Sfatulparintilor.ro

Semnificatia numelui Robert. Diferite forme din mai multe tari

Semnificatia numelui Robert - sfatulparintilor.ro - adele-morris-mDiFpFl_jTs-unsplash

Semnificatia numelui Robert provine din vechea germana si are ca radacini cuvintele “Hroth” care se traduce “faima”, “glorie”, “onoare”, “renume” si “berth” care inseamna “stralucitor”, “ilustru”, „celebru”.

Se spune, de asemenea, ca numele Robert vine si dintr-un vechi cuvant olandez “Robrecht” si un vechi cuvant nemtesc “Hrodebert”.

Versiunea feminina pentru numele Robert este Roberta. Forma italiana, portugheza si spaniola este Roberto.

Citeste si: Semnificatia numelui Catalin. Afla ce inseamna si de unde vine

Semnificatia numelui Robert. In ce tari este raspandit

Dupa ce a fost utilizat pe scara larga in Europa Continentala, Robert a devenit cunoscut si in Anglia in forma sa franceza veche Robert, unde exista o forma antica engleza veche (Hreodbeorht, Hrodberht) inainte de cucerirea normanda.

A fost in mod constant printre cele mai frecvente nume englezesti din secolele XIII-XX. In Statele Unite a fost cel mai popular nume pentru baieti intre 1924 si 1939 (si din nou in 1953).

Robert este, de asemenea, un nume comun in engleza, germana, olandeza, norvegiana, suedeza, scotiana, daneza si islandeza. Poate fi folosit si ca nume francez, polonez, irlandez, finlandez, roman si eston.

Te mai poate interesa: Semnificatia numelui Vladimir. Origini si calitati

Numele Robert, la curtea regala

Numele Robert a fost purtat de doi regi ai Frantei, doi duci de Normandia si trei regi ai Scotiei, inclusiv Robert Bruce, care a restabilit independenta Scotiei fata de Anglia in secolul al XIV-lea.

Autorul Robert Browning si poetii Robert Burns si Robert Frost sunt celebri purtatori literari ai acestui nume. Alti purtatori includ Robert E. Lee, comandantul armatei confederate in timpul razboiului civil american si actorii americani Robert Redford, Robert De Niro si Robert Downey Jr.

Robert – calitati si defecte

Semnificatia numelui Robert spune ca baietii care poarta acest nume traiesc si respira calm, liniste si armonie. Sunt condusi de dorinta de a fi placuti si de a-i face pe ceilalti fericiti. Uneori sunt incapatanati si vulcanici.

Alte peste 1000 de nume de baieti gasesti aici.

Photo by Adele Morris on Unsplash

Exit mobile version