Bebeluși/Semnificatii nume

Semnificatia numelui Stefan. De ce este numele raspandit in toata lumea

Semnificatia numelui Stefan

Semnificatia numelui Stefan vine din greaca din cuvantul “Stephanos” si latina din cuvantul “Stephanus” si inseamna “Coroana de flori”,“Incununat“.

Semnificatia numelui Stefan se pare ca determina tot mai multi parinti sa aleaga acest nume pentru copiii lor.

Semnificatia numelui Stefan pentru crestini

Numele Stefan este deosebit de important pentru crestini, deoarece apartinea Sfantului Stefan, un discipol si diacon care, conform Noului Testament, a fost ucis cu pietre. Sfantul Stefan este considerat pe scara larga ca primul martir al Bisericii crestine, primul mucenic condamnat de autoritati.

Stefan a fost unul dintre ucenicii lui Iisus Hristos, ucenic care l-a urmat pretutindeni si care a asistat direct la toate minunile Lui.

Citeste si: Semnificatia numelui Bogdan. Vezi de unde vine numele si ce il caracterizeaza[1]

Semnificatia numelui Stefan in toate colturile lumii

Numele Stefan exista si sub formele Stephen si Steven, varianta prescurata Steve sau Stevie. In limba engleza, versiunea feminina a numelui este „Stephanie”. Multe nume de familie sunt derivate din prenume, inclusiv Stephens, Stevens, Stephenson si Stevenson, toate insemnand „Stephen (fiul)”.

La fel ca toate numele biblice, Stefan are forme in aproape toate limbile majore ale lumii. Unele dintre acestea includ: Esteban (spaniola), Estevao (portugheza), Esteve (catalana), Esteve (occitana), Etienne (franceza), Stephane (francez); Istifanus (araba), Istvan (maghiara), Setefane (Sotho) si Shtjefni (albaneza).

De asemenea, ca si la noi, exista Stefan in varianta germana, slovaca, olandeza, norvegiana, suedeza, daneza, ucraineana, bulgara si sarba.

Stefan se mai foloseste si ca Stefana (malgasa), Stefano (italiana si swahili), Stefanos (greaca moderna, ebraica moderna si estona), Stefani (letona si afrikaans), Steffan (galeza), Stepan (armean), Stepan (ceh), Stepane (georgian), Steponas (lituanian), Stiofan (irlandez), Sutepano (japonez); Szczepan (poloneza) si Tapani (finlandeza).

Te mai poate interesa si: Semnificatia numelui Cosmin, unde a aparut si cand se sarbatoreste[2]

Semnificatia numelui Stefan in Marea Britanie

In Regatul Unit, numele Stefan a atins apogeul in anii 1950 si 1960 ca unul dintre primele zece prenume masculine (ocupand locul al treilea in 1954). Numele Stefan ramane preferat si azi de multi parinti.

Alte peste 1000 de nume de baieti gasesti aici.

Photo by Bulbul Ahmed[3] on Unsplash[4]

Endnotes:
  1. Semnificatia numelui Bogdan. Vezi de unde vine numele si ce il caracterizeaza: https://sfatulparintilor.ro/bebelusi/semnificatii-nume/semnificatia-numelui-bogdan-vezi-de-unde-vine-numele-si-ce-il-caracterizeaza/
  2. Semnificatia numelui Cosmin, unde a aparut si cand se sarbatoreste: https://sfatulparintilor.ro/bebelusi/semnificatii-nume/semnificatia-numelui-cosmin-unde-a-aparut-si-cand-se-sarbatoreste/
  3. Bulbul Ahmed: https://unsplash.com/@bulbul252?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&utm_content=creditCopyText
  4. Unsplash: https://unsplash.com/s/photos/baby-boy?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&utm_content=creditCopyText
 

Vizualizări: 79
 

Cuvinte cheie: