Shop
Ultimele 100 de articole

Ce se intampla daca iti atingi aceste puncte din palma

21 iulie 2019, , Vizualizări:
degete - kfetele

Numeroase studii au demonstrat ca reflexoterapia combate anxietatea si durerile, mai ales in cazul bolnavilor de cancer gastric si de ficat.

Este dovedit clinic ca aceasta tehnica de masaj induce o stare de relaxare in tot corpul si alunga stresul, insa acestea nu sunt singurele afectiuni ameliorate prin reflexoterapie. Si in cazul durerilor de spate, gat, articulare sau migrene rezultatul este acelasi. Bogdan Begligiu, terapeut la cabinetul de masaj Tummo Reiki iti spune cum iti poti aplica si acasa autotratamentul pentru a ameliora durerile.

 

Exista dovezi care demonstreaza ca reflexoterapia in palme a fost folosita inca din anul 4000 i.Hr. in China si Egipt. Medicina occidentala a redescoperit aceasta tehnica prin apasare usoara prin intermediul lui Dr. William Fitzgerald, care a numit-o terapia zonala. In 1915, un articol intitulat ”Ca sa nu te mai doara dintele, apasa-ti degetul”, a intrat in atentia publicului si astfel a fost popularizata reflexoterapia.

 

 

”Apasarea unor anumite puncte la nivelul palmei este de fapt tot o forma de reflexoterapie, prin care se stimuleaza terminatiile nervoase din palme, care trimit impulsuri catre intreg corpul prin sistemul nervos. La nivel subtil, aceste puncte sunt aferente unor nadi-uri, acestea putand fi imaginate precum niste intersectii la nivelul merdianelor prin care circula energie. La foarte multi dintre noi aceste nadiuri sunt blocate, iar prin stimularea lor, se reia fluxul energetic si apar si rezultatele in plan fizic prin insanatosire”, explica Bogdan Begligiu, terapeut la cabinetul de masaj Tummo Reiki.

Reflexologia este similara cu acupresiunea, pentru ca si aceasta vizeaza lucrul la nivel energetic, iar atunci cand apesi anumite puncte, activezi energia corespunzatoare de pe acel meridian prin care intreg sistemul incepe sa se armonizeze. Reflexologia imbunatateste de asemenea si circulatia la nivelul mainilor.

Reflexologia este utilizata de cele mai multe ori pentru eliminarea durerii si poate fi realizata atat prin automasaj, dar si de catre un terapeut, care daca lucreaza si cu bioenergie, vei simti efecte mult mai puternice.

 

 

Citeste continuarea pe KFETELE.RO.

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
minimax