Shop
Ultimele 100 de articole

Situatii de urgenta: Cand sa chemi imediat medicul la bebelus

24 noiembrie 2011, , Vizualizări:
sfatulparintilor.ro - Situatii de urgenta: Cand sa chemi imediat medicul la bebelus

Primul an de viata al unui copil, mai ales daca este si primul din familie, poate fi foarte stresant pentru parinti. Ei se sperie aproape din orice, intra in panica si de multe ori nu stiu sa faca deosebirea intre situatii obisnuite si situatii de urgenta, cand este iminenta interventia medicului. Iata cateva sfaturi care va vor ajuta sa va dati seama daca va confruntati sau nu cu o situatie de urgenta si trebuie sa chemati imediat doctorul.

 

 

Daca bebelusul are temperatura peste 38 sau sub 36,5, sunteti intr-una din situatiile de urgenta

La copiii mai mari, febra poate fi tratata acasa, bineinteles, cerand sfatul medicului. Insa daca nu trece dupa trei zile, trebuie sa-l vada un medic. La bebelusi insa, daca acesta are mai putin de 3 luni, iar termometrul depaseste 38 de grade, trebuie sa-l vada imediat medicul.

Insa nici extrema cealalta nu este de trecut cu vederea, indiferent de varsta copilului. Sunati de urgenta pediatrul daca temperatura copilului a scazut sub 36.5.

 

 

Cand bebelusul nu poate respira va confruntati cu o situatie de urgenta

Urmariti daca bebelusul respira greu sau foarte rapid. Daca are buzele sau unghiile invinetite este un alt semn ca nu primeste suficient oxigen. Aceste situatii de urgenta necesita chemarea imediata a medicului. Daca bebelusul are nasul infundat sau cu mucozitati, urmati intructiunile medicului in ceea ce priveste curatarea nasului, pana cand va ajunge pediatrul sa-l consulte pe cel mic.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , ,

Loading...
Organic India
seo
Gradinita
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu