Bebeluși/Semnificatii nume

Semnificatia numelui Gabriela. De unde vine acest nume

Semnificatia numelui Gabriela - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - chasing-butterflies-2516581_1920

Numele Gabriela este numele unei fete de origine spaniola, italiana care inseamna „Dumnezeu este puterea mea”. Semnificatia numelui Gabriela se pare ca determina tot mai multi parinti sa aleaga acest nume pentru copiii lor.

De asemenea, Gabriela este forma feminina a lui Gabriel, un nume derivat din ebraicul Gavri’el. Gavri’el este compus din elementele gever, adica „puternic” si ’el, referindu-se la Dumnezeu.

Semnificatia numelui Gabriela este diferita in mai multe tari si culturi pentru ca este raspandit prin toate colturile lumii.

Gabriela se afla pe lista Top 1000 din SUA din 1984, intrand in Top 100 in 2000. De asemenea, este des intalnit in Canada si Australia.

Te mai poate interesa: Semnificatia numelui Alexandra[1]. Cum sunt fetele cu acest nume

Semnificatia numelui Gabriela, calitati si defecte

Gabriela are o personalitate destul de puternica si este energica, hotarata si independenta. Este o companie placuta, deoarece este capabila sa arate caldura, conciliere, flexibilitate si adaptabilitate atunci cand aceste calitati sunt necesare.

Aceste calitati ii pot conferi uneori un aer de superficialitate, vanitate sau chiar rafinament.

Semnificatia numelui Gabriela spune ca ea este o creatura extrem de complexa, care trece prin faze de exteriorizare, unde cauta compania altor oameni, urmata de perioade de introversiune, cand simte nevoia de retragere si reflectie.

Semnificatia numelui Gabriela spune ca ea este inteligenta si puterile ei de elocutiune sunt bine dezvoltate. Foloseste adesea umorul atunci cand se simte jenata, ceea ce doar ii adauga stralucirea.

Citeste si despre: Semnificatia numelui Diana[2], de unde vine si cum se traduce in greaca

Semnificatia numelui Gabriela, cum este in copilarie

In copilarie, Gabriela poate fluctua intre introversiune si extraversiune, avand nevoie alternativ de comunicare, incredere si primire a atentiei de la o mica multime de admiratori, apoi se retrage din lume pentru a medita la intrebari importante despre viata si valorile ei .

O fetita nervoasa si adesea ingrijorata, parintii ei ar trebui sa ofere cat mai multa siguranta, raspunzand la toate intrebarile sale cu sinceritate si sinceritate.

Vrei mai multe nume de fete? Ai aici peste 1000 de variante, in ordine alfabetica.

Imagine de Jill Wellington[3] de la Pixabay[4]

Endnotes:
  1. Semnificatia numelui Alexandra: https://sfatulparintilor.ro/bebelusi/semnificatii-nume/semnificatia-numelui-alexandra-cum-sunt-fetele-cu-acest-nume/
  2. Semnificatia numelui Diana: https://sfatulparintilor.ro/bebelusi/semnificatii-nume/semnificatia-numelui-diana-de-unde-vine-si-cum-se-traduce-in-greaca/
  3. Jill Wellington: https://pixabay.com/ro/users/jillwellington-334088/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=2516581
  4. Pixabay: https://pixabay.com/ro/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=2516581
 

Vizualizări: 136
 

Cuvinte cheie: