Bebeluși/Semnificatii nume

Semnificatia numelui Alexandra. Cum sunt fetele cu acest nume

Semnificatia numelui Alexandra - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - little-girl-2516582_1920

Semnificatia numelui Alexandra. Un copil iti schimba viata si fiecare decizie pe care o iei pentru el este importanta. Pentru inceput trebuie sa ii alegi numele, apoi hainutele potrivite, mobilier si jucarii, o cresa cu personal calificat, gradinita, scoala si multe alte lucruri.

Numele pe care il poarta un om poate sa fie ca o carte de vizita si de aceea ar trebui sa te gandesti bine cand alegi cum o sa se numeasca puiul tau. Daca astepti o fetita in viata ta, numele Alexandra poate sa fie perfect. Semnificatia numelui Alexandra este „apararea barbatilor”.

Citeste si Semnificatia numelui Alexandru[1]. Ce inseamna si cum sunt baietii cu numele Alexandru

Ce inseamna Alexandra si de unde vine

Alexandra este forma feminina a lui Alexandru, care a derivat in cele din urma din componentele grecesti alexein, care inseamna „a apara” si „om”. In mitologia greaca, Alexandra era un epitet al zeitei Hera. Variatiile internationale includ Alessandra si Alejandra.

Fetele care poarta acest nume sunt feminine, frumoase, mereu zambitoare si fermecatoare. Alexandra este o femeie puternica, capabila sa conduca o echipa de barbate fara nicio problema. Este facuta sa fie fie lider, un organizator si un spirit pragmatic prin definitie. Persoanele care poarta acest nume sunt literalmente croite pentru a conduce mari companii.

Niciodata nu te plictisesti langa ea pentru ca este surprinzatoare si interesanta.

Te mai poate interesa: Semnificatia numelui Maria[2]. Vezi cu ce se potriveste acest nume si ce inseamna

Un lucru este bun de stiut. Uneori, Alexandra poate deveni egoista, dictatoriala, razbunatoare si cheltuitoare.

Acest nume este o alegere des intalnita in zilele noastre. Puternica, de bun gust si eleganta, Alexandra are o serie de prescurtari, de la Alex-Lexi-Alexa sau Xandra.

Exista multe variante ale acestui nume. Alexandra este una dintre cele mai frecvente forme feminine si este in prezent un nume des intalnit in Ungaria, Italia, Olanda, Spania, Chile, Catalonia, Canada si Statele Unite. Detine, de asemenea, clasamentele Top 100 din Irlanda, Irlanda de Nord, Australia, Anglia / Tara Galilor, Spania si Norvegia.

Daca vrei alt nume pentru fetita ta, ai AICI peste 1000 de variante su semnificatii de nume

Imagine de Jill Wellington[3] de la Pixabay[4]

Endnotes:
  1. emnificatia numelui Alexandru: https://sfatulparintilor.ro/bebelusi/ingrijire-bebelusi/semnificatia-numelui-alexandru-ce-inseamna-si-cum-sunt-baietii-cu-numele-alexandru/
  2. Semnificatia numelui Maria: https://sfatulparintilor.ro/bebelusi/ingrijire-bebelusi/semnificatia-numelui-maria-vezi-cu-ce-se-potriveste-acest-nume-si-ce-inseamna/
  3. Jill Wellington: https://pixabay.com/ro/users/jillwellington-334088/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=2516582
  4. Pixabay: https://pixabay.com/ro/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=2516582
 

Vizualizări: 427
 

Cuvinte cheie: