Sfatulparintilor.ro

Jupiter reintră în Berbec. 5 luni de oportunități pe steroizi. Ce avem de făcut până în 16 mai 2023?

Jupiter reintră în Berbec

Pe 20 decembrie 2022, Jupiter reintră în Berbec. Jupiter va rămâne în această zodie a acțiunii până pe 16 mai 2023. Jupiter în Berbec este mare și îndrăzneț. Acesta nu este tipul obișnuit de energie a Berbecului – „doar fă-o”. Eeste un tip de energie de tipul „hai să o facem în stil MARE”. Din decembrie 2022 până în mai 2023, avem 5 luni de oportunități pentru Berbec pe steroizi. Berbecul este primul semn al zodiacului. Jupiter este modul în care facem planurile noastre pe termen mediu și lung.

Spre deosebire de Jupiter din Capricorn, Jupiter din Berbec nu face strategii luni de zile pentru a veni cu „planul”. Spre deosebire de Jupiter în Vărsător, Jupiter în Berbec nu verifică modul în care „planul” se potrivește (sau nu) cu obiectivele grupului. Spre deosebire de Jupiter din Pești, Jupiter din Berbec nu așteaptă și vede cum se desfășoară „planul” prin harul lui Dumnezeu. Jupiter în Berbec trece la treabă!

Energia Berbecului este energie în cea mai pură formă

În Tarot, Berbecul este reprentat de cartea Nebunul. Înseamnă că Jupiter în Berbec este un nebun? Deloc. Jupiter în Berbec este condus de instinct. Jupiter în Berbec „știe” ce să facă în continuare. O simte în stomac. Nimic complicat. Doar știe.

În martie 2023, Jupiter se angajează într-o conjuncție stellium cu patru astre, alături de Chiron, Venus și Mercur în Berbec. Toată energia pe care Jupiter a acumulat-o cu putere se dezlănțuie în martie 2023. Acesta este momentul în care vom ajunge să asistăm la adevărata putere a acestui tranzit. Pentru a ne face o idee despre modul în care Jupiter în Berbec ne va influența, să aruncăm o privire la călătoria lui Jupiter prin Berbec și să vedem ce aspecte are cu alte planete.

Citeste si: Soarele se aliniază cu Centrul Galactic. 18-20 decembrie 2022. Moment de maximă energie! Care este menirea noastră pe Pământ?

Jupiter în Berbec: decembrie 2022 – februarie 2023

Primele 3 luni de tranzit sunt destul de liniștite. Jupiter nu se implică în niciun aspect major, în afară de unele sextile cu planetele din Vărsător. Pe 4 ianuarie 2023 avem un sextil Venus-Jupiter, pe 26 ianuarie 2023 avem un sextil Soare-Jupiter, iar apoi pe 18 februarie, un sextil Mercur-Jupiter. Sextilele sunt aspecte armonioase care sugerează că unele oportunități ne pot bate la ușă. Cu toate acestea, cu sextilele trebuie să depunem un pic de efort pentru a materializa aceste oportunități. Ideea este să le vezi și să nu-i lași să-ți alunece printre degete.

Să presupunem că primești o invitație pentru a pleca într-o excursie. Ai putea să o anulezi (pentru că este prea de ultim moment) SAU ai putea să mergi înainte. Un prieten poate veni cu o idee de colaborare. S-ar putea să vrei să te gândești bine, s-ar putea să-ți faci griji că îți poate pune în pericol prietenia, SAU poți să mergi pur și simplu înainte.

Înseamnă că trebuie să spunem „Da” la orice, ca Jim Carrey în Yes Man? NU! Berbecul este de fapt foarte bun la stabilirea limitelor. Cu Jupiter în Berbec, ideea este să spui da acelor oportunități care se simt potrivite, acelor oportunități care te energizează și te inspiră. Dacă ești pregătit sau nu, nu este important acum. Întrebarea aici este „ești încântat de asta?”

Jupiter în conjuncție cu Chiron în Berbec: martie 2023

Cel mai important tranzit al lui Jupiter în Berbec este Jupiter în conjuncție cu Chiron. Tranzitul exact are loc pe 12 martie 2023 la 14° Berbec. Jupiter și Chiron se întâlnesc în Berbec doar o dată la 50 de ani, în medie. Această conjuncție este deosebit de importantă pentru persoanele născute cu Chiron în Berbec, dar ne va influența pe fiecare dintre noi, în funcție de casa natală pe care o declanșează tranzitul.

Jupiter și Chiron au multe în comun. Jupiter guvernează Săgetătorul, care este simbolizat de un centaur jumătate om, jumătate cal. Chiron este el însuși un centaur. Atât Jupiter, cât și Chiron sunt conectați la spiritualitate, predare și mentorat. Jupiter împreună cu Chiron vin cu oportunități de vindecare și creștere. Jupiter extinde calitățile planetei pe care o atinge. Când Jupiter este în conjuncție cu Chiron, avem o expansiune a temelor lui Chiron: integrarea corp-spirit, vindecarea holistică, acceptarea naturii noastre duale.

Când Jupiter se unește cu Chiron, ni se oferă oportunități de a găsi vindecare prin integrarea dualității noastre, prin înțelegerea diferitelor părți ale noastre care în mod normal nu „lucrează” împreună. Toate tranzitele Chiron vin cu o oportunitate de a vindeca rănile adânc înrădăcinate și de a găsi integralitatea.

Aceste tranzite vin de obicei cu o așa-numită „criză de vindecare”, ceea ce înseamnă că inițial, putem experimenta o agravare a simptomelor.

Rănile vechi vor reapărea și ni se vor aminti din nou de experiențe dureroase pe care nu le-am procesat pe deplin. Cu toate acestea, această recunoaștere a rănii este o parte normală a procesului de vindecare.

Jupiter împreună cu Chiron ne vor ajuta să conectăm punctele și să vedem care este imaginea de ansamblu din spatele acestor răni, dezvăluind rolul crucial pe care l-au avut în creșterea și dezvoltarea noastră.

Jupiter împreună cu Chiron sunt, de asemenea, o oportunitate de a ne vindeca rănile spirituale.

Venim la existență printr-o experiență de ruptură. Adânc în interior, tuturor ne este dor de acel sentiment neptunian de beatitudine și autosuficiență pe care l-am experimentat în pântecele mamei noastre și cu toții avem un fel de resentimente pentru că am fost adusi pe lume. Jupiter în conjuncție Chiron este oportunitatea noastră de a vindeca această rană ruptă și de a găsi un sens mai profund existenței noastre.

Jupiter face Chiron mai accesibil, aducând coerență și aliniere. Când Jupiter este în conjuncție cu Chiron, vindecarea nu trebuie să fie atât de grea – Jupiter va indica calea cu cea mai mică rezistență.

Nu rata nici: Predicții 2023. Evenimente astrologice MAJORE! N-a mai fost așa din 1798! Cum ne influențează destinul?

Jupiter în cuadratură Pluto: mai 2023

Jupiter în Berbec începe cu câteva sextile drăguțe care vor pune câteva oportunități pe masă (decembrie-februarie). Jupiter în Berbec culminează cu conjuncția Jupiter-Chiron (martie), care este șansa noastră unică de a face o descoperire, iar apoi tranzitul se termină într-o notă foarte înaltă cu o cuadratură cu Pluto.

Exact în momentul în care părăsește Berbecul și se mută în Taur, în mai 2023, Jupiter face cuadratură cu Pluto la 0° Vărsător. Aspectele la 0° ale semnelor sunt foarte importante pentru că vorbesc despre noi începuturi importante. Cuadratura Jupiter-Pluto poartă o energie „totul sau nimic” care ne va zgudui până în străfundurile sufletului.

Vărsătorul este un semn colectiv care simbolizează societatea prin normele și convențiile sale. Taurul reprezintă valorile noastre personale, individuale. Când acești 2 giganți se află în scopuri încrucișate, valorile noastre personale se ciocnesc cu cele ale societății.

Cuadratura Jupiter-Pluto va aborda aceleași teme pe care le-a abordat cudratura Saturn-Uranus în 2021-2022, dar va adopta o abordare complet diferită. Dacă cuadratura Saturn-Uranus a fost lentă și frustrantă, Jupiter în cuadratură cu Pluto este rapid și furios. Acesta este un tip de energie „să mergem mai departe” și „să o facem cu orice preț”.

Cum să profităm de tranzitul lui Jupiter în Berbec?

Cu Jupiter în Berbec, în primul rând vrei să devii conștient de oportunitățile care îți bat la ușă și să spui DA celor pe care le simți bine. Poate dorești să acordzi o atenție deosebită oportunităților legate de prieteni, comunități și grupuri de oameni (Văsător). Pregătește-te să înfrunți niște adevăruri mai profunde despre tine, despre cine ești la un nivel central. Conjuncția Jupiter-Chiron îți cere vulnerabilitate și autocompasiune. Jupiter împreună cu Chiron te vor impulsiona apoi să iei măsuri decisive, odată ce Jupiter se apropie de cuadratura cu Pluto.

Jupiter în cuadratură cu Pluto poate fi marele agitator care te va elibera. Sau poate fi o explozie de furie, ultimatumuri sau reacții de vârf care te vor răni pe tine și pe alții. Avem mereu un cuvânt de spus. Orice s-ar întâmpla în viața noastră este rezultatul fiecărui mic pas și decizii pe care o luăm.

Jupiter în Berbec vine cu oportunități incredibile de creștere și autoactualizare. Dacă ești curajos, ai încredere în intuiția ta și mergi înainte cu încredere, Jupiter în Berbec poate fi acel tranzit la care te uiți înapoi și spui „Acesta este momentul în care am devenit adevăratul eu”.

sursa: astrobutterfly.com

foto: Depositphotos.com

Exit mobile version