Bebeluși/Îngrijire bebelusi

Coji in cap la bebelusi: cauze si tratament

jucarii bebelus - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - baby-84552_1920
Cojile in cap la bebelusi nu reprezinta o afecțiune grava, ci mai degraba inestetica si deranjanta pentru copil si sunt cunoscute sub denumirea de dermatita seboreica sau cruste de lapte. Iata care sunt cauzele acestora, precum si tratamentul necesar pentru a preveni apariția si complicarea lor.

Ce sunt cojile in cap la bebelusi

In cazul in care ai observat petice de piele uscata, sub forma de fulgi sau solzi pe capul bebelusului poate fi vorba despre coji in cap. Nu trebuie insa sa te ingrijorezi deoarece constituie o afecțiune relativ inofensiva, iar restabilirea aspectului moale si catifelat al pielii este mai simplu de realizat decât crezi.
Dermatita seboreica infantila sau crustele de lapte reprezinta o problema de tip iritativ extrem de comuna pentru bebelusi, afectând un procent de pâna la 70% dintre copii si instalându-se in preajma vârstei de 3 saptamâni de la nastere, susține medicul Vikash Oza, director de dermatologie pediatrica din New York.
Se prezinta sub forma unei iritații de culoare galbuie, care are un aspect gras, de fulgi sau solzi si apare de obicei pe vârful scalpului bebelusului, insa uneori poate sa se afle si in spatele urechilor acestuia, pe sprâncene si frunte si chiar pe partea superioara a torsului.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro[1].
Endnotes:
  1. Qbebe.ro: http://www.qbebe.ro/bebelusul/sanatate/coji_in_cap_la_bebelusi_cauze_si_tratament
 

Vizualizări: 223
 

Cuvinte cheie: