Shop
Ultimele 100 de articole

Jucarii: S-au schimbat normele UE de siguranta. Afla ce jucarii sunt periculoase pentru copilul tau

11 octombrie 2011, , Vizualizări:
Sfatulparintilor_Jucarii interzise de UE

Responsabilii Uniunii Europene (UE) au adus cateva modificari legislatiei internationale cu privire la siguranta jucariilor pentru copii, iar guvernele statelor UE au obligatia sa introduca aceste modificari in legile nationale.

 

 

Baloanele si goarnele, jucarii interzise de UE

 

Potrivit noilor norme adoptate la Bruxelles, copiii cu o varsta mai mica de 8 ani nu au voie sa umfle baloanele din latex fara ca un adult sa-i supravegheze. De asemenea, celebra goarna folosita din plin la petrecerile celor mici nu va mai putea fi folosita de copiii sub 14 ani. Producatorii trebuie sa afiseze pe ambalajele respectivelor jucarii noile semne de avertizare.

 

 

Jucariile din plus trebuie sa se poata spala

 

Toti parintii cunosc foarte bine problema. Jucariile din plus ale copiilor au pe ele semnul de interzis la capitolul spalare. Ei bine, de-acum nu vor mai avea! UE a hotarat ca toti producatorii de jucarii sa realizeze celebrele plusuri dintr-un material care sa poata fi spalat. Se reduce astfel posibilitatea transmiterii bolilor si infectiilor prin intermediul acestor jucarii care trec de la un copil la altul, sunt bagate in gura, scapate pe jos etc.

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.