Sfatulparintilor.ro

Cel mai așteptat tranzit al deceniului. După aproape 230 de ani, Pluto se întoarce în Vărsător. Schimbări fără precedent timp de 20 de ani

Pluto se întoarce în Vărsător

Unul dintre cele mai așteptate tranzite ale deceniului este Pluto în Vărsător. Pluto intră în Vărsător pe 23 Martie 2023, retrogradează înapoi în Capricorn pe 11 Iunie 2023 și apoi înapoi în Vărsător pe 21 Ianuarie 2024. Pluto părăsește Vărsătorul pe 19 Ianuarie 2044.

Da, ai citit bine – sunt 20 de ani de Pluto în Vărsător! Unii dintre noi s-ar putea chiar să se gândească „20 de ani! Voi fi în viață în 2044?”. Și oricât de sumbru ar suna, acesta este exact tipul de întrebare pe care o declanșează de obicei un tranzit Pluto.

Când Pluto intră într-un nou semn (și acest lucru se întâmplă doar o dată la 20 de ani în medie), viața noastră și societatea în ansamblu se schimbă în moduri fără precedent.

Pluto este încă în Capricorn pentru o perioadă, iar unii ar putea spune că este prea devreme pentru a vorbi despre Pluto în Vărsător. Dar poate că acum este cel mai bun moment pentru a vorbi despre Pluto în Vărsător.

Tranzitul recent al lui Saturn și Jupiter prin Vărsător (2020-2023), ne-a oferit o avanpremieră despre Vărsător și despre temele care sunt relevante în lumea de astăzi.

Citeste si: Pluto în Vărsător 2023-2044. Tranzit planetar de 20 de ani. Ce impact are asupra noastră planeta morții și a renașterii

Pluto în Vărsător – Noi, oamenii

Pluto are nevoie de 248 de ani pentru a face înconjurul Soarelui. Ultima dată când Pluto a fost în Vărsător a fost între 1778 și 1798, o perioadă de schimbări masive în întreaga lume.

Constituția americană, considerată încă punctul culminant al democrației, a fost scrisă când Pluto se afla în Vărsător.

Primele trei cuvinte ale Constituției – Noi, oamenii – sunt poate prima expresie modernă a „entității Vărsător”. Această entitate nu este un împărat, un conducător sau un guvern. Exact de asta fugeau coloniștii europeni.

„Noi poporul” – sunt oamenii – o entitate fără lider, o entitate care se autoguvernează și se autoreglează în funcție de interesele și bunăstarea fiecăruia.

În Vărsător, această entitate plurală este cea care are prioritate față de individ.

„Noi, oamenii” este, de asemenea, un memento că reprezentanții poporului – conducători, guvernatori, politicieni și factori de decizie – sunt aici pentru a-și reprezenta și a-și servi cetățenii (un principiu important la care vom reveni în acest articol).

Pluto în Vărsător

Pentru a înțelege Pluto în Vărsător, să ne reamintim ce reprezintă Pluto și Vărsător.

Pluto este ultima planetă din sistemul nostru solar, „frontiera finală” a realității așa cum o cunoaștem. Pluto este poate cea mai misterioasă planetă, pentru că deține cheia necunoscutului, a ceea ce este „cealaltă parte”.

Cuvintele cheie comune asociate cu Pluto sunt: putere, profunzime, transformare, criză, capitulare, rezistență, marile cicluri naturale de naștere, moarte și renaștere.

Pluto este octava superioară a lui Marte. Marte este planeta voinței personale; când luăm măsuri și ne afirmăm, acesta este Marte. Când mergi la magazin, acționezi din energia lui Marte. Nimeni nu-ți poate spune să nu mergi la magazin. Te duci acolo când vrei. Dar dacă primăria decide să închidă magazinul alimentar și să construiască un depozit, nu poți face mare lucru. Desigur, poți încerca să lupți cu primăria sau să semnezi petiții, dar primăria este o forță mai mare decât tine, este suma intereselor personale ale mai multor indivizi.

În mod similar, Pluto este dimensiunea colectivă a lui Marte, deci este suma tuturor voințelor tuturor indivizilor, este însăși forța vieții.

Pluto este puterea naturii. Când voința noastră personală (Marte) este aliniată cu voința colectivă (Pluto), totul este în regulă… dar când nu este, această „voință colectivă” pur și simplu ne va zdrobi voința personală.

Într-adevăr, când Pluto lovește, simțim adesea că nu avem niciun cuvânt de spus și că suntem la cheremul unor puteri mai mari decât noi înșine.

Cu Pluto, secretul nu este să lupți mai puternic, deoarece aceasta este o bătălie pe care nu o poți câștiga, ci să capitulezi și să ai încredere în funcționarea universului.

În același timp, lui Pluto nu-i plac slăbiciunile.

Așadar, dacă tu crezi că a nu face nimic și „a merge cu fluxul” este o modalitate bună de a-l face pe Pluto fericit, gândește-te din nou. Pluto vrea să devii mai puternic și să lupți dacă este necesar… dar Pluto vrea să știi și când să renunți.

Pluto este un fel de Marte dar ceva mai strategic, gândește pe termen lung și înțelege cum funcționează societatea. Politicienii, oamenii de afaceri, strategii, psihologii au adesea un Pluto puternic în diagrama lor și tocmai capacitatea lor de a canaliza forța brută a lui Marte în proiecte complexe pe termen lung este cea care îi face să aibă succes.

Rolul lui Pluto este de a menține motorul universului în funcțiune, eliminând ceea ce nu mai poate susține viața. Dacă ceva este putrezit, Pluto îl va elimina, pentru a lăsa spațiu pentru o creștere sănătoasă.

Să știi ce este putred este un lucru bun.

Dacă dintele tău putrezește, mergi la dentist și rezolvi problema… și îți salvezi ceilalți dinți. Dacă vrei ca arborele tău să crească sănătos, tunde ramurile moarte.

La nivel personal, Pluto te ajută să elimini ceea ce nu mai funcționează în viața ta, ajutându-te să construiești capacitatea de adaptare și putere personală adevărată – o putere personală bazată pe o înțelegere profundă a ta și a lumii din jurul tău.

La nivel de societate, Pluto va elimina ceea ce este corupt și putrezit, astfel încât societatea să poată crește mai puternică și mai echipată pentru a rezista în condiții dificile.

Te mai poate interesa: Luna nouă în Berbec 21 martie 2023. Prima dintr-o serie și cu eclipsă de Soare. Efectele se vor resimți până în mai 2023

Cum rămâne cu Vărsătorul?

Vărsătorul este un semn de aer și știm că semnele de aer sunt preocupate de comunicare și intelect. Dacă Gemenii reprezintă comunicarea noastră internă, Balanța, comunicarea unu-la-unu, – Vărsătorul este un semn colectiv, deci guvernează comunicarea unu-la-mulți și mulți-la-mulți. De aceea internetul și rețelele sociale sunt conduse de Vărsător! Vărsătorul vrea să aducă lumina cunoașterii cât mai multor oameni.

„Comunicarea” nu este doar comunicare verbală, ci, în general, „distribuirea” gândurilor, cuvintelor, energiei, oamenilor, resurselor. Este interesant că în corpul uman, Vărsătorul conduce sistemul circulator. Vărsătorul se asigură că informațiile, resursele, energia sunt distribuite și împărtășite acolo unde sunt necesare.

Știm cu toții că Vărsătorul guvernează prietenii și grupurile de oameni.

Dar nu numai atât. Organizațiile, comitetele, infrastructura și consiliile sunt toate Vărsător. Târguri, de la piețele micilor fermieri la piețe de ditribuție on-line, bursa de valori – cea mai mare piață din lume – sunt sub energia Vărsătorului.

Deoarece Vărsătorul conduce grupuri de oameni, iar societatea este un grup mare de oameni, noi spunem că Vărsătorul conduce societatea ca întreg. Societatea este o sumă a tuturor indivizilor, plus toate interacțiunile multiple dintre acești oameni. Societatea este cel mai complex sistem Vărsător.

Vărsătorul are două planete conducătoare: Saturn (conducătorul tradițional) și Uranus (conducătorul modern). Saturn îi dă Vărsătorului un interes pentru elaborarea politicilor și se concentrează pe construirea unor baze solide pentru viitor.

Dacă semnul cardinal al Capricornului, celălalt semn condus de Saturn, reprezintă puterea executivă – președintele, prim-ministrul sau CEO-ul – Vărsătorul este Congresul, consiliile de supraveghere, uniunile și toate celelalte entități în care oamenii sunt aleși pentru că reprezintă un grup mare de oameni și controlează calitatea puterii executive.

„Uranus este planeta cerului, așa că Vărsătorul este conectat și cu subiecte legate de cer, cum ar fi internetul, transportul aerian, astronomia, astrologia, electricitatea, reiki, comunicarea intergalactică și inteligența artificială.

Pluto în Vărsător va expune ceea ce este putred (Pluto) în societatea noastră (Văsător), astfel încât să putem construi o structură și o infrastructură mai bune pentru toată lumea.

Pluto în Vărsător va expune inițial ceea ce nu mai funcționează în societatea noastră, pentru că așa funcționează Pluto: purifică ceea ce este toxic și nu mai este necesar.

Ca și în cazul oricărui tranzit Pluto, nu va fi frumos la început.

Dar acest proces de revizuire completă a structurii societății este foarte necesar – și va merita pe deplin funcționarea intruzivă a transformării plutonice. Rezultatul? O societate mai rezistentă, autonomă, care se poate autoregla și se poate adapta rapid circumstanțelor.

Pluto în Capricorn vs. Pluto în Vărsător

Pluto este în Capricorn din 2008. 2008 a fost anul când am avut marea criză economică, așa că am avut o experiență Pluto în Capricorn nu de mult timp.

Adesea, intrarea lui Pluto într-un nou semn vine să corecteze defectele tranzitului anterior. Tranzitul lui Pluto în expansivul Săgetător a coincis cu bula imobiliară și economică, creșterea inflației și a ratelor dobânzilor, externalizarea producției și dependența excesivă de comerțul exterior.

Pluto în Capricorn a rezolvat problemele ratelor dobânzii, dar, desigur, a creat diferite tipuri de probleme, cum ar fi prea multă consolidare a puterii la vârf.

Când Pluto va pătrunde în Vărsător în 2023, cel mai probabil va corecta unele dintre excesele lui Pluto în Capricorn.

”Turnul din Babel” Capricorn, ”casa de cărți” Capricorn, se vor prăbuși cel mai probabil, permițând o reorganizare și reprogramare a centrelor de putere, de jos în sus, mai degrabă decât de sus în jos.

Dacă o țară sau o afacere este condusă de un rege sau de un proprietar, toate deciziile și tot ceea ce se întâmplă sunt aproape într-o singură direcție. De sus până jos. Vărsătorul nu este doar de sus în jos, ci este și de jos în sus, de la stânga la dreapta, de la dreapta la stânga și tot ce se află între ele.

Pluto este planeta puterii. Cu Pluto în Capricorn, statul/guvernul/marile instituții erau „la conducere” și aveau toată puterea. Pluto în Capricorn este acel ”Mare Tată” care dă directive, dar are grijă și de copiii lui.

Cu Pluto în Vărsător nu mai există”Marele Tată”. Cu Pluto în Vărsător, va trebui (prin alegere sau prin forță) să încetăm să ne bazăm pe Capricorn, sisteme de sus în jos sau figuri parentale.

În Vărsător, noi oamenii avem puterea, cu oportunitățile și obligațiile care vin cu ea.

Pluto în Vărsător – Societate, Sisteme, Infrastructură

Vărsătorul guvernează toate sistemele, rutele, rețelele și infrastructuri complexe.

Din moment ce suntem în proces de migrare în Era Vărsător, am observat deja că arhetipul Vărsătorului se înglobează în toate aspectele vieții noastre.

Deciziile noastre sunt conduse din ce în ce mai mult de jos în sus. Nu ne mai ”vindem” ușor. Acum verificăm Tripadvisor pentru a afla experiențele altor oameni. Ne selectăm cazarea pe baza feedback-ului Airbnb, iar sistemele de feedback utilizate de companii precum Airbnb și Uber descurajează frauda și încurajează „comportamentul bun”.

Aceste platforme nu sunt perfecte, dar au rezolvat cu siguranță unele dintre problemele sistemelor anterioare, iar acum majoritatea dintre noi nu ne putem imagina viața fără ele.

Toate marile companii care au avut succes în ultimele decenii au calități Vărsător.

Amazon, Google, Facebook, Airbnb și Uber sunt toate platforme care facilitează schimbul de bunuri și informații, care reunesc cererea și oferta.

Niciuna dintre aceste companii nu produce nimic palpabil, dar creează valoare oferind o infrastructură pentru a face schimbul de informații și servicii mai transparent, creând valoare în acest proces.

Desigur, multe dintre aceste companii sunt acum cunoscute și pentru practicile mai dubioase, iar acest lucru este ceva pe care Pluto în Vărsător îl va corecta probabil. Totuși, acestea sunt exemple bune pentru a ilustra modul în care societatea a avut și va continua să se modeleze sub noul model de operare Vărsător.

Pluto în Vărsător – Cercul fără punct

Vestea bună este că Pluto ar trebui să se simtă destul de bine în Vărsător.

Pluto i s-a atribuit stăpânirea Scorpionului și nu există prea multe studii despre modul în care Pluto „se comportă” în alte semne.

Având în vedere că Pluto, regele lumii interlope, este aproape antiteza Soarelui, dătătorul de lumină, ne putem aștepta ca Pluto să se exprime într-un mod mai demn atunci când este în semne în care Soarele NU este impunător: adică Balanță (pentru că Soarele este în scădere în Balanță) și Vărsător (pentru că Soarele este în defavoare în Vărsător).

Rolul lui Pluto este de a ucide ego-ul (Soarele) astfel încât să poată găsi o putere care să depășească preocupările superficiale ale Eului, să ajungă la fundul conștiinței însăși. Scorpionul, cu legătura sa naturală cu casa a 8-a și planeta Marte, are, desigur, o afinitate naturală cu procesul plutonic de transformare.

Dar la fel și Balanța și Vărsătorul. Ne putem aștepta ca Pluto să se simtă destul de bine într-un semn în care Soarele nu se simte bine. Acest lucru nu înseamnă că nu vom trece prin încercările și necazurile la care ne expune întotdeauna Pluto.

Pluto în Vărsător va fi la fel de solicitant și transformator ca orice alt tranzit Pluto. Doar că Pluto se comportă mai natural în zodia Vărsător și se va lupta mai puțin decât ar face Pluto în Leu sau Pluto în Rac.

Pluto în Vărsător – Puterea oamenilor

Când ai citit titlul acestui articol, „Pluto – Putere pentru oameni”, poate te-ai bucurat, gândindu-te la ceva de genul: „Super! Nici o putere pentru guvern, politicieni corupți sau afaceri lacome… în sfârșit, putere pentru MINE”.

Și titlul este puțin ironic când ne gândim la asta, pentru că „putere pentru oameni” nu înseamnă putere pentru tine, sau pentru mine sau pentru orice alt individ. Nu înseamnă că putem face tot ce vrem.

Înseamnă exact asta: „putere către popor”, către acea entitate autonomă unde decide majoritatea. Aceasta înseamnă că, în medie, în jumătate din timp, acest lucru nu este ceea ce îți dorești TU – este ceea ce își dorește majoritatea.

Acest concept este foarte greu de înțeles, pentru că, chiar și atunci când citim acest lucru, cei mai mulți dintre noi încă ne gândim „da, desigur, și ceea ce vreau este ceea ce vor oamenii”. „Vreau egalitate, pace, dreptate etc. și bineînțeles că asta vor și oamenii”.

Gândul că puterea pentru oameni nu este neapărat un lucru bun pentru tine, ca individ poate fi aproape imposibil de înțeles. Dar este ceva de reținut, deoarece acvarificarea plutoniană începe să se desfășoare.

Vărsătorul și teama de a vorbi în public

Potrivit cercetărilor, mulți oameni se tem să vorbească în public mai mult decât le este frică de moarte.

Cercetătorii și istoricii au încercat să explice de ce se întâmplă acest lucru. În trecut, dacă ai greșit cu ceva, erai târât în fața tribului/satului/micei comunități, pentru ca comunitatea să decidă ce să facă cu tine.

În multe cazuri, comunitatea ar decide să te elimine, fie excluzându-te din ea, ceea ce însemna aproape moartea, fie ucigându-te imediat.

Linșajul este un bun exemplu de „pedeapsă” a Vărsătorului. Nu un individ te-a ucis, așa că persoana respectivă a fost scutită de responsabilitatea personală.

Puterea oamenilor, oamenii care se adună, i-au ucis pe „proscriși”.

Este posibil ca aceasta să fi fost o practică care și-a îndeplinit scopul pe vremuri, dar putem vedea cum „puterea oamenilor” se poate traduce cu ușurință în „mentalitate de turmă”, și nu ceva la care am aștepta cu nerăbdare acum.

Aceste exemple pot suna îngrozitor și, bineînțeles, nu este totul sumbru și nenorocire, dar vorbim despre Pluto aici, așa că toți trebuie să ne întărim puțin de dragul nostru. Pluto te va împuternici în cele din urmă, dar la început, îți va ucide ego-ul.

Procesul poate fi foarte umilitor și mai ales deci atunci când Pluto tranzitează pe Vărsător. Vărsătorul este semnul opus față de Leu, deci este tot ce nu este Leul. Dacă Leul este despre „Eu”, Vărsătorul este despre „Noi”.

Leul ne încurajează să ne exprimăm individualitatea, în timp ce Vărsătorul ne cere să ne conformăm grupului. Acesta este un alt paradox al Vărsătorului. Știm cu toții că Vărsătorul este condus de Uranus, iar Uranus înseamnă a fi original, excentric și un geniu. Deci, ce legătură are asta cu conformarea?

Pluto în Vărsător – „Normal” este noul cool

Oamenii cu energie Vărsător sunt într-adevăr originali și unici… dar poate un cuvânt mai bun pentru a descrie energia Vărsător este „eliberat”.

În containerul Vărsător sigur și incluziv, oamenii își găsesc libertatea de a fi ei înșiși. Nu este același lucru cu încercarea de a atrage atenția oamenilor îmbrăcându-se ciudat, de exemplu. Lui Pluto nu-i plac prefăcuții sau oamenii care încearcă să fie ”cool”, pentru că atunci când copiem pe altcineva ne depărtăm de cine suntem cu adevărat.

Dacă cineva se îmbracă ca Liberace pentru a arăta ceva, probabil că nu este grozav pentru standardele lui Pluto. Liberace era, desigur, cu adevărat cool – pentru că era el însuși – și era cu adevărat dornic să o arate tuturor.

Dacă vrei cu adevărat să porți o pălărie galbenă de 1 metru, atunci ești cu siguranță cool, pentru că asta ești. Sunt șanse ca nu mulți dintre noi să poarte pălării galbene când Pluto este în Vărsător.

Poate că adevăratului”Tu” îi plac tricourile albe și blugii. Când Pluto este în Vărsător, „normalul este noul cool”. Normal nu în sensul de plictisitor, ci în sensul de conștient de sine, autentic, degajat și relaxat. Este bine să fii”Tu”, oricine ai fi.

Pluto în Vărsător – Lumina de la capătul tunelului

„Lumina de la capătul tunelului” este o expresie atât de comună, încât și-a pierdut semnificația. Cu toate acestea, descrie frumos învelișul de argint al unui tranzit Pluto.

Doar în ”lumea cealaltă” a lui Pluto putem găsi lumina sacră a conștiinței pure, lipsită de ego.

În timp ce Pluto ne cere mereu să renunțăm la ceva fără de care ne este incredibil de greu să trăim, în timp ce Pluto ar putea dori să ne rupă ego-ul, Pluto nu vrea să ne rupă niciodată spiritul. Dimpotrivă.

Pluto în Vărsător te va ajuta să îți găsești adevărata putere. Nu o putere care caută să controleze, să profite de ceva și să câștige; ci o putere care caută să-și exprime adevărul într-un mod care servește celui mai bun interes al umanității în general.

„Revoluționarul” Vărsător va democratiza în cele din urmă societatea noastră. Pluto în Vărsător este acea libertate pe care o putem găsi doar atunci când ne asumăm responsabilitatea pentru viața noastră și devenim pe deplin autonomi.

sursa: astrobutterfly.com

foto: Depositphotos.com

Exit mobile version