Bebeluși/Semnificatii nume

Semnificatia numelui Filip. De unde vine acest nume si ce inseamna

Semnificatia numelui Filip - sfatulparintilor.ro pixabay_com - son-998655_1920

Semnificatia numelui Filip este aparte. Incarcat de istorie, Filip este perfect pentru un baiat mult dorit, un viitor lider.

Unii spun ca semnificatia numelui Filip are mare legatura cu Grecia si ar inseamna „prieten al cailor”. Este compus din elementele „philos”, care inseamna „prieten, iubitor” si „hippos”, care inseamna „cal”.

Daca te gandesti la semnificatia numelui Filip, gandeste-te mai intai de toate ca Filip a fost numele a cinci regi ai Macedoniei, inclusiv a lui Filip al II-lea tatal lui Alexandru cel Mare.

Citeste si: Semnificatia numelui Cristian[1]. Ce se spune despre cei care poarta acest nume

Semnificatia numelui Filip in Biblie si in istorie

Numele Filip apare in Noul Testament apartinand a doua persoane care sunt considerate sfinte. In primul rand, unul dintre cei 12 apostoli si, in al doilea rand, o figura timpurie in biserica crestina cunoscuta sub numele de Filip Diaconul.

Acest nume a fost initial mai frecvent in randul crestinilor din Est, desi a venit in Occident din Evul Mediu. A fost purtat de sase regi ai Frantei si cinci regi ai Spaniei. A fost folosit in mod regulat in Anglia in timpul Evului Mediu, desi regele spaniol Filip al II-lea, care a incercat o invazie a Angliei, a ajutat ​​sa fie mai putin folosit pana in secolul al XVII-lea.

A fost reinviat in lumea vorbitoare de limba engleza in secolul XIX. Printre purtatorii celebri se numara curtezanul si poetul elizabetan Sir Philip Sidney (1554-1586) si romancierul american de stiinta-fictiune Philip K. Dick (1928-1982).

Te mai poate interesa: Semnificatia numelui Catalin[2]. Afla ce inseamna si de unde vine

Semnificatia numelui Filip – calitati si defecte

Semnificatia numelui Filip spune ca el este un om ciudat si misterios. Este introvertit si secretos, dar si foarte sigur pe el.

Timid si reticent in comunicare, isi ascunde hipersensibilitatea si emotionalismul in spatele unei fatade dure de insensibilitate si distanta.

Aceasta atitudine nu ii permite sa se simta cu adevarat inteles in anturajul sau, care adesea il considera indiferent.

Alte peste 1000 de variante de nume de baieti, de la A la Z, gasesti aici.

Imagine de Claudio Claudio[3] de la Pixabay[4]

Endnotes:
  1. Semnificatia numelui Cristian: https://sfatulparintilor.ro/bebelusi/semnificatii-nume/semnificatia-numelui-cristian-ce-se-spune-despre-cei-care-poarta-acest-nume/
  2. Semnificatia numelui Catalin: https://sfatulparintilor.ro/bebelusi/semnificatii-nume/semnificatia-numelui-catalin-afla-ce-inseamna-si-de-unde-vine/
  3. Claudio Claudio: https://pixabay.com/ro/users/claudiosilva-1541743/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=998655
  4. Pixabay: https://pixabay.com/ro/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=998655
 

Vizualizări: 83
 

Cuvinte cheie: