Sfatulparintilor.ro

ECLIPSELE DE LUNĂ 2024. Când începe noua serie de eclipse cum n-am mai avut din 2015–2017 și ce ne aduc ele

ECLIPSELE DE LUNĂ 2024

Lunii pline, și mai ales eclipsele de Lună, sunt evenimentele astrologice care vor produce cu siguranță cele mai dramatice efecte.

O eclipsă de Lună are loc de patru ori pe an și este în esență o superlună. Semnificația spirituală și personală a unei eclipse de Lună este de obicei evidentă, în special atunci când este văzută retrogradând, spre deosebire de Mercur retrograd, care provoacă frecvent răsturnări de situație care nu înseamnă nimic.

Dacă doresti să îți duci relațiile la următorul nivel sau să atingi o piatră de hotar majoră într-un proiect pe termen lung, poti profita de lunile pline o dată sau de două ori pe lună pentru a face o muncă rituală legată de a renunța la ceea ce nu iti mai servește. Singura ta responsabilitate, însă, este să îmbrățișezi pe deplin transformările și ajustările pe care le aduce o eclipsă de Lună, deoarece efectele lor astrologice sunt atât de puternice și amplificate.

Două eclipse de Lună vor avea loc în 2024, prima în semnul de aer Balanță și a doua în semnul de apă Pești, marcând începutul unei serii de eclipse nemaivăzute din 2015–2017. Eclipsele de Lună aduc adesea la lumină schimbări șocante în relațiile noastre personale, așa că este o idee bună să ne pregătim pentru unele schimbări șocante acum.

Este posibil să observi, de asemenea, schimbări în abordarea ta a succesului financiar, a percepției de sine, a sistemului de valori, a empatiei și a vindecării emoționale și spirituale ca urmare a acestui eveniment astrologic și astronomic major.

Începe Sezonul Pești 2024 și găzduiește cel mai mare eveniment cosmic al anului. Pregătiți?

Ce este o eclipsă de lună?

Dintr-o perspectivă astronomică, o eclipsă de Lună are loc în timpul fazei pline a lunii. Când umbra Pământului acoperă luna, reducându-i lumina și făcând-o frecvent să capete o nuanță roșie uluitoare care durează câteva ore, spunem că a existat o eclipsă de Lună, deoarece Pământul se află direct între Lună și Soare. Cele trei categorii principale de eclipse de Lună sunt:

Eclipsă totală de lună

Pe măsură ce luna se apropie de umbra, porțiunea interioară a umbrei Pământului, acest fenomen are loc. Potrivit NASA, luna va părea mai roșie atunci când există mai mult praf sau nori în atmosfera Pământului în acest moment.

Eclipsă parțială de lună

O eclipsă parțială de Lună are loc atunci când Luna se mișcă prin umbra Pământului într-un aliniament imperfect cu Soarele și când umbra aruncată de umbra Pământului nu acoperă complet luna.

Eclipsa penumbrala de luna

Acest tip de eclipsă de Lună este cel mai delicat, deoarece luna abia se întunecă pe măsură ce trece prin penumbra Pământului, umbra sa exterioară slabă.

Semnificațiile astrologice ale eclipselor de Lună

În timpul lunii pline, poti face lucruri precum să faci un duș incarcat cu energie buna, să îți alimentezi cristalele sau să îți acorzi o meditație. Poate ai descoperit că respirația profundă, yoga sau tehnicile de vizualizare te ajută să gestionezi energia momentului, chiar dacă nu esti la acest nivel. Cu toate acestea, eclipsele de Lună apar doar de două ori pe an și, conform astrologiei, energia unei eclipse de Lună este mult mai puternică decât cea a unei luni pline tipice.

De fapt, ar trebui să eviti să participi la orice ritual care implică luna în timpul unei eclipse, deoarece energia este atât de sporită din perspectivă astrologică și spirituală. Imagineaza-ti ca o furtună puternică sau un fulger; este prea greu de controlat, așa că nu ar trebui să lucrezi cu el prea activ. Indiferent cât de mult îți distrug planurile atent trasate, cel mai bun curs de acțiune este să stai deoparte și să lași să se întâmple. Când praful se așează după o eclipsă, îți vei învăța lecția și s-ar putea să fi găsit chiar o nouă cale de urmat.

Horoscop special: Relațiile acestor 5 zodii se vor îmbunătăți pe ultima sută de metri din sezonul puternicului Vărsătorului

Experimentarea unei eclipse de Lună poate fi deosebit de perturbatoare pentru cele mai apropiate relații.

Luna stăpânește asupra sentimentelor în astrologie, în timp ce soarele domnește asupra identității fundamentale și a sentimentului de sine. În consecință, relațiile tale, atât interne cât și externe, sunt ancorele spirituale ale eclipselor de Lună. S-ar putea să fii încurajat să obții o imagine mai clară asupra propriilor modele, comportamente sau probleme care se manifestă în relațiile tale atunci când luna este cea mai strălucitoare și plină, în timp ce lupti împotriva unei umbre întunecate, cunoscută și sub numele de eclipsă.

Oricum ar fi, nu fiecare eclipsă de Lună are puterea de a ridica spiritele și de a schimba cursul evenimentelor. Interacțiunea dintre evenimentul astrologic și harta natală determină rezultatul. Dacă eclipsa „loveste” graficul tău la un anumit unghi, s-ar putea să-i simți efectele mai acut decât de obicei. Poți obține o mai bună înțelegere a efectelor sale potențiale studiind harta natală, care include nu numai soarele, luna și semnele în creștere, ci și pozițiile și unghiurile altor planete precum Mercur, Venus și Marte.

Datele eclipselor de Lună din 2024

De două ori (și foarte rar, de trei ori) pe an, va exista o eclipsă de lună. Următoarele date vor vedea o eclipsă de Lună în 2024:

Această primă eclipsă de Lună din 2024 are loc în Balanță, semnul cardinal de aer, și continuă o poveste care a început pe 14 octombrie 2023, cu o lună nouă și o eclipsă de soare (prima componentă a unui ciclu lunar). Din acest eveniment axat pe parteneriat vor ieși cunoștințe profunde despre relațiile tale interpersonale, prezența în cele mai apropiate parteneriate și căutarea echilibrului vieții tale. Gândește-te la modurile în care relațiile în care ai fost fie ți-au întărit, fie ți-au subminat simțul de sine și întreabă-te dacă este timpul să tai legăturile cu acele relații unilaterale care nu sunt sănătoase pentru tine din punct de vedere emoțional și spiritual.

Ca semn de apă mutabil, Peștii vor găzdui a doua eclipsă de Lună din 2024, marcând prima eclipsă de-a lungul axei Pești-Fecioara din 2015-2017. (Pentru a face o idee despre orice teme care ar putea apărea pentru tine în acest moment, reflecta asupra acelei perioade.) Al doisprezecelea semn al zodiacului, Pești, este guvernat de Neptun, planeta spiritualității, viselor, iluziei și amăgirii. Cei născuți sub acest semn au o pasiune de a-i ajuta pe ceilalți, de a găsi modalități creative de a-și exprima emoțiile și de a găsi mângâiere în adâncul propriului suflet. Din această cauză, această eclipsă poate fi una magică în care înveți exact ce ai nevoie din relațiile tale – spiritual vorbind – pentru a te simți întemeiat pe interior. Acum este momentul să te bazezi pe sentimentele tale (mai degrabă decât pe cap) atunci când iei decizii.

Începe puternicul An al Dragonului de Lemn 2024: Tot ce trebuie să știi despre Horoscopul Chinezesc din 2024

Eclipsele de Lună au efecte diferite asupra fiecăruia dintre cele 12 semne zodiacale pe măsură ce se deplasează prin ele.

Eclipsele de Lună din 2024 și zodiile

Cei născuți sub semnele cardinale (Berbec, Rac, Balanță, Capricorn) vor fi cei mai impacturi de eclipsa de Lună din 25 martie 2024, în timp ce cei născuți sub semnele mutabile (Fecioara, Săgetător, Pești, Gemeni) vor simți efectele acesteia în Septembrie. Dar uita-te la modul în care fiecare dintre cele 12 semne este afectat de ele. 

Berbec (21 martie – 19 aprilie)

Eclipsele de Lună din acest an te vor ajuta să reflectezi asupra relațiilor tale cu ceilalți și asupra pașilor pe care îi poti face pentru a-ti îmbunătăți sănătatea mentală și spirituală activând Berbecul, a șaptea casă a parteneriatelor și a douăsprezecea casă a spiritualității. Când faci un bilanț al armoniei relațiilor tale individuale în primăvară, ti se va cere să iei o decizie; când te uiți la ceea ce ai nevoie pentru a-ți hrăni sufletul și spiritul în toamnă, s-ar putea să te trezești copleșit de emoții.

Începe Sezonul Pești 2024 și găzduiește cel mai mare eveniment cosmic al anului. Pregătiți?

Horoscop special: Relațiile acestor 5 zodii se vor îmbunătăți pe ultima sută de metri din sezonul puternicului Vărsătorului

Începe puternicul An al Dragonului de Lemn 2024: Tot ce trebuie să știi despre Horoscopul Chinezesc din 2024

Taur (20 aprilie – 20 mai)

Sănătatea și viața ta socială vor ocupa, probabil, centrul în acest an, din cauza eclipselor de lună care vor afecta a șasea casă a bunăstării și a unsprezecea casă a rețelelor. Te simti îndemnat să faci un bilanț al modurilor în care te zilnic în primăvară. Efectuarea de ajustări centrate pe oricare dintre aceste subiecte se poate dovedi a fi o sursă de vitalitate sporită. Gândeste-te la proiectele mai mari de care esti interesat să contribui în toamnă și gândeste-te la echipele și grupurile din care ai dori să faci parte, astfel încât să poti stabili un sentiment de apartenență și afiliere.

Începe Sezonul Pești 2024 și găzduiește cel mai mare eveniment cosmic al anului. Pregătiți?

Horoscop special: Relațiile acestor 5 zodii se vor îmbunătăți pe ultima sută de metri din sezonul puternicului Vărsătorului

Începe puternicul An al Dragonului de Lemn 2024: Tot ce trebuie să știi despre Horoscopul Chinezesc din 2024

Gemeni (21 mai – 20 iunie)

O primă eclipsă de lună din 2024 iti va lumina cea de-a cincea casă a autoexprimarii și a romantismului în primăvară, ceea ce te poate încuraja să găsesti un spațiu sigur pentru a te exprima creativ și pentru a-ti îmbrățișa vocea unică. În plus, s-ar putea să întâlnești schimbări incitante sau întreruperi șocante în viața ta romantică, care te fac să-ți reevaluezi abordarea față de acest aspect al vieții tale. O a doua eclipsă de lună în casa ta a zecea a imaginii publice are loc în toamnă, așa că va trebui să faci față schimbărilor care implică putere și autoritate, atât personale, cât și interpersonale. Îți poți crește stima de sine și atrage o atenție pozitivă prin îngrijirea activă pentru sănătatea ta mentală și emoțională.

Începe Sezonul Pești 2024 și găzduiește cel mai mare eveniment cosmic al anului. Pregătiți?

Horoscop special: Relațiile acestor 5 zodii se vor îmbunătăți pe ultima sută de metri din sezonul puternicului Vărsătorului

Începe puternicul An al Dragonului de Lemn 2024: Tot ce trebuie să știi despre Horoscopul Chinezesc din 2024

Rac (21 iunie – 22 iulie)

În 2024, eclipsele de Lună vor avea loc în două zone foarte distincte ale hărții tale natale: casa a patra, care reprezintă viața ta domestică, și casa a noua, care reprezintă aventurile și activitățile tale academice. Primul determină introspecția despre sănătatea ta emoțională, istoria familiei și viața interioară; va ocupa centrul primăverii. Acum este momentul să încetezi să te gândești la trecut și să începi să faci progrese în munca de sine de vindecare pe care ai amânat-o. Pe măsură ce eclipsa de lună de toamnă se mută în casa ta a noua, este timpul să-ți lărgesti orizonturile, să te conectezi cu oameni cu care nu ai face-o în mod normal, să-ți asculți intuiția și să faci un salt de credință.

Începe Sezonul Pești 2024 și găzduiește cel mai mare eveniment cosmic al anului. Pregătiți?

Horoscop special: Relațiile acestor 5 zodii se vor îmbunătăți pe ultima sută de metri din sezonul puternicului Vărsătorului

Începe puternicul An al Dragonului de Lemn 2024: Tot ce trebuie să știi despre Horoscopul Chinezesc din 2024

Leu (23 iulie – 22 august)

Odată cu eclipsa de Lună din Leu în cea de-a treia casă de comunicare în această primăvară, s-ar putea să te trezești în mijlocul unei perioade excepționale energetice. Pe lângă faptul că ai un calendar social plin, s-ar putea să simți că trebuie să se cufunde în informații noi, să comunice cu prietenii și cunoștințele și să se exprime creativ prin scris sau vorbit în public. Ai multe de descoperit despre procesele de învățare și de conectare chiar acum. În plus, o eclipsă de lună în cea de-a opta casă a relațiilor și a resurselor comune din toamnă te-ar putea face să tânjești după o apropiere mai apropiată de cei la care ții. Câștigarea de bani, investiția, economisirea și relația cu valorile și fluxul de numerar sunt toate domeniile care te vor împinge să gândesti critic și deschis la schimbare.

Începe Sezonul Pești 2024 și găzduiește cel mai mare eveniment cosmic al anului. Pregătiți?

Horoscop special: Relațiile acestor 5 zodii se vor îmbunătăți pe ultima sută de metri din sezonul puternicului Vărsătorului

Începe puternicul An al Dragonului de Lemn 2024: Tot ce trebuie să știi despre Horoscopul Chinezesc din 2024

Fecioară (23 august – 22 septembrie)

O mulțime de introspecție cu privire la bani, valori și relații personale vor fi provocate de eclipsele de lună care activează a doua casă a veniturilor și a șaptea casă a parteneriatului în acest an. În primăvară, fa un bilanț despre modul în care câștigi bani și dacă se aliniază cu valorile tale. Dacă nu este cazul, probabil că ar trebui să tai legăturile cu oameni care nu te ajută să îți atingi obiectivele financiare și emoționale. Poate că tu și partenerul tău, membrul familiei sau asociatul de afaceri sunteți pe cale să începeți în toamnă un nou capitol interesant din viața voastră. Gândeste-te la modul în care poti menține un echilibru sănătos între aspirațiile și identitatea ta, colaborând în același timp eficient cu o altă persoană.

Începe Sezonul Pești 2024 și găzduiește cel mai mare eveniment cosmic al anului. Pregătiți?

Horoscop special: Relațiile acestor 5 zodii se vor îmbunătăți pe ultima sută de metri din sezonul puternicului Vărsătorului

Începe puternicul An al Dragonului de Lemn 2024: Tot ce trebuie să știi despre Horoscopul Chinezesc din 2024

Balanță (23 septembrie – 22 octombrie)

Eclipsele de soare din 2024 vor avea un impact direct pe Balanță, mai întâi în casa ta de identitate și apoi, în toamnă, în casa sănătății și bunăstării. Prin clarificarea celor mai eficiente modalități de a apărea în relațiile tale (și de a cere altora să facă același lucru), poți experimenta o creștere personală și cea legată de parteneriat în această primăvară. Schimbările în proiectele tale pasionale și în personajul public pot fi, de asemenea, ceva pe care îl întâmpini cu brațele deschise. Ai ocazia să te concentrezi asupra sănătății și bunăstării în această toamnă cu eclipsa de Lună în a șasea casă a rutinei și sănătății. Gândește-te cum poți face mici schimbări în rutina ta zilnică pentru a te simți mai vital.

Începe Sezonul Pești 2024 și găzduiește cel mai mare eveniment cosmic al anului. Pregătiți?

Horoscop special: Relațiile acestor 5 zodii se vor îmbunătăți pe ultima sută de metri din sezonul puternicului Vărsătorului

Începe puternicul An al Dragonului de Lemn 2024: Tot ce trebuie să știi despre Horoscopul Chinezesc din 2024

Scorpion (23 octombrie – 21 noiembrie)

Când eclipsa de lună din primăvară îți luminează a douăsprezecea casă a spiritualității, este un semn că ar trebui să asculți mai aproape de intuiție, visuri și imaginație. A avea grijă de acest aspect al tău are un efect multiplicativ asupra sănătății tale – mentală, emoțională și fizică. Când a doua eclipsă din 2024 are loc în toamnă, aceasta va activa a cincea casă, care este asociată cu romantismul și distracția. Acest lucru iti va oferi încrederea de a te exprima liber, de a-ti îmbrățișa latura artistică și de a iti valorifica întregul potențial creativ.

Începe Sezonul Pești 2024 și găzduiește cel mai mare eveniment cosmic al anului. Pregătiți?

Horoscop special: Relațiile acestor 5 zodii se vor îmbunătăți pe ultima sută de metri din sezonul puternicului Vărsătorului

Începe puternicul An al Dragonului de Lemn 2024: Tot ce trebuie să știi despre Horoscopul Chinezesc din 2024

Săgetător (22 noiembrie – 21 decembrie)

Eclipsa de Lună din primăvară va fi în cea de-a unsprezecea casă a rețelelor, așa că gândeste-te la echipele și organizațiile din care faci parte. Ar putea fi necesar să părăsești un grup în care ai investit atât de mult din tine. Intuiția ta cu privire la felul de prieteni și colegi de muncă de care vrei să te înconjori și modurile în care aceste prietenii ți-ar putea susține obiectivele pe termen lung a fost probabil perfecționată în ultimele șase luni; acum este momentul să punem acea intuiție în acțiune. Cea de-a patra casă a vieții de acasă va fi iluminată de eclipsa de Lună din Pești din această toamnă, determinându-te să te confrunti cu orice stres emoțional din lumea interioară pe care nu l-ai rezolvat încă și care ar putea să îți fi limitat progresul. Dacă ai căutat să crești o nouă cale în relația cu cei dragi, cu reședința fizică, cu sănătatea mintală sau cu sentimentul tău de siguranță, luarea deciziei de a te vindeca a fost primul pas.

Începe Sezonul Pești 2024 și găzduiește cel mai mare eveniment cosmic al anului. Pregătiți?

Horoscop special: Relațiile acestor 5 zodii se vor îmbunătăți pe ultima sută de metri din sezonul puternicului Vărsătorului

Începe puternicul An al Dragonului de Lemn 2024: Tot ce trebuie să știi despre Horoscopul Chinezesc din 2024

Capricorn (22 decembrie – 19 ianuarie)

O nouă fază în viața ta profesională este pe cale să înceapă, deoarece eclipsa de lună de primăvară îți activează a zecea casă a carierei. Poate că este timpul să strălucești, să îți asumi o mai mare responsabilitate, să preiei controlul sau să demonstrezi cât de mult îți doresti acel obiectiv care schimbă viața, pe care l-ai adus în manifestare. Toate acestea ar trebui să îți vină cu ușurință din cauza diligenței tale inerente, dar eclipsele sunt puternice și schimbarea poate fi neliniștitoare pentru oricine, așa că pregătește-te pentru o călătorie interesantă. În plus, o eclipsă de Lună în a treia casă de comunicare în această toamnă te va inspira să iti extinzi orizonturile, să cunoști oameni noi și poate chiar să pornesti într-o călătorie pe distanțe scurte sau să petreci timp suplimentar cu cei dragi. Acum este momentul să pui nevoile tale sociale pe primul loc și să ai grijă de ele.

Începe Sezonul Pești 2024 și găzduiește cel mai mare eveniment cosmic al anului. Pregătiți?

Horoscop special: Relațiile acestor 5 zodii se vor îmbunătăți pe ultima sută de metri din sezonul puternicului Vărsătorului

Începe puternicul An al Dragonului de Lemn 2024: Tot ce trebuie să știi despre Horoscopul Chinezesc din 2024

Vărsător (20 ianuarie – 18 februarie)

Eclipsa de lună primăvara aduce energie în casa ta a noua, care reprezintă explorarea și educația. Ai fost încurajat să ieși din zona ta de confort în ultimele șase luni. Ai o viziune pentru viitor și ești cu gânduri înainte, dar ai tendința de a fi încăpățânat cu privire la modul în care vrei ca lucrurile să fie făcute. Este timpul să renunți și să vezi ce mai este acolo; perspectiva ta va fi mult îmbogățită. O eclipsă de lună în a doua casă de venit în această toamnă va pune în lumină strategiile tale de a genera venituri. Daca vrei sa stii cum pentru a-ti gestiona cel mai bine banii (sau chiar timpul și energia) într-un efort care va genera venituri, ar trebui să îți asculți instinctul, emoțiile și nevoile tale spirituale. Gândeste-te la modul în care setul tau de abilități ti-a servit recent obiectivele financiare și emoționale.

Începe Sezonul Pești 2024 și găzduiește cel mai mare eveniment cosmic al anului. Pregătiți?

Horoscop special: Relațiile acestor 5 zodii se vor îmbunătăți pe ultima sută de metri din sezonul puternicului Vărsătorului

Începe puternicul An al Dragonului de Lemn 2024: Tot ce trebuie să știi despre Horoscopul Chinezesc din 2024

Pești (19 februarie – 20 martie)

Atât prima ta casă a identității, cât și cea de-a opta casă a legăturilor emoționale sunt activate de eclipsele de Lună din acest an. Indiferent dacă încerci să avansezi o propunere de afaceri sau să negociezi un buget cu partenerul tău, este important să accepti schimbările legate de activele partajate în primăvară. Flexibilitatea și înțelegerea importanței evitării confruntării ar putea fi utile chiar acum. În plus, eclipsa inițială a unei noi serii pe axa ta va fi binevenită în toamnă. În acest timp, s-ar putea să experimentezi o serie de emoții și să te surprinzi reflectând asupra punctelor forte și slabe ale relațiilor personale și ale sentimentului de identitate. Dacă vrei să te eliberezi de obiceiurile limitative, trebuie să te gândești la imaginea pe care vrei să o prezinți lumii.

Începe Sezonul Pești 2024 și găzduiește cel mai mare eveniment cosmic al anului. Pregătiți?

Horoscop special: Relațiile acestor 5 zodii se vor îmbunătăți pe ultima sută de metri din sezonul puternicului Vărsătorului

Începe puternicul An al Dragonului de Lemn 2024: Tot ce trebuie să știi despre Horoscopul Chinezesc din 2024

sursa: consciousreminder.com

foto: Depositphotos.com

Exit mobile version