Shop
Ultimele 100 de articole

10 greseli pe care le pot face tatii. Punctele 7 si 10 sunt cele mai GRAVE!

21 septembrie 2017, , Vizualizări:
tata - tati - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Barbatii au o multime de obiceiuri la care ar trebui sa renunte. Poate ca mananca prea mult, conduc prea repede sau se enerveaza prea des. Inlocuirea acestor obiceiuri rele este un lucru extraordinar. Insa exista alte obiceiuri gresite legate de calitatea de tata de care trebuie sa te debarasezi. Iar aceasta este o sarcina mult mai grea decat prima.

 

Evalueaza-te din prisma parentingului si vezi daca faci vreuna dintre aceste greseli pe care le comit multi tati. Daca raspunsul este pozitiv, fa un plan prin care sa scapi si sa inlocuiesti aceste obiceiuri negative cu unele pozitive.

 

 

  1. Sa vezi comportamentul copilului ca o reflexie a ta

Copiii nostri vin pe lume avand propriile lor trasaturi de caracter si tatii nu le pot schimba.

Doar pentru ca micutul tau face galagie in biserica sau nu imparte cu ceilalti asta nu inseamna ca este o reflexie a ta. Uneori, internalizam comportamentul copiilor nostri si ne simtim rusinati cand ei nu se poarta asa cum trebuie. Trebuie sa stim ca noi facem tot ce putem sa-i invatam sa adopte comportamentul adecvat, insa actiunile si modul in care ei se manifesta este intotdeauna ceva ce imbunatatim continuu.

 

 

  1. Sa te plangi de calitatea de tata

Toti stim ca este un adevarat privilegiu calitatea de parinte insa, adesea, nu demonstram asta atunci cand comunicam cu ceilalti. Carcotim si ne plangem de copiii nostri, de mamele lor, frustrarile si slabiciunile noastre ca tati, insa nu vorbim despre aspectele pozitive ale acestui lucru. Daca te surprinzi pe spirala negativismului atunci fa un efort constient si gaseste lucrurile bune din situatiile de familie si impartaseste-le celorlalti.

 

 

  1. Tipi prea mult

Parintii isi pierd, adesea, controlul si tipa, uneori din cauza frustrarii, iar alteori pentru a sublinia ceva. Insa tipatul nu este cea mai inteleapta cale de a gestiona frustrarea sau sa-ti spui punctul de vedere. Scade volumul vocii si incearca sa-ti imbunatatesti abilitatile de comunicare astfel incat sa nu mai fii nevoit sa ridici tonul.

 

 

  1. Sa fii prea ocupat acasa pentru a te distra

Multi tati isi iau de lucru si acasa astfel incat nu au timp sa se joace cu micutii lor. Este important sa ai de lucru, insa nu trebuie sa fie in detrimentul distractiei, pierzi ceva foarte important – oportunitatea de a construi relatii pozitive. Asigura-te ca nu ratezi sansa de a te distra in sanul familiei din cauza ca esti tot timpul ocupat.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Cuvinte cheie: ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.