Shop
Ultimele 100 de articole

Întrebări frecvente d-ale mămicilor începătoare I

17 februarie 2011, , Vizualizări:

Prietena noastra, Cristina, raspunde din experienta ei de mamica incepatoare celor mai fierbinti intrebari ale oricarei mamici noi. Azi va oferim prima parte.

 

Din ciclul „amintirilechinuiesc”, voi înşira în cele ce urmează o serie de întrebări pe care mi le tot puneam în primele luni de când o aveam pe Alexia şi cum dădeam eu căutare pe goagăl (nimeni altul decât sfântul google), în speranţa voi găsi răspunsuri. La început, căutam doar texte ştiinţifice, crezând sunt mult mai indicate decât informaţiile de pe bloguri şi forumuri, pe care, la vremea respectivă, le consideram neimportante. De ce? Pentru , îmi ziceam eu, mai demne de încredere erau textele scrise de specialişti decât povestioarele unor mămici. Ulterior, realitatea m-a lovit: nu reuşeam găsesc răspunsuri (pe deplin) satisfăcătoare în textele de specialitate. Dar, citind pe bloguri şi pe forumuri prin ce treceau alte mămici, mă linişteam mult mai uşor decât o făceam după textele ştiinţificeŞi acum înceapă distracţia!

somnic în ţinută lejeră, de vară

somnic în ţinută lejeră, de vară

 Termeni de căutrare pe google: cât trebuie doarmă un bebeRăspuns: cât vrea muşchiul lui! Răspunsul ăsta, fireşte, nu l-am găsit pe google. Alexia, de la bun început, a dormit mai puţin decât alţi copii. De fapt, ziua dormea, noaptea era trează. Pe la 2 luni, a schimbat foaia. Dar, dormea 2 ore, o oră-două era trează. Pe la vreo 4 luni, se culca pe la 12-1 noaptea, se trezea la 4-5 ore. Abia pe la vreo 5 luni a început doarmă ceva mai mult. Adică se culca pe la 12-1 noaprea, şi se trezea pe la 10 -11 dimineaţa. Era fix pe rimtul meu! Acum, doarme noaptea 8-9 ore, cu pauze din cauza dinţilor, iar ziua are 2 reprize de somn: pe la 12 cam o oră-o oră jumate, şi pe la ora 16 – 2-3 ore.

Termeni de căutrare pe google: Cât durează colicii?

Pentru restul articolului, da clic pe Blogu' mamei incepatoare

Cuvinte cheie: ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.