evidentierea domiciliului stabil sau provizoriu.

Pentru elevii claselor pregatitoare si cu varsta de pana la 14 ani, abonamentele se elibereaza in baza adeverintei doveditoare/ carnetului de elev, cu stampila unitatii de invatamant acreditate/ autorizate pentru anul in curs si copie dupa certificatul de nastere.

Elevii care frecventeaza o unitate de invatamant din Bucuresti, beneficiaza de abonament lunar urban general cu reducere 100%, indiferent de domiciliu si indiferent de forma de invatamant (curs de zi, frecventa redusa).

De prevederile actelor legislative mentionate beneficiaza numai elevii din invatamantul acreditat/ autorizat, primar, gimnazial, liceal si profesional, cu varsta pana la 18 ani sau pana la finalizarea studiilor liceale/ profesionale.

Abonamentele cu reducere/ gratuitate nu sunt valabile pe liniile expres si pe liniile speciale.

Validarea acestor carduri este obligatorie la fiecare calatorie.

 

Reduceri si gratuitati STB SA

Sunt scutite de plata taxelor de calatorie pe liniile urbane urmatoarele categorii de persoane:

 • copiii cu varsta sub 7 ani
 • veteranii de razboi
 • revolutionarii si urmasii celor decedati in Revolutia din Decembrie 1989
 • persoanele persecutate din motive etnice – dislocati/deportati
 • fostii detinuti politici
 • persoanele cu handicap – se vor legitima cu un document standard eliberat de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului din fiecare judet, respectiv sector din municipiul Bucuresti, denumit Legitimatia pentru transportul urban cu mijloace de transport in comun de suprafata. Primesc legitimatie persoanele cu handicap grav sau accentuat, asistentii personali ai persoanelor cu handicap grav si asistentii personali profesionisti ai persoanelor cu handicap grav sau accentuat. Toate aceste legitimatii sunt valabile pentru transportul in comun pe tot teritoriul tarii (indiferent de domiciliu)
 • toate categoriile de pensionari cu domiciliul stabil in Bucuresti – pe baza talonului de pensie si a actului de identitate

 

ELEVII SI STUDENTII CURS DE ZI

Elevi

 • Carnetul de elev vizat pentru anul in curs cu mentiunea “curs de zi” sau “IF”( invatamant cu frecventa), certificata prin semnatura si stampila unitatii de invatamant emitenta;
 • Certificat de nastere / C.I. / Pasaport / Carte de rezidenta rezidenta (documentul se va prezenta doar pentru consultare fara a fi scanat);
 • Certificat de casatorie/ Hotarȃri ale instantelor de judecata sau alte acte ale institutiilor publice (daca este cazul, pentru persoanele ce urmeaza cursurile unei scoli postliceale, atunci cȃnd intervine o schimbare ce nu reiese din documentele prezentate).

Studenti

 •  Legitimatia de student pentru reducere transport cu mentiunea “curs de zi” sau “IF”( invatamant cu frecventa), certificata prin semnatura si stampila unitatii de invatamant emitenta;
 • C.I. / Pasaport / Carte de rezidenta (documentul se va prezenta doar pentru consultare fara a fi scanat);
 • Certificat de casatorie/ Hotarȃri ale instantelor de judecata sau alte acte ale institutiilor publice (daca este cazul, atunci cȃnd intervine o schimbare ce nu reiese din documentele prezentate).

 

 

DONATORI ONORIFICI DE SANGE

In temeiul Legii nr. 282/05.10.2005 Republicata si a Hotararii nr. 1364/04.10.2006, donatorii de sange au dreptul la abonament cu reducere 50% pentru transportul in comun.

Eliberarea abonamentului se face in baza adeverintei de donator si a actului de identitate, in termen de 1 (una) luna calendaristica de la data donarii, dupa cum urmeaza:

 • in cazul in care clientul nu detine abonament valabil pe card, se poate prezenta pentru eliberarea acestuia in termen de 1 (una) luna de la data donarii. Perioada de valabilitate a abonamentului incepe din data prezentarii la punctul de vanzare sau din ziua imediat urmatoare.
 • In cazul in care, la data donarii, clientul detine deja abonament valabil pe card, se poate prezenta pentru prelungirea valabilitatii acestuia pentru inca 1 (una) luna incepand cu ziua imediat urmatoare celei in care expira cel existent.

 

Atentie! Reincarcarea titlurilor de calatorie la tarif redus se realizeaza numai la Centrele de Emitere si Reincarcare Carduri.

Mai multe informatii despre documentele necesare click aici[2].

Endnotes:
 1. site-ul sau: http://stbsa.ro/comunicat.php
 2. aici: http://stbsa.ro/reduceri-si-gratuitati.php
 

Vizualizări: 1278
 

Cuvinte cheie: ,