Sfatulparintilor.ro

Infectia urinara la copii mici. Care sunt simptomele si cum se ia proba

Infectia urinara la copii mici - sfatulparintilor.ro - pixabay-com- child-221743_1920

Infectia urinara la copii mici este o afectiune frecventa. Bacteriile care intra in uretra sunt de obicei spalate prin urinare. Atunci cand bacteriile nu sunt expulzate din uretra, ele pot creste in tractul urinar si provoaca infectii urinare.

La sugari si copii mici, schimbarile frecvente ale scutecului pot ajuta la prevenirea raspandirii bacteriilor care cauzeaza infectiile.

Cand copiii sunt antrenati la olita, este important sa ii invatati o igiena buna. Fetele ar trebui sa stie sa se stearga din fata in spate – nu din spate in fata – pentru a preveni raspandirea germenilor din rect catre uretra.

Cand apare infectia urinara la copii mici si ce sa faci

Infectia urinara la bebelusi apare mai des la fete, mai ales cand incepe antrenamentul la toaleta. Fetele sunt mai susceptibile, deoarece uretra lor este mai scurta si mai aproape de anus. Acest lucru faciliteaza patrunderea bacteriilor in uretra.

Baietii necircumcizati cu varsta sub 1 an pot face infectie urinara.

Infectia urinara la bebe mai apare cand copilul are o deformare structurala sau blocaj intr-unul din organele tractului urinar.

Te mai poate interesa: Infectia urinara la copii. Care sunt simptomele si cum se trateaza

Simptome infectie urinara la copii mici

Simptomele unei infectii urinare la copii mici pot varia in functie de gradul de infectie si de varsta copilului. Este posibil ca sugarii si copiii foarte mici sa nu prezinte niciun simptom la infectia urinara.

Simptomele suplimentare variaza in functie de partea infectata a tractului urinar.

Sunati medicul daca bebelusul are febra, nu mananca, varsa sau este irascibil.

Cum iei proba pentru infectie urinara la copii mici

Colectarea unei probe de urina curata poate sa fie o provocare pentru copiii care nu sunt instruiti la toaleta. O proba nu poate fi obtinuta dintr-un scutec. Puteti incerca o punga de plastic care se lipeste peste organele genitale ale copilului.

Citeste si: Ce sa nu faci cand ai infectie urinara? Medicii atrag atentia!

Imagine de Ben Kerckx de la Pixabay

Exit mobile version