Familie-Părinţi/Actualitate

10 sfaturi de feng shui ca sa aduci ordine si armonie in casa ta

sfaturi de feng shui

Potrivit invataturilor feng shui[1] toate lucrurile sunt conectate si totul este energie. Asta inseamna ca singurul lucru pe care il avem mereu este energia care ajuta sa elimina fericirea. Prin urmare prin renuntarea la tot ceea ce nu ne mai trebuie, nu mai folosim sau nu ma vrem – alegeri, cuvinte sau lucruri – facem loc vietii pe care ne-o dorim si meritam. Atunci cand renovam un spatiu, simbolic, iti revizuiesti viata.

 

Iata 10 sfaturi de feng shui ca sa aduci ordine si armonie in casa ta.

1. Organizarea nu se refera la perfectiune ci curgere si simplitate

Creeaza-ti obiceiul saptamanal de a renunta la lucruri pentru renovarea spatiilor. Fiecare lucru pe are il detii are nevoie de spatiu. Iar daca acesta se aglomereaza nu mai exista loc pentru schimbare, pentru altceva.

2. Localizeaza spatiul care te oboseste numai cand te gandesti la el si incepe de acolo curatenia

De fapt, consumi mai multa energie pentru a-l ignora. De ce? Pentru ca dezordinea este, de fapt, amanarea luarii unei decizii, iar lucrurile neflositoare se aduna rapid. Curata spatiul respectiv mai ales daca este unul mare. Imparte-l in zone si ocupa-te de fiecare pe rand. Nu renunta pana nu termini totul.

Te mai poate interesa: Zodiac CHINEZESC 2021[2]. Ce aduce Anul Bivolului de Metal pentru toate zodiile?

3. Gandeste la scara mare insa concentreaza-te pe detalii

Mai intai scapa de ceea ce nu-ti trebuie si mai apoi organizeaza ce opresti. Inainte de a trece mai departe mentine curat acest spatiu timp de mai multe saptamani. Vei deveni cu adevarat bun la asta. Cand onoram un spatiu, calitatea vibrationala a casei si, pe cale de consecinta, energia personala este revitalizata. Iar acest sentiment, hraneste dorinta de a face curatenie si in celalalte zone din casa.

4. Daca iti ia mai mult de 5 minute nu amana pentru mai tarziu

Actiunile mici fac diferente mari. Lucrurile arata excelent atunci cand sunt aranjate, iar cand esti prea ocupat pentru a avea grija de casa inseamna ca esti prea ocupat pentru a avea grija de propria persoana. Mediul personal reflecta ceea ce esti la acel moment din viata.

5. Plimba-te prin intreaga casa macar o data pe zi

Ar fi bine sa cunosti fiecare coltisor al casei. Acest ritual simplu te ajuta sa constientizezi intregul spatiu din locuinta si impiedici energia stagnata sa ramana in casa.

Citeste si: Stele zburatoare 2021[3]. Harta abundentei pentru Anul Bivolului de metal

6. Nu exagera

Daca nu ai spatiu pentru ceva atunci mai gandeste-te. Cu cat acumulezi mai multe lucruri cu atat mai gol de simti. Iar cand casa este plina de chestii nu mai este loc de crestere sau de aparitia unor noi oportunitati. Spatiul gol ajuta la manifestarea unor noi posibilitati.

7. Cand cumperi ceva renunta la altceva

Aceasta observatie simpla cultiva un mod important de gandire – aceasta achizitie merita renuntarea la ceva achivalent? Nu renunta la ceva ce iubesti pentru ceva ce abia iti place.

Nu rata nici: Copacul banilor 202[4]1. Ce sa tii in casa si unde sa il pui, in Anul Bivolului de metal

8. Respecta casa ca o fiinta vie care respira

Ai grija ce aduci in locuinta personala. Orice lucru cu o poveste sau asociere negativa aduce acelasi timp de energie in viata si in casa ta. Stabileste standarde inalte pentru locuinta ta, iar ea se va transforma intr-un spatiu sacru.

9. Stabileste o ora zilnic, saptamanal si lunar pentru a face curatenie

Asta nu este o lista retorica. Mai degraba, dezvolta constientizarea nevoilor pe care le are casa ta. Cand intelegi cum este locuinta folosita vei sti cum sa ii pastrezi curatenia.

10. Respecta ritualul de dimineata

In fiecare dimineata deschide larg ferestrele si fa patul. Cand tratam spatiul cu respect si atentie casa ne trimite dragostea sa.

Creeaza frumusete si ordine, iar calitatea vietii tale se va imbunatati. Asa ca incepe cu pasi mici, ai incredere in propriile instincte – cu cat detii mai putine, cu atat mai viu de vei simti.

Imagine de PIRO4D[5] de la Pixabay[6]
Endnotes:
  1. feng shui: https://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/relaxare-si-wellness/6-ponturi-feng-shui-pentru-abundenta-ta-financiara/
  2. Zodiac CHINEZESC 2021: https://sfatulparintilor.ro/horoscop-3/horoscop-lunar/zodiac-chinezesc-2021-ce-aduce-anul-bivolului-de-metal-pentru-toate-zodiile/
  3. Stele zburatoare 2021: https://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/actualitate/stele-zburatoare-2021-harta-abundentei-pentru-anul-bivolului-de-metal/
  4. Copacul banilor 202: https://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/job-bani-cariera/copacul-banilor-2019-ce-sa-tii-in-casa-si-unde-sa-il-pui-in-anul-mistretului-de-pamant/
  5. PIRO4D: https://pixabay.com/ro/users/PIRO4D-2707530/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=1927589
  6. Pixabay: https://pixabay.com/ro/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=1927589
 

Vizualizări: 22533
 

Cuvinte cheie: , , ,