Ce NU trebuie sa faci sub nicio forma cu laptele bebelusului - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ce NU trebuie sa faci sub nicio forma cu laptele bebelusului

Sfatulparintilor » Bebeluși » Alimentație bebelusi » Ce NU trebuie sa faci sub nicio forma cu laptele bebelusului
laptele bebelusului

Un cuplu din Statele Unite a fost acuzat de uciderea pruncului lor de numai 10 saptamani dupa ce au diluat laptele cu apa. Se pare ca cei doi cumparau lapte matern sau il primeau din donatii si, pentru a avea mai mult timp l-au indoit cu apa. Acest lucru a dus la reducerea nivelului electrolitilor si al sarii din organismul micutei, ceea ce, inevitabil, a condus la decesul acesteia.

 

Medicii pediatri sustin ca nivelul electrolitilor este vital, dar parintii nu ar trebui sa-si faca griji cu privire la hidratarea bebelusului.

Laptele matern contine tot ce are nevoie bebelusul. De asemenea, si laptele formula are toate ingredientele menite sa hraneasca si sa hidrateze copilul. Principala conditie este sa se respecte cu exactitate instructiunile de preparare a fiecarei formule in parte.

Cu toate acestea, sunt parinti care, atunci cand constata ca se epuizeaza stocul de lapte formula, utilizeaza mai putina pudra si mai multa apa la prepararea laptelui.

 

Riscurile sunt majore. Dezvoltarea creierului bebelusului este pusa in pericol daca se dilueaza laptele (fie ca este matern sau formula), pot aparea tulburari in dezvoltarea bebelusului si, in cele mai grave cazuri, bebelusul poate muri.

 

 

Sursa: smartparenting.com

Imagine de Manuel Pacheco de la Pixabay

Data articol: 23/02/2020