Parfumul

by alinadiana | 04/01/2011 12:31

Parfumul poate spune multe despre personalitatea unei femei, lucru dovedit de-a lungul timpului si reflectat prin faptul ca el este un element pretuit in orice cultura de pe mapamond.

La fiecare patru secunde, o sticluta de parfum se vinde undeva, intr-un magazin din lume. Nici nu este de mirare, tinand cont de faptul ca fiecare dintre noi foloseste parfum in fiecare zi. Potrivit statisticilor, 96 la suta dintre femei se dau cu parfum in fiecare dimineata inainte de a pleca de acasa ori seara, inainte de a merge la o petrecere.

Tipuri

Exista trei tipuri de parfum, care sunt determinate de concentratia de uleiuri esentiale si de cantitatea de alcool pe care acestea le contin. Apa de parfum contine 15-20 la suta uleiuri esentiale, avand cea mai mare concentratie de componente parfumate. Este un produs intens, care se evapora incet, dar care, din pacate, este foarte scump. Apa de toaleta contine 8-17 la suta uleiuri esentiale, fiind tipul de parfum ideal pentru zi. Apa de colonie, cunoscuta si sub denumirea de apa parfumata, este cel mai „slab” si usor parfum, continand in jur de 5 la suta uleiuri esentiale.

Toate sunt produse prin combinarea de proportii diverse de etanol si uleiuri esentiale. Plantele si fructele care sunt cel mai des folosite in obtinerea parfumurilor sunt bergamota, cedrul, gardenia, levantica, lamaia, stanjenelul, iasomia, zmeura, salvia, trandafirul, lemnul de santal, vanilia, violeta, eucaliptul, anasonul, kiwi, marul si dafinul.

Cum alegem

Cand mergeti sa va cumparati un parfum, alegeti-l cu atentie, in functie de ocazia cu care intentionati sa-l folositi si tinand cont de anotimp.

Aromele proaspete sunt potrivite pentru lunile calde de vara, in timp ce parfumurile mai intepatoare atenueaza raceala din zilele friguroase.

In timpul zilei, este indicat sa alegeti un parfum subtil, dar pentru o iesire in oras seara nu ezitati sa va parfumati cu unul mai puternic.

Optati pentru o aroma subtila si placuta, iar cel mai important lucru este ca parfumul sa se potriveasca perfect personalitatii dumneavoastra.

Cele fructate si florale sunt calmante, proaspete si senzuale, in timp ce aromele mai puternice au capacitatea de a functiona ca un afrodiziac.

Testarea inainte de cumparare

Regula de aur atunci cand incercati un parfum este sa nu fi aplicat altul inainte si nici o lotiune de corp aromata. Asigurati-va ca pielea este curata. Cea mai buna metoda de a testa o aroma noua este sa o aplicati pe incheietura sau sa pulverizati parfumul pe tester. Asteptati cateva minute inainte de a-l mirosi, pentru ca parfumurile isi schimba mireasma la cateva minute dupa aplicare. Mirositi parfumul de la cativa centimetri distanta. Indicat este sa nu incercati mai mult de patru parfumuri deodata, pentru ca s-ar putea sa nu mai stiti care cum miroase.

La fel de important este si faptul ca un parfum miroase diferit aplicat pe pielea altei persoane. Astfel, daca va place aroma parfumului unei prietene, nu va grabiti sa vi-l cumparati si dumneavoastra, pentru ca s-ar putea sa aiba alt miros, care sa nu va placa.

Metode corecte de aplicare

Parfumul trebuie aplicat intotdeauna pe pielea curata. Alegeti cantitatea de parfum pe care intentionati sa o pulverizati in functie de concentratia produsului. Parfumul, apa de toaleta si apa parfumata trebuie aplicate in puncte de pe corp unde se simte pulsul, ca, de exemplu, punctul de imbinare a bratului cu antebratul, zona din spatele genunchiului, pe gat, in spatele urechii si la incheietura mainii.

Astfel, mireasma se mentine mai mult timp. Daca veti folosi apa de toaleta, alta modalitate ar fi sa pulverizati parfumul in aer si sa treceti prin norisorul parfumat, astfel acoperindu-va tot corpul cu aroma placuta.

Ideal este ca parfumul sa fie aplicat pe piele inainte de a va imbraca, pentru ca asa se va impregna subtil in haine si mirosul se va intensifica atunci cand va veti dezbraca. O greseala uriasa pe care o fac multe persoane este sa aplice parfumul direct pe haine: parfumul pateaza si, in afara de asta, mireasma nu dureaza mai mult, asa ca evitati sa comiteti si dumneavoastra o astfel de eroare. 

Source URL: https://sfatulparintilor.ro/blogultau/parfumul/