Sfatulparintilor.ro

6 modele de parinti pe care le vei (re)cunoaste la scoala

parinti copii - familie - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Anul scolar a inceput, prilej pentru parintii de boboci sa isi intalneasca “omologii”. Fiecare cu personalitatea lui si ar trebui sa te intelegi cat de cat bine cu toti, astfel incat “armonia” clasei sa nu fie perturbata de neintelegerile dintre adulti.

Iata 6 modele de parinti pe care le vei (re)cunoaste la scoala.

Parintele “gura mare”

E foarte vorbaret si n-ai apucat sa iti lasi copilul la poarta scolii ca deja stii aproape tot despre familia colegului cu parinte “vorbaret”. In doar cateva minute a reusit sa-ti faca un portret complet al intregii familii, timp in care tu n-ai apucat decat sa saluti politicos la inceput.

7 tipuri de parinti toxici. Te recunosti?

Parintele “face tot”

Are tot timpul din lume. Aproape ca ti se pare ca functioneaza dupa alt fus orar. Este intotdeauna fresh, a avut timp si sa-si faca exercitiile de dimineata, si sa bea linistit cafeaua, si sa se puna la patru ace pentru a pleca apoi la birou.

“Duo perfect”

Sunt impreuna, mama si tata, si isi aduc copilul la scoala. La pranz ii vezi din nou impreuna sa-si ia copilul de la scoala. Seara ii vezi impreuna in parc, tot impreuna. Si intotdeauna va fi si un parinte care le va spune “Ce norocosi sunteti!”. E inevitabil!

Parintele “fantoma”

Stii ca este parintele lui X. Stii, eventual, ca este doctor, avocat etc., dar nu l-ai vazut niciodata. Are o multime de ajutoare care aduc copilul, iau copilul, vin la sedintele cu parintii. Dar el nu apare niciodata. Este invizibil.

3 greseli involuntare ale parintilor, care distrug increderea de sine a copiilor

Parintele “organizator”

Este parintele care are datele de contact ale tuturor, iar cand este ceva important, ii mobilizeaza pe toti.

Parintele “zen”

Este tipul de parinte care nu isi doreste decat fericirea copilului sau. Nu-l intereseaza notele scolare sau performantele academice si nici nu se irita la eventualele probleme minore legate de disciplina copilului. Il incurajeaza, insa, si-i lauda fiecare performanta si este convins ca fiul sau fiica lui este foarte bun(a) in tot ce face. Acesti parinti nu-si doresc decat ca micutii lor sa fie fericiti, sa se distreze si sa fie cat mai putin stresati.

Sursa: Smartparenting.com

Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay

Exit mobile version