Cum sa alegeti cadita potrivita pentru bebelus

by Sfatul Parintilor | 31/03/2023 18:10

Baia reprezinta una din cele mai importante aspecte ale ingrijirii unui nou-nascut. Pentru a asigura confortul si siguranta bebelusului in timpul baii, alegerea unei cadite[1] potrivite este prioritara. Parintii trebuie sa tina cont de forma si dimensiunile caditei, materialul din care aceasta este fabricata, dar de diverse accesorii si dotari care pot inlesni activitatea de imbaiere a micutilor.

Forma si dimensiunile caditei determina confortul bebelusului precum si cel al parintelui.

Sunt recomandate caditele ergonomice, care au forma corpului celui mic. Cadita trebuie sa fie suficient de mare incat sa asigure bebelusului o pozitie confortabila in timpul imbaierii. Daca nu este prevazuta cu suport, este recomandata o cadita care se poate plia pe cada din baie.

Materialul din care este fabricata cadita trebuie sa asigure suportul necesar bebelusului. Cadita aleasa trebuie sa fie realizata din material rigid – un plastic mai gros – care sa sustina greutatea copilului. Fundul caditiei trebuie sa aiba o suprafata anti-derapanta pentru a impiedica alunecarea bebelusului, dar, in acelasi timp, trebuie sa fie suficient de moale astfel incat sa nu-i irite pielea.

Ghid Sfatulparintilor.ro: 100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun. Il poti cumpara de aici![2]

Accesorile si dotarile caditei simplifica activitatea parintilor.

O cadita cu suport metalic care permite instalarea acesteia la o inaltime adecvata usureaza cu mult munca parintelui. Caditele care vin dotate cu masa de infasat ofera un plus de functionalitate, iar cele pliabile asigura o depozitare usoara si o portabilitate sporita. De asemenea, un orificiu pentru scurgerea apei usureaza golirea si curatarea caditei, in timp ce un termometru ofera un factor de siguranta in plus pentru bebelus. Toate aceste dotari pot usura viata parintilor si pot transforma baita intr-o activitate relaxanta pentru cei mici.

O categorie aparte o reprezinta caditele gonflabile care, desi sunt usor de folosit si depozitat prezinta un factor de siguranta scazut. Aceste cadite nu ofera stabilitate bebelusului, iar materialul din care sunt fabricate prezinta risc de alunecare. De accea, daca optati pentru o cadita gonflabila trebuie sa aveti mai multa grija de cei mici si eventual sa improvizati o suprafata antiderapanta pe fundul caditei.

Oferta pentru acest gen de produse este variata. Exista o multitudine de branduri, de forme, culori si dotari, insa dincolo de aceste aspecte siguranta si confortul bebelusului trebuie sa va ghideze atunci cand alegeti o cadita.

Imagine de Alina Braha[3] de la Pixabay[4]
Endnotes:
  1. cadite: http://www.bebebliss.ro/igiena-si-sanatate/cadite.html
  2. Ghid Sfatulparintilor.ro: 100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun. Il poti cumpara de aici!: https://sfatulparintilor.ro/recomandari-si-timp-liber/ghid-sfatulparintilor-ro-100-de-expresii-care-fac-rau-copiilor-interzise-unui-parinte-bun-il-poti-cumpara-de-aici/
  3. Alina Braha: https://pixabay.com/ro/users/ali-a-14959478/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=5003752
  4. Pixabay: https://pixabay.com/ro/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=5003752

Source URL: https://sfatulparintilor.ro/bebelusi/ingrijire-bebelusi/cum-sa-alegeti-cadita-potrivita-pentru-bebelus/