Familie-Părinţi/Actualitate

10 motive in plus sa bei cafea zilnic. Punem pariu ca nu stiai de punctul 6

sa bei cafea zilnic - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - coffee-tin-1705026_1920

Daca obisnuiesti sa bei cafea[1], ai 10 motive in plus sa o faci si sa te bucuri zilnic de gustul savuros al licorii maronii.

 

Iata cate beneficii poti avea.

 

1. Cafeaua imbunatateste sanatatea vaselor de sange

Cafeina prezenta in cafea stimuleaza productia de oxid nitric in endoteliu, ceea ce confera un tonus sporit vaselor de sange. Studiile de specialitate au relevat faptul ca dupa 8 saptamani de consum de cafea, tensiunea arteriala a consumatorilor participanti la studiu s-a redus semnificativ.

 

 

2. Colesterolul scade datorita cafelei

Ca si ceaiul, cafeaua contine antioxidanti care contribuie la cresterea colesterolului bun (HDL) si la scaderea inflamatiilor din organism, ceea ce contribuie la mentinerea unei sanatati de fier a inimii.

 

 

3. Cafeaua sporeste atentia

Mai multi antrenori au declarat ca dupa consumarea unei cesti de cafea sportivii si-au imbunatatit simtitor viteza de reactie, in special in cazul celor foarte obositi.

 

 

4. Cafeaua reduce riscul de cancer la ficat si ciroza

Cafeaua contine o substanta denumita praxatina. Aceasta incetineste dezvoltarea tesuturilor maligne in cazul cancerului la ficat sau al cirozei hepatice alcoolice.

 

 

5. Riscul de Parkinson este redus datorita cafelei

Cercetatorii spun ca 5 cesti de cafea pe zi reduce semnificativ riscul de a face Parkinson.

 

6. Cafeaua reduce cariile

O substanta din cafea impiedica formarea placii bacteriene din gura, iar acest lucru contribuie la scaderea riscului aparitiei cariilor.

 

 

7. Durerile de cap, tinute sub control cu cafea

Cafeina contribuie la micsorarea inflamatiilor la nivelul vaselor de sange din creier, ceea ce contribuie la minimalizarea durerilor de cap cauzate de suprastimularea nervilor.

 

8. Cafeaua reduce durerile musculare

Daca ai febra musculara dupa un set de exercitii foarte grele, cafeaua te va ajuta sa scapi de ea. Cafeina blocheaza activitatea unei substante chimice care stimuleaza receptorii durerii in celule.

 

 

9. Pielea frumoasa cu cafea se mentine

Cercetatorii spun ca antioxidantii din cafea contribuie si la mentinerea sanatatii pielii si reduce riscul dezvoltarii cancerului de piele. Cafeaua te scapa de radicalii liberi si reduce astfel si probleme precum eczemele sau acneea.

 

 

10. Cafeaua reduce riscul de diabet de tip II

Cafeaua este un inhibitor pentru efectul toxic al HIAPP (Human Islet Amyloid Polypeptide), o substanta care se formeaza in pancreas. Aceasta substanta a fost descoperita la oamenii care sufera de diabet de tip II.

 

Imagine de Alexas_Fotos[2] de la Pixabay[3]

Endnotes:
  1. cafea: https://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/sanatate-fizica-si-mentala/cafea-beneficii-utilizari-cum-sa-faci-cafeaua-perfecta/
  2. Alexas_Fotos: https://pixabay.com/ro/users/Alexas_Fotos-686414/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=1705026
  3. Pixabay: https://pixabay.com/ro/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=1705026
 

Vizualizări: 15977
 

Cuvinte cheie: , , , ,